人教版高中英語必修第一冊Unit 5 6.1精品學(xué)案_第1頁
人教版高中英語必修第一冊Unit 5 6.1精品學(xué)案_第2頁
人教版高中英語必修第一冊Unit 5 6.1精品學(xué)案_第3頁
人教版高中英語必修第一冊Unit 5 6.1精品學(xué)案_第4頁
人教版高中英語必修第一冊Unit 5 6.1精品學(xué)案_第5頁
已閱讀5頁,還剩7頁未讀, 繼續(xù)免費閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進行舉報或認領(lǐng)

文檔簡介

1、Section Listening and speaking & Listening and TalkingStep One: Speaking Look at the following pictures, would you like to visit them? Discuss with your partners which official languages are spoken in these countries.Spain: SpanishIndia: EnglishGermany: _GermanFrance:FrenchAmerica: EnglishCanada

2、: EnglishBritain:EnglishRussia: RussianStep Two: Listening.Listen to a speech and tick the two languages with the most native speakers. Choose the official languages of the United Nations (UN)(教材P60)() Russian () Chinese () Korean() Japanese() Spanish() Arabic () English () FrenchThe most native spe

3、akers: Chinese,_SpanishThe official languages of the United Nations (UN): Arabic;_Chinese;_English;_French;_Russian;_Spanish聽力材料:Exploring languages around the worldTo some students, it seems that the only foreign language to learn is English. There are, however, nearly 7,000 languages in the world.

4、 After Chinese, the language with the most native language speakers isn't English it's Spanish! Learning English is very useful, but it is wise to learn at least one other foreign language, if possible.There are many reasons why people learn a foreign language. Many students choose to study

5、one of the languages that are spoken at the UN. As they think it means better job chances in the future. The UN has six official languages: Arabic, Chinese, English, French, Russian, and Spanish. They are spoken by around 2.8 billion people as their native or second languages.Some students, though,

6、choose to study a language because of family or friends. One American girl chose to learn Danish because her grandparents were from Denmark. When she was little, her grandpa used to read letters to her in Danish from their relatives in Denmark. Another young lady started learning French because she

7、had several friends from African countries where French is spoken.What do you think? Which other language would you choose to study and why?.Listen to the speech again and answer the questions.1What is the main topic of this speech?答案:It_is_mainly_languages_around_the_world.2How many languages are t

8、here in the world?答案:Nearly_7,000.3How many billion people speak the UN's official as their native or second language?答案:2.8_billion.4What is the attitude of the speaker towards foreign language learning?答案:He_believes_learning_foreign_languages_is_very_useful.Listening Tips1注意細節(jié)Before listening

9、 to the text, look through the exercises quickly and find out the key points according to the exercises.2巧判人物關(guān)系,身份與職業(yè)人物關(guān)系、職業(yè)、身份等相關(guān)方面的聽力試題要求在某一特定環(huán)境下,對說話人的身份進行推理與判斷。該項內(nèi)容的考查多是以who或what開頭的特殊疑問句,其常問方式有:What is the man (woman)?What's the man's (woman's) occupation (職業(yè))?Who is the man speaker?W

10、hat's the probable relationship between the two speakers?另外,我們可根據(jù)以上內(nèi)容所提供的稱呼語并結(jié)合生活常識進行判斷。同時,熟悉特定的場景用語和關(guān)鍵詞,便于我們更好地解答有關(guān)人物關(guān)系、對話發(fā)生地點的題目。即時訓(xùn)練聽下面一段對話,回答問題。1What is the possible relationship between the two speakers?AFriends.BWife and husband.CBusiness partners.答案:A2Where does the woman work now?AIn a s

11、chool.BIn a restaurant.CIn a travel agency.答案:C3What are the two speakers going to do?ATo take a trip.BTo have a coffee.CTo attend a meeting.答案:B聽力材料:W:Peter? Hi, how are you? I haven't seen you for ages!M:Hello, Mary. Well, it must be at least five years. What are you doing here?W:I came for a

