2019高考英語一輪優(yōu)練題Unit5FirstAid(含解析)新人教版必修5_第1頁
2019高考英語一輪優(yōu)練題Unit5FirstAid(含解析)新人教版必修5_第2頁
2019高考英語一輪優(yōu)練題Unit5FirstAid(含解析)新人教版必修5_第3頁
2019高考英語一輪優(yōu)練題Unit5FirstAid(含解析)新人教版必修5_第4頁
2019高考英語一輪優(yōu)練題Unit5FirstAid(含解析)新人教版必修5_第5頁
已閱讀5頁,還剩6頁未讀, 繼續(xù)免費(fèi)閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進(jìn)行舉報或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡介

1、Un it 5 First Aid李仕才(必修 5 Un it 5 )【短文語法填空】Body and FoodOur body, which has close relati ons with the food that we eat 1 our daily life,is the most importa ntthing that we own, so ourbody 2 (n eed) propertreatme nt andproper no urishme nt (營養(yǎng)).The old sayingAn apple a day keeps thedoctor awayis nota

2、s sillyas somepeople think. Thebody needs fruit 3 vegetables,such as apples,pears,banana,carrots and cabbages, because they contain vitam in C, 4 is very n ecessary andimportantto us all.It sclear that a lack ofvitaminC can make people illand weakeasily.In order to get eno ugh n eeded vitam ins, man

3、y people take extra vitam ins in pillform, 5 (believe) that these will make them 6 (health). But a good diet is madeup of nourishingfood and this gives all the vitamins that we need. The body doesn tn eed or use extra vitam ins, so why waste money on them?Nowadaysmanypeople are too busy to bother ab

4、out eating properly. They throw anything into their 7 (stomach),eating something carelessly and 8 (hurried). The list ofillnesses 9 _(cause)or made worse by bad eating habits is frightening. It is high timewe should realize the importa nee of havi ng a good diet. If no t, it is impossible for10 (we)

5、 to keep fit and strong.【文章大意】健康的飲食對我們的健康有很大的好處,所以我們一定要注意自己的飲食習(xí)慣。1.i n【解析】考查介詞。in our daily life在我們的日常生活中。2.n eeds【解析】考查謂語動詞。本處談常態(tài)的事情,應(yīng)用一般現(xiàn)在時;結(jié)合主語our body 應(yīng)用單數(shù)第三人稱形式。23.a nd【解析】考查并列連詞。我們的身體需要水果和蔬菜。and 和,連接兩個并列成分。4. which【解析】考查定語從句。先行詞vitamin C代入非限制性定語從句_is阻ry煦旳ary and important to u al;中可知,惟主語,指事物應(yīng)用

6、關(guān)系代詞v.Hich,5. belie ning【解析】考查非謂語動詞。本處分詞作伴隨狀語,believe 與句子主語 many people 之間為主動關(guān)系,應(yīng)用現(xiàn)在分詞形式。6. healthy【解析】考查形容詞。 make them healthy使他們健康;形容詞作賓補(bǔ)。7. stomachs【解析】考查名詞復(fù)數(shù)。他們的胃,應(yīng)用名詞復(fù)數(shù)形式。8. hurriedly【解析】考查副詞。本處與 carelessly并列,修飾前面的動詞eating。9. caused【解析】考查非謂語動詞。(cause)ormade worse by bad eating habits 作名詞 illnes

7、s的定語;由于 cause 與被修飾的名詞 illnesses之間為被動關(guān)系,應(yīng)用過去分詞形式。10. us【解析】對于我們來說,介詞 for 后加人稱代詞的賓格形式。I.閱讀理解AWhen Gary Friedla nder heard a man shouti ng for help from the ocea n early Tuesdaymorning,the doctor rushed down to the beach from his family s summer flat to tryto save him.But the vacationer didn t know tha

8、t help had already arrived:His14-year-old son.As a seventh grader,MichaelFriedlander,whowas waxing hissurfboard on the shore with friends at around 7:15 am,had heard the screams froma 20-something man.lt was before the li feguards went on duty. “ He dove right in,told3his friend who was in the water

9、 with his board to give the board to him,and he immediately went over to the man andbrought him to the beach, ” Michael s mother,Debbie,says. “ By the time my husband got there,allth e mancould saywas, Your son just saved my life. ”“ The man,alone at the time,had apparently gotten swept away,” says

10、Debbie. “ It was a very strong currentthat day, ”she adds, “so I understand how ifyou didn tknow how to swim well you could easily get caught in a rapid current.Michael is used to such conditions.I m proudof him, ” says Debbie. “ But he s so modest;he wasshocked that people were making a big deal ab

11、out what he did.He just said, Whywouldn t I help? I mean,he didn t even bat an eye about gettinginvolved. ”The teen doesn t have lifeguarding dreams,but an open invitationfrom the OceanCity beach patrol( 巡邏隊 ) might change his mind. “ They told him, Ifyou want a jobin two years,come find us, ” Debbi

