



下載本文檔
版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進(jìn)行舉報或認(rèn)領(lǐng)
文檔簡介
1、【優(yōu)化指導(dǎo)】(新課標(biāo)全國) 2013 高考英語總復(fù)習(xí)課時作業(yè) 3Unit3 必修 1一、單項填空1. It is reported that a bus went out of_control on a highway_south of the city last night.A/ ;/B / ;theC the ; /D the ; the解析:考查冠詞用法。 句意:據(jù)報道昨天晚上在城南的高速公路上有一輛公共汽車失控了。out of control是固定短語“失去控制”;south 此處是副詞, 前面不用冠詞, 當(dāng) south之類的詞用作名詞其前面用介詞時,用定冠詞the 。答案: A2Ei
2、nstein left Europe _ World War broke out.A duringB the yearC whileD there解析: the year引導(dǎo)時間狀語從句。句意:在二戰(zhàn)爆發(fā)的那年,愛因斯坦離開了歐洲。答案: B3 _ thatthe new comer had nowhere to go,ted old man advisedhim to live with him.A Having seenB To seeC SeeingD Seen解析: 考查固定結(jié)構(gòu)。seeingthat意為“鑒于,由于”。句意:由于那個新來的人沒有地方住,那個善良的老人就建議他和他一起住
3、。答案: C4 Not until I went further_that under the tree_, obviously soundasleep.A that I saw; did a boy lieB I saw ; lay a boyC did I see;lay a boyD did I see;did a boy lie解析: 考查倒裝。第一個空not until否定詞用于句首用部分倒裝;第二個空表示方位的介詞短語用于句首用完全倒裝。答案: C5 _ a table be booked for dinner a few days ahead of time? Well ,ify
4、ou _.The restaurantis usuallynot very crowded and thereshould1be no problem finding a seat.A Shall ; mustB Must; canC May; shouldD Should ; can6 LoulanCityisnot atall_ a travelerwho has never seen thedesertbeforecan imagine.A thatB whatC whichD where解析: what 在句中引導(dǎo)的是表語從句,a traveler是從句中的主語,what 在從句中作i
5、magine的賓語。 who has never seen the desert before是定語從句。答案: B7 How long do you think it is_Tom came to this school?A whenB sinceC beforeD after解析: 考查固定句式:Itis 時間段 since(過去時態(tài) ) 。句意:你認(rèn)為Tom來這所學(xué)校多久了?答案: B8 Monitor?I m not monitor of our class.I_ with the teacher until the monitor is elected.A am just helpi
6、ngB will just helpC am just to helpD have just helped解析:考查動詞時態(tài)。 現(xiàn)在進(jìn)行時表示臨時性的安排。 答語句意: 我不是我們班的班長,我臨時幫助老師直到選出班長。答案: A9 The evidence the detective discovered led to the murderer_.A having caughtB to be caughtC being caughtD catching解析:lead to 結(jié)構(gòu)中的 to 為介詞,后跟動詞的形式,因為 the murderer 與 catch2之間是被動關(guān)系,因此選C 項。答案
7、: C10Something impossiblebefore ,with the use of computers ,has been made_.A it possibleB possibleC possiblyD to be possible解析: 考查形容詞作主語的補語。此題是被動結(jié)構(gòu),其主動結(jié)構(gòu)為make somethingimpossible possible, make 已經(jīng)有賓語,因此不再用it作形式賓語。句意:隨著計算機的使用,以前不可能做到的事情現(xiàn)在已經(jīng)成為可能。答案: B11 In our city thereare several big public parks_ m
8、any peoplecan go toenjoy the beautiful scenery.A to whichB at whichC from whichD in which解析: 考查定語從句。由go to public parks to enjoy the beautiful scenery“去公共公園享受美麗的風(fēng)景”可知,句中應(yīng)用介詞to which( 關(guān)系代詞 ) 來引導(dǎo)定語從句,修飾先行詞public parks。答案: A12 Willpoweris a kind of qualityA that ; whichC which ; what, _is _it takes to
9、do anything well. B that ; thatD which ; which解析:考查定語從句和名詞性從句。第一個空which 引導(dǎo)非限制性定語從句;第二個空what 引導(dǎo)表語從句,what 在從句中作take 的賓語。答案: C13 Allthe work_ ahead of time , they decidedto go on holidayfora week.A had been finishedB were finishedC having been finishedD been finished解析: 考查獨立主格結(jié)構(gòu)。根據(jù)句子中的逗號可知,逗號前面部分不能是單獨的
10、句子,從而排除選項A、 B;選項 D 錯誤;前后兩部分主語不一致,選C 構(gòu)成獨立主格結(jié)構(gòu),并且表示發(fā)生在主句的謂語動詞之前。答案: C14 Only whenyour identity has been checked _.A you are allowed inC will you allow inB you will be allowed inD will you be allowed in解析: only修飾的狀語或狀語從句置于句首時,主句需要部分倒裝。3答案: D15 Although the old Red Army man had been ill for a long time,
