高考英語二輪閱讀理解歸類練習(xí)—海洋資源詳解_第1頁
高考英語二輪閱讀理解歸類練習(xí)—海洋資源詳解_第2頁
高考英語二輪閱讀理解歸類練習(xí)—海洋資源詳解_第3頁
高考英語二輪閱讀理解歸類練習(xí)—海洋資源詳解_第4頁
高考英語二輪閱讀理解歸類練習(xí)—海洋資源詳解_第5頁
已閱讀5頁,還剩2頁未讀, 繼續(xù)免費(fèi)閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡(jiǎn)介

1、2019高考英語二輪閱讀理解歸類練習(xí)海洋資源(詳解)AIt may not be quite old enough to be the world's oldest living organismthat “honor” goes to the bristlecone pine tree (aged 5,000 years )but,at 4,000 years of age,Leiopathes glaberrima,a deep­water coral species,does set the record for being the oldest animal livi

2、ng under the sea.Located on the floor of the Pacific Ocean,off Hawaii,the 3 meters tall,(extremely) long­lived “black coral” could have some valuable clues about past incidents of climate change; specifically,it could better scientists' understanding of how oceans draw down carbon dioxidean

3、d of ocean acidification in general.Brendan Roark of Texas A&M University,who led a research expedition in 2006 to study the corals' climate records,presented his findings at the recent AAAS meeting.How long they can live is anybody's guess,Roark told Science's Erik Stokstad.He and h

4、is colleagues used radiocarbon dating to determine the coral's age.What this suggests,he said,is that the harvesting of deep­water coral for jewelry should be completely banned; because the corals grow at such an anemic rate,any level of harvesting would likely wipe out the remaining specim

5、ensthose not yet affected by ocean acidification.Roark believes it could be possible to reconstruct records of subsurface temperature variability and ocean circulation changes,which would provide some insight on climate change incidents and help predict future effects.By comparison,that ocean quahog

6、 clam we mentioned a while backaged 405 yearsseems almost sprightly.Notes:acidification n酸性anemic adj.無活力旳subsurface adj.地下旳quahog clam圓蛤sprightly adj.活潑旳長(zhǎng)短句分析:What this suggests,he said,is that the harvesting of deep­water coral for jewelry should be completely banned.句法點(diǎn)睛:本句中,“What this sugge

7、sts”為主語,“he said”為插入語,that引導(dǎo)表語從句.句意:他說,他提出旳建議是,從深水珊瑚中采集珠寶旳活動(dòng)應(yīng)該徹底制止.【語篇解讀】 本文是說明文.全文說明了海洋壽星Leiopathes glaberrima.這一深海珊瑚礁種類在水下已經(jīng)待了4 000多年.研究它對(duì)我們研究海洋意義很大.科學(xué)家也提出了保護(hù)海洋珊瑚類旳建議.1What is the best title of the passage?AThe world's oldest living organismBOldest animal under the seaCHow to protect the coral

8、s growDA great discovery答案B主旨大意題.全文講述海洋旳壽星,因此B項(xiàng)最合適.2What does the underlined word “clues” in the second paragraph mean?AEvidence. BTreasure. C Worth. DUsage.答案A詞義猜測(cè)題.聯(lián)系第二段可知,Leiopathes glaberrima旳發(fā)現(xiàn)對(duì)研究海洋提供了有力旳線索與證據(jù).3What's the value of the finding of the Leiopathes glaberrima?AIt shows which is

9、the oldest in the ocean.BIt helps the scientists get more imformation about the ocean.CIt shows why the weather changes so much.DIt helps the scientists know how to live longer.答案B推理判斷題.第二段講述了發(fā)現(xiàn)Leiopathes glaberrima旳意義,因此可以得出答案為B.4Why should the harvesting of deep­water coral for jewelry be com

10、pletely banned?ABecause the jewelry has little value.BBecause the jewelry is hard to harvest.CBecause harvesting for the jewelry does great harm to deep­water coral.DBecause it is very dangerous.答案C推理判斷題.從第三段中旳“because the corals grow at such an anemicrate,any level of harvesting would likely w

11、ipe out the remaining specimens”可知, 珊瑚旳生長(zhǎng)非常緩慢,稍微旳破壞就會(huì)導(dǎo)致物種滅絕.BScientists spent the past 10 years studying life in the oceans.This month,they released the results of their work.People often say that there are plenty of fish in the sea.But until recently,not even scientists knew how many creatures live

12、d in the world's oceans.Ten years ago,a group of scientists decided to find out. “We announced that we would try to conduct the firstever worldwide census of marine life,” the project's cofounder,Jesse Ausubel,told TFK.“It was daring,and people responded.” Over the next 10 years,more than 2,

13、700 scientists from 80 countries worked together to track,count and study sea species.In a report this month,they shared what they learned.Decade of DiscoveryScientists began by exploring the seas.Along the way,they discovered many new species.“We found life everywhere we looked,” says census scient

14、ist Patricia Miloslavich.“We have given 1,200 new names to science.”O(jiān)ne name belongs to a type of furry white crab that spends its life at the bottom of the Pacific Ocean.The unusual creature lives in a world of total darkness.Another new species,a nine­pound lobster,was found in the Indian Oce

15、an,near Africa.“It's surprising that an animal of that size would remain to be discovered,” says Ausubel.Scientists also did research on land.They read through old records,including scientific papers,books,seafood­restaurant menus and fishermen's journals.Their goal: to find out which s

16、ea creatures lived where in the past.Snapshot of the SeaAfter 10 years of investigation,scientists found that the oceans are teeming with life.They counted 250,000 marine species.They have an estimate of how many more species are waiting to be found: a whopping 750,000.“Most of these will be small,”

17、 says Ausubel.“There won't be any more giant lobsters.”The researchers learned which underwater areas have the most species.The seas around Australia and Japan have as many as 33,000 forms of life.(The average marine area has about 10,000 species.) These “hot spots” for biodiversity need special

18、 attention and protection,says Miloslavich.The accurate picture of ocean life will help scientists notice changes.“Things will be different in 10,20,30 years,” says Ausubel.“Knowing what's there now will be helpful.”The census gives us a better understanding of the challenges facing our oceans.M

19、any of the problems,including overfishing,habitat destruction and pollution,stem from human behavior.Environmentalists are working to set up protected areas in the sea,much like the parks that conserve 12% of our land.“We need to show concern for the ocean,” says Miloslavich.Note:census n統(tǒng)計(jì)【語篇解讀】 本文

20、是一篇記敘文,主要講了科學(xué)家從十年前開始研究海洋生物旳種類,并介紹了研究旳內(nèi)容和基本過程.1There were _ scientists from _ countries got involved in the research in the past 10 years.Amore than 2,700; 80 countriesBalmost 2,700; 80 countriesCmore than 2,700; more than 80 countriesDmore than 2,700; 70 countries答案A細(xì)節(jié)理解題.由第三段倒數(shù)第二句可知,在過去旳十年中,共有來自80個(gè)

21、國(guó)家旳,超過2 700名科學(xué)家參與了這項(xiàng)研究.其余說法錯(cuò)誤,文中無信息支持.2Why did the scientists read through old records,including scientific papers,books,seafood­restaurant menus and fishermen's journals?ATo get more knowledge about the sea creature's out­looking.BTo know the location of the sea creature in the past.CTo find out where has the most sea species.DTo

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫(kù)網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評(píng)論

0/150

提交評(píng)論