2017年全國(guó)卷I英語(yǔ)精校-解析-翻譯版_第1頁(yè)
2017年全國(guó)卷I英語(yǔ)精校-解析-翻譯版_第2頁(yè)
已閱讀5頁(yè),還剩9頁(yè)未讀 繼續(xù)免費(fèi)閱讀

下載本文檔

版權(quán)說(shuō)明:本文檔由用戶(hù)提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡(jiǎn)介

1、絕密啟圭寸前試卷類(lèi)型 A2017年普通高等學(xué)校招生全國(guó)統(tǒng)一考試(新課標(biāo)I)英語(yǔ)(考試時(shí)間:120 分鐘試卷滿(mǎn)分:150 分)注意事項(xiàng):1. 本試卷由四個(gè)部分組成。其中,第一、二部分和第三部分的第一節(jié)為選擇題。第三部分的第二節(jié)和第四部分為 非選擇題。2. 答卷前,考生務(wù)必將自己的姓名、準(zhǔn)考證號(hào)填寫(xiě)在答題卡上。3.回答選擇題時(shí),選出每小題答案后,用2B 鉛筆把答題卡上對(duì)應(yīng)題目的答案標(biāo)號(hào)涂黑;回答非選擇題時(shí),將答 案寫(xiě)在答題卡上,寫(xiě)在本試卷上無(wú)效。4. 考試結(jié)束后,將本試卷和答題卡一并交回。第一部分 聽(tīng)力(共兩節(jié),滿(mǎn)分 30 分)做題時(shí),先將答案標(biāo)在試卷上。錄音內(nèi)容結(jié)束后,你將有兩分鐘的時(shí)間將試卷上

2、的答案轉(zhuǎn)涂到答題卡上。第一節(jié) (共 5 小題;每小題 1.5 分,滿(mǎn)分 7.5 分)聽(tīng)下面 5 段對(duì)話。每段對(duì)話后有一個(gè)小題,從題中所給的A、B、C 三個(gè)選項(xiàng)中選出最佳選項(xiàng),并標(biāo)在試卷的相應(yīng)位置。聽(tīng)完每段對(duì)話后,你都有10 秒鐘的時(shí)間來(lái)回答有關(guān)小題和閱讀下一小題。每段對(duì)話僅讀一遍。例:How much is the shirt?A.9.15.答案是 CoB. . 18.C. .15.1. What does the woman think of the movie?A. It s amusingB. It s exciting2. How will Susan spend most of he

3、r time in France?A. Traveling aroundB. Studying at a school3. What are the speakers talking about?A. Going out4. Where are the speakers?A. In a classroomB. Ordering drinksB. In a library5. What is the man going to do?A. Go on the Internet第二節(jié) (共 15 小題;每小題 1.5 分,滿(mǎn)分 22.5 分)聽(tīng)下面 5 段對(duì)話或獨(dú)白。每段對(duì)話或獨(dú)白后有幾個(gè)小題,從題

4、中所給的B. Make a phone callC. It s disappointingC. Looking after her auntC. Preparing for a partyC. In a bookstoreC. Take a train tripA、B、C 三個(gè)選項(xiàng)中選出最佳選項(xiàng),并標(biāo)在試卷的相應(yīng)位置。 聽(tīng)每段對(duì)話或獨(dú)白前, 你將有時(shí)間閱讀各個(gè)小題, 每小題 出5 秒鐘的作答時(shí)間。每段對(duì)話或獨(dú)白讀兩遍。5 秒鐘;聽(tīng)完后,各小題將給聽(tīng)第 6 段材料,回答第 6、7 題。6. What is the woman looking for?A. An information offic

5、eB.A police station7. What is the Town Guide according to the man?A. A brochureB.A newspaper聽(tīng)第 7 段材料,回答第 8、9 題。C.A shoe repair shopC.A map8. What does the man say about the restaurant?A. It s the biggest one around.9. What will the woman probably order?A. Fried fish.聽(tīng)第 8 段材料,回答第 10 至 12 題。10. Where

6、will Mr. White be at 11 oA. At the office.B. It offers many tasty dishes.B. Roast chicken.clock?B. At the airport.11. What will Mr. White probably do at one in the afternoon?A. Receive a guest.B. Have a meeting.C. It s famous for its seafood.C. Beef steak.C. At the restaurant.C. Read a report.19. Wh

7、at are the elderly advised to do?第一節(jié)(共 15 小題;每小題 3 分,滿(mǎn)分 45 分)閱讀下列短文,從每題所給的A、B、C 和 D 四個(gè)選項(xiàng)中,選出最佳選項(xiàng),并在答題卡上將該項(xiàng)涂黑。Don tforget to stop by Pacific Science Center Store while you are here to pick up a wonderful science activity orsouvenir to remember your visit. The store is located(位于)upstairs in Building

8、3 right next to the Laser Dome.Hungry ?Our exhibits will feed your mind, but what about your body? Our caf offers a complete menu of lunch and snack options,in addition to seasonal specials. The caf is located upstairs in Building 1 and is open daily until one hour Pacific ScienceCenter closes.Renta