12、meeting. Business trip, you know. Anyway, how are you?M:I'm good, thanks. I still work in a school. What about you?W:I have a new job now, so I have to travel a lot.M:What do you do?W:I work for a travel agency. Working in a restaurant was just too boring.M:Your new job sounds interesting! Have

13、you got time for a coffee? So we could catch up.W:Sure, why not?M:Oh, there's a nice cafe about two minutes' walk from here.W:Let's go then.Step Three: Discussing. 根據(jù)錄音在空格處填入合適的內(nèi)容English is a language spoken all around the world. 1.It's_reported_that English is used by almost a billi

14、on people in the world and 83% of the world's emails 2.are_written_in_English.Now the number of people who learn English 3.as_a_foreign_language is more than 750 million. Now, everywhere in the world children go to school to learn English. Most of them learn English for five or six years at high

15、 school.Lee is studying English because he wants to be a scientist and he knows that 4.English_is_the_international_language_of science. Most scientists write in English. Wei Ling wants to work for an airline when she 5.leaves_school. She needs to learn English because English is the international l

16、anguage used on airlines and all pilots speak English. Her teacher told her to go on an English course this summer 6._to_improve_her_English.I think with so many people municating_in_English every day, it will become more and more important to 8.have_a_good_knowledge_of_English.話題積累:1the number of 的

17、數(shù)量2have a good knowledge of 精通. With the world becoming a global village, it is a must for us to have a good knowledge of English. So discuss with your partner about English.1How much do you know about English?(1)It_is_the_official_language_of_many_countries,_such_as_America,_England,_Canada_and_so_

18、on.(2)It_has_a_long_history.(3)There_are_mainly_two_kinds_of_English:American_English_and_British_English.(4)Many_Chinese_are_learning_English.2Do you know that there is something about American English and British English?There_are_some_differences_in_spelling_and_pronunciation_between_American_Eng

19、lish_and_British_English.For example:3Can you give us some advice on how to learn English well?(1)My_suggestion_is_that_we_should_listen_to_English_every_day_and_practice_speaking_it_if_possible.(2)We_should_memorize_more_words_and_expressions_to_have_your_vocabulary_enriched,_which_is_of_great_impo

20、rtance_to_English_learning.(3)_It_is_a_good_idea_to_communicate_more_with_foreigners_in_English.(4)_We_should_take_an_active_part_in_the_English_Corner,_which_broadens_our_view_and_improves_our_interest_in_English.(5)We'd_like_to_attend_English_lectures,_from_which_we_can_get_more_information_on

21、_British_and_American_culture.(6)_We_should_hold_more_interesting_English_activities,_such_as_debates_and_speech_competitions.(7)There_is_no_doubt_that_keeping_an_English_diary_helps_you_a_lot_with_my_written_English.(8)We_should_do_more_reading_to_improve_our_reading_ability.課時作業(yè) 16.閱讀理解AI was so f

22、ortunate today to be able to offer my love and help to an older lady at my local supermarket. I saw her standing there. I felt quite strange about such a situation.What was she looking at? As I looked, I found it was a “Shredded Pork Bun Meal Kit”, which is a service that sends customers food ingred

23、ients and recipes for them to prepare their own fresh meals. “That's new,” I thought. Then I watched as the lady began to dig into her handbag and tried to pull out one of the biggest magnifying glasses (放大鏡) I had never seen in my whole life! “Oh, she can't read it,” I realized.So I stood t

24、here and continued watching her. The voice in my mind often asks me to do the right thing. It told me to help her. But I argued back saying, “No. I won't offer help. It will only embarrass her and she is OK now anyway. She has the world's biggest magnifying glass to help her!”And I stood the

25、re longer. But the voice came back, “Help her, Nicole. Don't be embarrassed. Just do it. Offer your help.” So I did it. I read and explained all the things that were included in that box. I read out the ingredients, the instructions on how to cook it and so on.She didn't end up buying it, bu