12、e says.1.What does Michael do?A.He is a doctor.B.He is a student.C.He is a local lifeguard.D.He is a swimming coach.2.Where was Michael when he heard someone screaming?A.In the water.B.On the beach.C.On his surfboard.D.In his summer flat.3.What was Michael shocked at?A.His dad s behaviour.B.The mans

13、 shouting.C.People s strong reaction.D.The extremely strong current.4.What do we know about Michael?4A.He is looking for a job.B. He has bee n ofered a job.C. He is going to be a lifeguard.D. He dreams of being a lifeguard.BSince 1985 , Johnny Jennings,86, has been selling newspapers and magazines t

14、o arecycli ng cen ter with his son .By the time Jennin gs only child was 17, he stoppedjoining his father.Eve n though his son is all grow n up now, Jennings has nt sloweddow n his efforts .In fact, he has tur ned his recycli ng money into someth ing bigger.The Rin ggold , Georgia n ative visits loc

15、al churches and bus in esses to collect paper , which he brings to a recycling cen ter for mon ey.But in stead of putti ng those earnings in his own bank account , he sends every dollar toGeorgia Baptist ChildrensHomes&Family Ministries.Once a year, hell give the organization a check somewherebe

16、tween$10,000 and$35,000.By 2016, that tallied up to$400,000.These days , Jennings recycling has turned into a community effort.After he has madehis own rounds recycli ngpaper from bus in esses and churches , hell find more items waiting for him at home.Community members drop offother recyclablesat h

17、is house sohe can sell them , along with books , food , clothes , and other items to give away.Recycl ing centers typically pay just one-half to three cents per pound of paper, but Jennin gs visits have addedup the big time .In 2016 alone , he sold more tha n 400,000 pounds of paper and 51,000 alumi

18、num cans( 鋁罐),andcollected more than 32,000 penni es.Over the course of 32 years he has recycled more tha n 9.8 milli on pounds ofpaper, saving an estimated 79,000 trees in the process.Jennings says hell continue raising money for charity as long as his health allows.1.How old was Johnny Jennings wh

19、en he started recycling?A.17. B . 32.C. 54. D . 86.2.The underlined word_“tallied ” inParagraph 2 probably means “A. added B . lookedC. made D. mixed3.What is community members attitude towards Johnny Jennings?A. Un clear. B . Doubtful.5C. Tolerant. D . Supportive.4.What makes Johnny Jennings specia

20、l?A. His long life and hobby.B. His recycling work and donation.C. The pennies he collects.D. The amount of trees he plants.【解題導(dǎo)語】文章講述了樂于助人的Johnny Jennings 常年回收廢舊物品資助慈善機(jī)構(gòu)的故事?!倦y句分析】 The Rin ggold , Georgia n ative visits local churches and bus in esses to collect paper , whichhe brings to a recycling

21、 center for money.分析:這是一個主從復(fù)合句。句中which 引導(dǎo)非限制性定語從句。譯文:這個佐治亞州 Ringgold 市的本地人去當(dāng)?shù)氐慕烫煤推髽I(yè)收集廢紙,帶到廢品回收 中心換錢?!颈尘爸R】佐治亞州(Georgia,簡稱 GA),美國東南部 7 個州之一。北界田納西州和北 卡羅來納州,南鄰佛羅里達(dá)州,東北與南卡羅來納州接壤,東南臨大西洋,西毗亞拉巴馬州, 州府是亞特蘭大。1.C 考查細(xì)節(jié)理解。根據(jù)第一段中的Si nee 1985,Joh nny Jennin gs,86 , has beenselli ng n ewspapers and magaz ines to a

22、recycli ng cen ter with his son” 和第四段中的“ Over the course of 32 years he has recycled ” 可知,Joh nny Jennings 開始回收廢舊物品時應(yīng)該是 54 歲。2.A 考查詞義猜測。根據(jù)該詞所在句及前一句Once ayear, h ell give theorganization a check somewhere between$10,000 and$35,000.By 2016, that tallied up to $400,000 ”中的數(shù)據(jù)可知,tallied意為:計算總數(shù)。所以A 項正確。3.

23、D 考查推理判斷。根據(jù)第三段中的Community members drop off other recyclablesat his house so he can sell them, along with books , food , clothes, and other itemsto give away ”可知,Johnny Jennings 所在社區(qū)的成員們支持他回收廢舊物品資助慈善機(jī)構(gòu) 的工作。4.B 考查推理判斷。文章講述 Johnny Jennings 常年回收廢舊物品資助慈善機(jī)構(gòu)的故事。 所以是回收廢舊物品資助慈善機(jī)構(gòu)的故事讓 Joh nny Jennin gs 與眾不同。n

24、.完形填空In elementary school,I was living with my parents and my brother in a rentedapartme nt in New York City.At the time,I n ever thought of myself as1 or6happyit was 2 the way life was.7Everythi ng cha nged before I started the sixth grade.Our Ian dlord(房東)kickedus out without 3 .My family had to m

25、ove to the Life Family Shelter.We had a private room to 4 in at the shelter,whichhoused 90 families,but it was a quarter of the size of our old livi ng space,so we always felt5.I did n t fully un dersta nd what was happe nin g,but after a few weeks,it fin ally sank in:l was homeless .I felt soembarr

