福建專用2022年高考英語一輪復(fù)習考點規(guī)范練1含解析新人教版_第1頁
福建專用2022年高考英語一輪復(fù)習考點規(guī)范練1含解析新人教版_第2頁
福建專用2022年高考英語一輪復(fù)習考點規(guī)范練1含解析新人教版_第3頁
福建專用2022年高考英語一輪復(fù)習考點規(guī)范練1含解析新人教版_第4頁
福建專用2022年高考英語一輪復(fù)習考點規(guī)范練1含解析新人教版_第5頁
已閱讀5頁,還剩2頁未讀, 繼續(xù)免費閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進行舉報或認領(lǐng)

文檔簡介

1、PAGE PAGE 7考點規(guī)范練1.閱讀理解When going through major life changes,like changing careers,I would change the people with whom I spent the most time.Weve all gone through periods when the people in our lives have changedgraduation,moving to a new city,getting a new job,joining a new club,etc.I dont think I n

2、eed to convince you just how much influence other people can have over your identity.If youve ever experienced a major switch in your people environment,then you know that you change as well.Most people dont make these choices consciously(有意識地) though.You might consciously decide to spend more time

3、with a certain friend,or you may ask someone out on a date to begin a new relationship.But few people choose their existing friendships deliberately.Theres no“getting rid of people”.People are always dropping into and out of each others lives.Associations grow into friendships,and friendships fade i

4、nto associations.You dont get rid of anyone.The truth is that in order to make room for new people and new experiences,you may need to loosen up some of your existing connections.What about loyalty(忠誠)?Shouldnt you always be loyal to your friends?Once you have a close friend,even if his influence on

5、 you is slightly harmful,shouldnt you stick by him?Loyalty to a friend sometimes means having to let go.It means being loyal to his highest and best self as well.If someone is destroying his health by smoking,forexample,you arent showing loyalty by smoking right along with him.True loyalty sometimes

6、 requires that you break damaging connections,get yourself back on solid ground,and then decide what you can really do to help your friend.It can take a lot of courage to tell someone,“Imsorry,but I cant have you in my life anymore.”But even though this might seem like a selfish act at times,its oft

7、en the best thing for the other person too.If a relationship is holding you back in some way,understand that its also hurting the other person.Forexample,if you work for a violent boss,your acceptance of that situation is considered to be silent approval,encouraging your boss to continue to behave v

8、iolently.1.When experiencing major life changes,people may .A.join a new social communityB.influence their friends aroundC.choose their friendships purposelyD.have their people environment changed2.What does the underlined sentence in Paragraph 3 mean?A.Everyone has at least one friend.B.It is unnec

9、essary to make new friends.C.Friendship still exists though there are fewer connections.D.You ought to treat your old and new friends equally.3.What is the authors opinion on the loyalty to friends?A.Never betray your close friends whatever happens.B.Correct their mistakes while you guard their good

10、ness.C.Stick by your friends even though they do harm to you.D.Break up with your friends immediately if they smoke.4.How should we behave when employed by a violent boss?A.We should accept what we are told to do.B.We should stay silent and be in favour of him.C.We should bravely disobey him if he i

11、s wrong.D.We should give our boss courage to continue.完形填空Ive always loved planning fundraisers(募捐會) for causes I care about.Its a lot of hard work,1 I feel so good when I know Ive helped someone!When I 2Logan,a little boy who had been badly hurt in an accident,I wanted to 3.I asked my friend Zoey t

12、o do it with me.We4 to hold a craft and bake sale at Zoeys grandfathers store.Our5 was to raise two thousand dollars.We announced the 6 online so lots of people would come.However,a few days before the sale,I got an angry 7.The woman on the phone said that she was Logans 8.As she kept talking,I bega

13、n to understand why she was so 9.Because we hadnt told Logans parents about our 10,she thought we were taking advantage of her familys terrible tragedy to make money for 11.I tried to explain,but she wouldnt 12.At last,I turned to my grandma.She called Logans aunt back and 13 that I was a child who

14、just 14 to help.Finally everything was 15,but I felt bad about causing so much 16.I still devote myself to helping the people and causes I care about.17,next time I want to help a family that is 18,Ill be a lot more careful about 19 I do it.Thatway,I wont end up accidentally 20 the people I most wan

15、t to help.1.A.andB.butC.soD.or2.A.heard aboutB.cared aboutC.searched forD.waited for3.A.cryB.stopC.watchD.help4.A.managedB.beganC.learnedD.decided5.A.abilityB.choiceC.goalD.promise6.A.saleB.accidentC.hard workD.telephone number7.A.letterB.callC.visitorD.donator8.A.friendB.teacherC.auntD.mother9.A.co

16、nfusedB.tiredC.annoyedD.surprised10.A.needB.planC.methodD.dream11.A.ourselvesB.herselfC.themselvesD.himself12.A.forgetB.listenC.comeD.ask13.A.arguedB.warnedC.explainedD.admitted14.A.forgotB.startedC.agreedD.tried15.A.settledB.changedC.finishedD.avoided16.A.anxietyB.dangerC.pressureD.trouble17.A.Ther

17、eforeB.In additionC.HoweverD.After all18.A.puzzledB.nervousC.sadD.shy19.A.whyB.howC.whenD.where20.A.hurtingB.cheatingC.embarrassingD.frightening.語篇填空(2019全國)The polar bear is found in the Arctic Circle and some big land masses as far south as Newfoundland.While they are rare north of 88,there is evi