26、t she was still quite grateful. I walked away knowing that I had helped her and made the right choice. Mostly, I had reminded her that people in this world still care about the old.She was seen. She was loved. And she mattered so much that a complete stranger took time to help her. And that stranger

27、 was me, a person who argued and didn't want to do so in the beginning.So grateful I am when I choose to listen to the voice in my heart. It is because of love. Love is all that ever really matters. I also get happiness through helping her.【語篇解讀】作者在超市碰到了一位老太太,她想買一種食物卻看不清說明上的文字,作者想幫助她卻內(nèi)心矛盾,最后還是遵照

28、自己內(nèi)心的指引做出了善舉。1What was the lady's problem?AShe couldn't find her glasses.BShe couldn't hear the writer clearly.CShe couldn't see the instructions clearly.DShe couldn't understand the instructions.答案與解析:C細節(jié)理解題。從文章第二段對老太太拿老花眼鏡的動作描述可知,她看不見要買的食物包裝上的說明。從最后一句“Oh, she can't read it,

29、I realized.”可直接找到答案。2Why didn't the writer want to help the lady at first?ABecause she had some other things to do.BBecause she considered it a difficult thing.CBecause she didn't want to make the lady embarrassed.DBecause she had the same problem with the old lady.答案與解析:C細節(jié)理解題。根據(jù)第三段的“It wil

30、l only embarrass her and she is OK now anyway.”可知,作者一開始不想幫助老太太是因為她不想讓老太太尷尬。3How did the writer get happiness?ABy following a stranger's voice.BBy spending time talking with the lady.CBy stopping the lady from buying the food.DBy persuading herself to help the lady.答案與解析:D判斷推理題。文章最后一句說到作者從幫助老太太中獲

31、得快樂,而第三段講到剛開始時作者猶豫是否幫她,作者經(jīng)歷了說服自己的過程。4What is the best title for the passage?AAn Unlucky Day BThe Leading VoiceCA Scary Experience DThe Best Choice答案與解析:B主旨大意題。文章中作者幫助老人的一系列舉動都是遵循自己內(nèi)心的聲音,在自己矛盾時,是這個聲音指引著她做出了正確的選擇。故選“The Leading Voice”。BLearning a second languageSome people learn a second language easi

32、ly. Other people have trouble learning a new language. How can you help yourself learn a new language, such as English? There are several ways to make learning English a little easier and more interesting.The first step is to feel confident about learning English. If you believe that you can learn,

33、you will learn. Be patient. You don't have to understand everything all at once. It is natural to make mistakes when you learn something new. We can learn from our mistakes.The second step is to practise your English. For example, write in a diary every day. You will get used to writing in Engli

34、sh, and you will feel comfortable expressing your ideas in English. After several weeks, you will see that your writing is improving. Besides, you must speak English every day. You can practise with your classmates after class. You will all make mistakes, but gradually you will become comfortable co

35、mmunicating in English.The third step is to keep a record of your language learning. You can write this in your diary. After each class, think about what you did. Did you answer a question correctly? Did you understand anything the teacher explained? Perhaps the lesson was difficult,but you tried to

36、 understand it. Write these achievements (成就) in your diary.You must be active in learning English and believe that you can do it. It is important to practise every day and make a record of your achievements. You will enjoy learning English, and you will have more confidence in yourself.【語篇解讀】有人學(xué)習(xí)一門

37、外語很容易,但是有的人很難學(xué)好一門外語。本文就怎樣學(xué)習(xí)英語,使它更有趣、更容易提出了幾點建議。5When you learn English, you do not need to _.Abe patient Bmake mistakesCexpress your ideas in English Dunderstand everything at once答案與解析:D細節(jié)理解題。根據(jù)文中第二段“You don't have to understand everything all at once.”可知,當(dāng)你學(xué)習(xí)英語時,你不需要立即理解所有的東西。所以選D。6What is NOT