26、assed that I did n t 6 anyone at school.I felt like I could n ever truly be myself and ope n up to frien ds,becauseI always carried around this 7 .It was a Ion ely time.The only 8 part about livi ng in the shelter was that I got to go to anafter-school program that was run by the Coaliti on for the

27、Homeless .It was a_9place where I could do my homework or do arts and crafts .It was a(n)10 fromall the craz in ess of being in a busy shelter.After three long years,my pare nts11found affordable hous ing.l was so12 .We have two bedrooms now,and one bathroom that we don t have to share with13_t s so

28、 nice to have privacy 14 .It s funny you don t realize how _15something is until you re forced to livestarted feelingdifferent about myexperienee being 17 .For thediffere ntly because of it.I also startedvolunteeringat the after-school program Ito help other kids who are going through the same thing

29、 as I did.C.curiousD.careful2.A.stillC.alsofirst time,I did nt feel18decided that it was time to tell my friendJas on.He was19_ ,of course,but he was supportive and did nt treat me any1 .A.comfortableB.con fident3.A.permissionB.doubtC.difficultyD.notice4.A.playB.sleepC.studyD.work16 it.LastApril,I20

30、_,because I wantB.evenD.just85.A.tired C.crazy6.A.hurt C.tell7.A.secret C.truth8.A.small C.good9.A.quiet C.busy10.A.escapeC.benefit11.A.quicklyC.gradually12.A.interestedC.excited13.A.enemiesC.friends14.A.once C.soon15.A.amusingC.valuable16.A.for C.without17.A.worthlessC.restless18.A.ashamedC.anxious

31、19.A.patientC.happyB.crowdedD.boredB.mentionD.concernB.planD.goalB.largeD.hardB.safeD.personalB.protectionD.recoveryB.finallyD.reallyB.surprisedD.proudB.parentsD.strangersB.againD.alreadyB.usefulD.annoyingB.inD.beyondB.hopelessD.homelessB.guiltyD.nervousB.confusedD.shocked920.A.supportedB.attendedC.

32、startedD.watches川.短文改錯Yesterday,I got an opportunity help an injured neighbour.His right leg wasinjuring with some major infection.Obviously,he was seemed very worried,for no one else was athome.So I took her to hospital at once.When we arrived there,I discuss his treatment with a doctor.Thedoctor a

33、dvised him to receive proper treatment orto rest for a long time,that I thought was quite right.I either bought some medicines for him.Three hourspassed quickly before I had everything arrange.Then I drove home,tired but happily.考點(diǎn)規(guī)范練 ( 必修 5 Unit 5)I.【解題導(dǎo)語】本文是記敘文。十四歲男孩勇敢地救起了被水流沖走的男子。1.B 細(xì)節(jié)理解題。由第一段中的

34、“ His 14 -year- old son.As a seventh grader.”可知邁克爾是一個學(xué)生。s so modest;he was shocked that people were making abig deal a bout what he did. ”可推斷 ,邁克爾救人的事件引起了人們的強(qiáng)烈反響 , 而邁克爾為此感到驚訝 , 因為他認(rèn)為自己做了理所當(dāng)然的事情。4.B 細(xì)節(jié)理解題。由最后一段可知 , 海灘巡邏隊給邁克爾提供了一份工作。n.【解題導(dǎo)語】本文是記敘文。作者講述了自己無家可歸時的經(jīng)歷和心路歷程。1.A 2.D 作者和父母租房住時 ,從不認(rèn)為自己過得“舒適 (c

35、omfortable) ”或開心 , 因為生活似2.B 細(xì)節(jié)理解題。由第一段中的“ MichaelFriedlander,who was waxing his surfboard onthe shore.had heard the screams.”可知 , 邁克爾聽到有人尖叫時正在海灘上。3.C 推理判斷題。由第二段中的“ .he10乎“就是 (just) ”那個樣子。3.D 由下文的“ My familyhad to move to the Life Family Shelter.”可推斷 , 房東沒有預(yù)先“通知 (notice) ”就把作者一家趕了出去。4.B 在庇護(hù)所 , 作者一家有一

36、個房間用于“睡覺 (sleep) ”。5.B 由上文的“ .it was a quarter of the size of our old living space.”可知 ,作者一家總是感覺庇護(hù)所的房間“擁擠 (crowded) ”。6.C 由上文的 I felt so embarrassed 可知 , 作者為自己變得無家可歸感到如此尷尬以至于 沒有把這件事“告訴 (tell) ”學(xué)校任何人。7.A 由上文的“ Icould never truly be myself and open up to friends.”可推斷 ,自己無家可歸這個“秘密 (secret) ”使作者無法向朋友敞開心扉。8.C 由下文的“ .where I could do my homework or do arts and crafts.”可推斷 ,住在庇護(hù)所唯一“好的 (good) ”事情就是可以參加一個課外項目。9.A 由下文的 where I could domy homework 及“ .from all the craziness of beingin a busy shelter.”可知 , 課

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

最新文檔

評論

0/150

提交評論