18、dence 1. they range all the way across the Arctic,and as far south as James Bay in Canada.It is difficult to figure out a global population of polar bears as much of the range has been 2. (poor) studied;however,biologists calculate that there are about 20,000-25,000 polar bears worldwide.Modern meth

19、ods 3. tracking polar bear populations have been employed only since the mid-1980s,and are expensive 4.(perform) consistently over a large area.In recent years some Inuit people in Nunavut 5.(report) increases in bear sightings around human settlements,leading to a 6.(believe) that populations are i

20、ncreasing.Scientists have responded by 7.(note) that hungry bears may be congregating(聚集) around human settlements,leading to the illusion(錯覺) that populations are 8.(high) than they actually are.Of 9. nineteen recognized polar bear subpopulations,three are declining,six 10.(be) stable,one is increa

21、sing,and nine lack enough data.考點規(guī)范練1(必修1Unit1).【解題導語】本文是一篇議論文。文章講述了人的一生會經(jīng)歷很多的改變,進而告訴我們:如何適應(yīng)改變以及怎樣做才是對朋友真正的忠誠。1.D細節(jié)理解題。根據(jù)文章第一段中的“Whengoingthroughmajorlifechanges.IwouldchangethepeoplewithwhomIspentthemosttime.youveeverexperiencedamajorswitchinyourpeopleenvironment.”可知,當經(jīng)歷人生重大改變時,人們也會經(jīng)歷人際環(huán)境的改變。即D項正確。

22、2.C句意理解題。根據(jù)畫線句后的“Peoplearealwaysdroppingintoandoutofeachotherslives.Associationsgrowintofriendships,andfriendshipsfadeintoassociations.Youdontgetridofanyone.youmayneedtoloosenupsomeofyourexistingconnections.”可知,盡管人們之間的聯(lián)系少了,但友誼依然存在。故選C項。3.B推理判斷題。根據(jù)文章倒數(shù)第二段的第二句和最后一句可知,作者對朋友忠誠的態(tài)度是糾正錯誤但要捍衛(wèi)他們的優(yōu)點,即B項正確。4.C

23、推理判斷題。根據(jù)最后一段中的“.youracceptanceofthatsituationisconsideredtobesilentapproval,encouragingyourbosstocontinuetobehaveviolently.”可知,如果老板錯了,員工就要勇敢地不去服從,即C項正確。.【解題導語】本文是記敘文。由于計劃不夠周詳,作者的好心反而帶來了麻煩。1.B根據(jù)本空前后的hardwork及feelsogood可以看出,本空前后為轉(zhuǎn)折關(guān)系,故but符合此處語境。2.A3.D根據(jù)第一段內(nèi)容可知,作者總是熱心助人,因此當他“聽說(heardabout)”一個叫洛根的小男孩在一場

24、事故中嚴重受傷時,他想要“幫忙(help)”。4.D根據(jù)下段中的afewdaysbeforethesale可知,義賣還沒有舉行,因此這里指作者和朋友“決定(decided)”舉辦一場義賣活動。5.C籌集兩千美元是作者和朋友的“目標(goal)”。6.A作者和朋友在網(wǎng)上宣布這次“義賣(sale)”活動是因為網(wǎng)絡(luò)受眾廣、消息傳播快,因此會有很多人來參加。7.B根據(jù)下一句中的onthephone可知,作者接到了一個怒氣沖沖的“電話(call)”。8.C根據(jù)下段中的“ShecalledLogansauntback.”可知,打電話的是洛根的“姨媽(aunt)”。9.C根據(jù)本段第一句中的angry可知,洛

25、根的姨媽很“生氣(annoyed)”。10.B11.A根據(jù)本段中的angry及“.weweretakingadvantageofherfamilysterribletragedy.”可推測,由于作者和朋友并沒有把自己幫助洛根的“計劃(plan)”告訴洛根的父母,所以洛根的姨媽認為作者和朋友是在利用她家的慘事賺取同情,為“他們自己”謀利。由于本文為第一人稱敘述,故這里用ourselves指作者和朋友自己。12.B根據(jù)本句中的but和下句作者向奶奶求助可推測,作者向洛根的姨媽解釋,但是她并不“聽(listen)”作者的解釋。13.C本句中的“Iwasachild.”就是奶奶向洛根的姨媽“解釋(ex

26、plained)”的內(nèi)容。14.D根據(jù)上文內(nèi)容不難看出,作者做的所有事都是“試圖(tried)”提供幫助。15.A根據(jù)本段開頭的Finally可推測,最后所有的事情都“解決了(settled)”。16.D根據(jù)上文內(nèi)容可知,由于作者計劃不周,他的熱心腸反而帶來了“麻煩(trouble)”。17.C根據(jù)本空前后句中的“Istilldevotemyselftohelping.”及“Illbealotmorecareful.”可知,作者仍然全力以赴幫助他人,“但是(However)”他會更加謹慎。18.C需要幫助的家庭應(yīng)該是“悲慘的(sad)”。19.B根據(jù)上文內(nèi)容可知,作者沒有告訴洛根的父母就在網(wǎng)上發(fā)布了為幫助洛根而舉辦

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負責。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評論

0/150

提交評論