38、 helpful for you to enjoy learning English?ATo communicate in English.BTo worry about making mistakes.CTo think about what you did after each class.DTo make a record of the achievements.答案與解析:B'細節(jié)理題解。根據(jù)文中第二段“It is natural to make mistakes when you learn something new. We can learn from our mista

39、kes.”可知,學(xué)習(xí)英語不要擔(dān)心犯錯誤,從錯誤中我們能學(xué)到知識,所以擔(dān)心犯錯是學(xué)不好英語的。所以選B。7What is the main idea of this passage?AIt is very important to learn English.BSome people learn English easily while other people do not.CThere are ways to help you learn English more easily.DDon't worry about making mistakes when learning Engl

40、ish.答案與解析:C'主旨大意題。文章第一段中的“There are several ways to make learning English a little easier and more interesting.”就寫出了本文的主要內(nèi)容,所以選C。.完形填空I took my son to a popular restaurant for a lunchtime treat. And it seems everyone else had the same _1_. The place was full of _2_!I drove around the small parki

41、ng lot (停車場) for 10 minutes _3_ a spot (位置). Finally I _4_ one. A lady was returning to her car so I _5_ her and waited patiently. As I did this I looked in my rear vision mirror (后視鏡) and _6_ a young man quickly pull up behind me. As soon as he saw my indicator (轉(zhuǎn)向燈) on for the spot, he seemed very

42、 _7_ and began hitting his steering wheel (方向盤). I knew this wasn't directed at me but at the disappointment that he had _8_ a spot. I felt his _9_. I too had been _10_ the place for ages.As the lady left I _11_ something that surprised even me. I turned off my indicator and drove straight past.

43、 I let the man _12_ the spot.The man behind me was _13_, unsure what to do. _14_ I lowered my window and gave him a(n) _15_ to take it, calling out at the same time “It's yours.”I _16_ driving further down the road to another car park, where although I had to walk quite a bit further, I was _17_

44、 I could. Perhaps the man couldn't walk easily as his _18_ wasn't as good as mine? I will _19_ know. But I knew the spot _20_ more to him than it did to me, when I saw him react the way he did.【語篇解讀】本文是記敘文。作者在停車場等待了很久終于找到了一個車位,然而當(dāng)看到緊隨其后的一名司機因為沒搶到車位的失望表現(xiàn)時,作者決定將車位讓給他。1A.experience BdreamCidea

45、Dchance答案與解析:C由“the same”可知,設(shè)空處指“to a popular restaurant for a lunchtime treat”這一想法,故填idea。2A.people BnoiseCpleasure Dpeace答案:A3A.calling for Blooking forCasking for Dpaying for答案:B4A.borrowed BfoundCbought Daccepted答案與解析:B由上文中的“it seems everyone else had the same”以及文中的“I drove around the small park

46、ing lot for 10 minutes”可知,這個地方“人(people)”很多,“我”在停車場繞了十分鐘想“找(looking for)”個車位,最后終于“找到(found)”一個。5A.followed BhelpedCguided Dmet答案與解析:A由本句中的“A lady was returning to her car”以及“waited patiently”可知,“我”“跟著(followed)”她,耐心地等待著。6A.suggested BnoticedCmade Drequired答案與解析:B由本句中的“I looked in my rear vision mirr

47、or”可知,“我”“注意到(noticed)”一名年輕的男子快速地在“我”后面停下車。7A.serious BinterestedCangry Dcareful答案與解析:C由本句中的“As soon as he saw my indicator on for the spot”以及“began hitting his steering wheel”可知,這名男子似乎很“生氣(angry)”。8A.refused BchosenCreached Dmissed答案與解析:D由上文中的“As soon as he saw my indicator on for the spot”以及“I knew this wasn't directed at me”可知,這名男子之所以有這種表現(xiàn)是因為他

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評論

0/150

提交評論