11、 it still cameas a shock when he _ died.A eventuallyB willinglyC unexpectedlyD disappointedly解析: 考查副詞辨析。 eventually“最終,最后”。句意:盡管那位老紅軍戰(zhàn)士病了好久了,但當(dāng)他最終死了的時候仍然令人震驚。答案: A二、閱讀理解AWhen a man admitted he pretended to be Bigfoot,many thought the question wasanswered.However ,others disagree.Since the late 1800s
12、, more than 3,000 sightings of Bigfoot have been recordedin the UnitedStatesand Canada.The reportsdescribea talland hai ry creaturethatwalkson two feetand has longarms and a shortneck.Thetracksshow thattheirfeetare around 16 inches long and 7 inches wide on average.Jeff Meldrum, a professor at Idaho
13、 State University, has collected more than200 tracks.He admits some of the tracks are false.But the majority, he says , arequite similar five toes(腳趾 )on each foot.The factthatthe Bigfootskeleton(骨骼 )has never been found doesntdiscouragetheresearchers.“Werefi ndingnew fossilspeciesallthetime , ”Meld
14、rumsays. “It only takes one to convince people Bigfoot exists.”Many Bigfootresearcherssay the 1967 videoof a talland hairycreaturep rovesthat Bigfoot exists.But in 2002, a man said he was the Bigfoot in the video.CouldBigfoot be descended from Gigantopithecus(是巨猿的后裔 ) ? Researchers say yes.Butits fo
15、ssils are found only in Asia,and there s no evidence it lived anywhereelse. “We have no fossilsof thiscreaturein North America,” saysProfessorDavidDaegling of the University of Florida.In fact , tracksare the onlyphysicalevidenceofBigfoot, but many scientistssaytheycantbetrusted.“Therearethree-, fou
16、r-,andfive-toedvarieties,” Daegling says.And considering the number of the reported sightings ,criticssay thathumans shouldhave had some unple asant meetingswiththe creatures,such as hitting one while driving a car.“The biggest argument against Bigfoot isthat we don t have a single body,” Daegling s
17、ays.4“What we have to ask about the Bigfoot evidence is, Is it possible that ahuman bei ng could have produced this?” Daegling says.大腳獸 (Bigfoot)是否存在?一些人認(rèn)為大腳獸存在,但他們沒有找到令人信服的證據(jù);一些人則認(rèn)為大腳獸并不存在,他們懷疑大腳獸是人們捏造出來的。1The underlined part in the first paragraph suggests that“_”A few people would trust the man a
18、gainB few people were confused about the questionC many people no longer cared about BigfootD many people didnt believe Bigfoot exists解析: 句意理解題。 根據(jù)文章首句可知,當(dāng)有人承認(rèn)是他偽裝了大腳獸的時候,許多人都認(rèn)為這個問題的答案已經(jīng)揭曉了;再根據(jù)后文可知,這個問題指的即是大腳獸是否存在。因此可知,畫線部分暗示的意思為:許多人相信大腳獸并不存在。答案: D2 What can we learn from the passage?A No Bigfoot fo
19、ssils have been found yet.B The tracks of Bigfoot were made by people.C Jeff Meldrum has found 3,000 tracks of Bigfoot.D Gigantopithecus once lived in North America.解析: 推理判斷題。根據(jù)第四段“Were finding new fossil species all thetime , Meldrum says. It only takes one to convince people Bigfoot exists.”可知,杰夫&
20、#183;馬爾杜姆(JeffMeldrum) 說道他們一直在尋找新化石種,只要他們能找到一塊大腳獸的化石, 就能說服人們相信大腳獸是存在的。由此可以推知, 人們還沒有找到大腳獸的化石。答案: A3 What attitude does David Daegling hold towards the existence of Bigfoot?A Sceptical.B Curious.C Positive.D Subjective.4The best title for the passage could be“_”A Does Bigfoot Exist?B Where does Bigfoo
21、t come from?5C How many toes does Bigfoot have?D Is Bigfoot the descendant of Gigantopithecus?解析: 標(biāo)題判斷題。本文主要談?wù)摰脑掝}是:大腳獸是否存在。答案: ABWould you like to have a 1.5-meter-long alligator(短嘴鱷)drop in as a guest?If not , then surely you will sympathize with this Brazilian lady who found aterrifying alligator
22、beside her 3-year-old son in her living room.Picking up herchild, thefrightenedwomanimmediately calledthe firefighterswho helpedhergetrid of the uninvited guest.The heavy rains in the north central town of Parauapebas city in Para state ofBrazilhave caused floodwatertoentertheresidentialarea( 住宅區(qū) )
23、The Para stateislocatedin thenorthernpartofthecountryneartheAmazon Riverand thetropicalrainforest(熱帶雨林 ) The climateofthisareaisclassifiedas tropicalrainforestclimate inwhichthereare no dryseasons.Itisusuallyhot and wetthroughouttheyearand the rainfallisbothheavy and frequent.Thusitis notuncommonfor
24、 creatureslike snakes and alligators to enter peoples homes with flood water.The firefighterstrappedthe5-foot-longalligatoraliveand laterreleaseditin a nearby environmental preserve.According tothe firefighter, Luiz Farias, thealligator had obviously been washed inside the house by the high water af
25、ter theheavy rainfall in the area.When the lady returned home, she noticed the presence of the unwelcome guestbehind the sofa by her little son.Her son was busy petting(愛撫 )thealligator onitshead.Luckilyforthefamily, thealligatorseemed to have a fullstomachwhileitplayedwith the boy.Otherwise , thech
26、ildcouldhave been seriouslyhurtorevenkilled by his newfound friend, because a hungry alligator would eat just aboutanything.一位巴西女士在家中發(fā)現(xiàn)了一條短嘴鱷,她立即打電話向消防隊員求救,請走了這位不速之客。5 Why did the Brazilian lady feel frightened?A Because her house was on fire due to an alligator.B Because she co uldn t find her chil
27、d in her house.C Because there were only she and her son at home.6D Because she thought her child was in danger.解析: 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第一段“.this Brazilian lady who found a terrifyingalligator beside her 3-year-old son in her living room.”可知,這位巴西女士發(fā)現(xiàn)她兒子身邊有一條短嘴鱷,她覺得她的孩子有危險,因此而感到害怕。答案: D6 What is the weather usually like in Parauapebas?A Bright and warm.B Cloudy and windy.C Hot and rainy.D Snowy and cold.解析: 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第二段“The heavy rains in the north central town ofParauapebas cityin
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
- 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
- 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 軟件開發(fā)員考試必知試題及答案
- 追求卓越的心態(tài)與方法2024年高考作文試題及答案
- 盈利能力與風(fēng)險管理策略的有效結(jié)合試題及答案
- 信息處理技術(shù)員考試基礎(chǔ)知識概述及答案
- 大數(shù)據(jù)技術(shù)與AI的結(jié)合應(yīng)用試題及答案
- 氣體委托充裝協(xié)議
- 行政法學(xué)實踐案例及試題研究
- 【黃岡】2025年湖北黃岡市團風(fēng)縣事業(yè)單位統(tǒng)一公開招聘工作人員35人筆試歷年典型考題及考點剖析附帶答案詳解
- 班級實踐活動總結(jié)與分享計劃
- 【通化】2025年吉林省通化市集安市事業(yè)單位“碩博專項”招聘急需緊缺人才37人(1號)筆試歷年典型考題及考點剖析附帶答案詳解
- 泥漿測試記錄表
- 初中數(shù)學(xué) 北師大版 七年級下冊 變量之間的關(guān)系 用圖象表示的變量間關(guān)系 課件
- 科技項目立項申報表
- 六年級下冊美術(shù)教案-第14課 有趣的光影 丨贛美版
- 人教版小升初數(shù)學(xué)總復(fù)習(xí)知識點歸納
- 電氣工程竣工驗收表格模板
- 藥用動物學(xué)習(xí)題
- 食管癌放射治療設(shè)計課件
- 光伏行業(yè)英文詞匯.doc
- 土地增值稅清算鑒證報告(稅務(wù)師事務(wù)所專用)
- 物聯(lián)網(wǎng)體系結(jié)構(gòu)PPT課件
評論
0/150
提交評論