9、l InformationLockers are available to store any belongings during your visit. The lockers are located in Building 1 near the InformationDesk and in Building 3. Pushchairs and wheelchairs are available to rent at the Information Desk and Denny Way entrance. IDrequired.Support Pacific Science CenterSi

10、nce 1962 Pacific Science Center has been inspiring a passion( 熱情)for discovery and lifelong learning in science,math and technology. Today, Pacific Science Center serves more than 1.3 million people a year and brings inquiry-basedscience education to classrooms and community events all over Washingt

11、on State. It s an amazing accomplishment andone we cannot achieve without generous support from individuals, corporations, and othersocial organizations. Visit pacificsciencecenter. org to find various ways you can support Pacific Science Center.21. Where can you buy a souvenir at Pacific Science Ce

12、nter? A. InBuilding 1.C. At the Laser Dome.B. In Building 3.D. At the Denny Way entrance.22. What does Pacific Science Center do for schools?A. Train science teachers.12. When will Miss Wilson see Mr. White?A. At lunch timeB. Late in the afternoon.聽(tīng)第 9 段材料,回答第 13 至 16 題。13.Why is Bill going to Germa

13、ny?A. To work on a project.B. To study German.14.What did the woman dislike about Germany ?A. The weather.B. The food.C. The next morning.C. To start a new company.C. The schools.15.What does Bill hope to do about his family ?A. Bring them to Germany.B. leave them in England.16.What is the probable

14、relationship between the speaker?C. Visit them in a few months.A. Fellow-travelers聽(tīng)第 10 段材料,回答第 17 至 20 題。17.When did it rain last time in Juarez?A. Three days ago.18.What season is it in Juarez?B. Colleagues.C. Classmates.A. Spring.B.A month ago.C.A year ago.B. SummerC.AutumA. Take a walk in the af

15、ternoon.20. What is the speaker doing?A. Hosting a radio program.第二部分閱讀理解(共兩節(jié),滿(mǎn)分B. Keep their homes cool.B.Conducting a seminar.60 分)C. Drink plenty of water.Visit Pacific Science CenterAPacific Science Center Guides StoreB. Distribute science books.C. Inspire scientific research.23. What is the pur

16、pose of the last part of the text?A. To encourage donations.B. To advertise coming events.C. To introduce special exhibits.D. To tell about the Center history.答案與解析:21. B 22. D 23. A21. 【答案】B【解析】該題屬于細(xì)節(jié)題,題干中有明顯定位詞,適用于直接定位法。根據(jù)題干中關(guān)鍵詞souvenir和 Pacific Science Center 可回歸到原文定位到第一段中的第一句話有提及這兩個(gè)原詞,其后面一句為設(shè)題點(diǎn)指

17、出商店的位置在 Building 3。故答案選 B。22. 【答案】 D 【解析】 該題屬于細(xì)節(jié)題。 利用題干中的 schoo 啲同匯詞 classroom 定位到最后一段中 Today, Pacific Science Centerserves more than 13 million a year and bring inquiry-based science education to classroom and community events all overWashington State.所以 D 項(xiàng)符合要求。23. 【答案】A【解析】該題考查文章的寫(xiě)作目的。最后一段當(dāng)中倒數(shù)第二句

18、提及:要是沒(méi)有個(gè)人、合作方和其 它組織的慷慨支持的話,不能實(shí)現(xiàn)這樣的成就。最后一句在呼吁呼吁人們找到各種各樣的方式來(lái)支持太平洋科 參考譯文:太平洋科學(xué)中心指南訪問(wèn)太平洋科學(xué)中心的商店當(dāng)你來(lái)這里是為了參加一項(xiàng)奇妙的科學(xué)活動(dòng)或買(mǎi)紀(jì)念品以紀(jì)念你的來(lái)訪時(shí),另 U 忘了在太平洋科學(xué)中心的商 店逗留。商店位于正好緊挨激光圓頂?shù)? 號(hào)樓的樓上。餓了嗎?我們的展品會(huì)滿(mǎn)足你的想法,但你的身體呢?除了季節(jié)性的特色菜外,我們的咖啡廳還提供全套的午餐和 可供選擇的小吃。這家咖啡館位于1 號(hào)樓的樓上,每天營(yíng)業(yè)到太平洋科學(xué)中心關(guān)門(mén)前的一小時(shí)。出租信息在你訪問(wèn)期間,儲(chǔ)物柜可以存放任何物品。信息臺(tái)附近的1 號(hào)樓和 3 號(hào)樓都

19、有儲(chǔ)物柜。在信息臺(tái)/問(wèn)訊處和丹尼路入口處可以租到桌椅和輪椅,但需要出示身份證。支持太平洋科學(xué)中心太平洋科學(xué)中心自 1962 年以來(lái)一直在鼓舞人們?nèi)グl(fā)現(xiàn)的熱情和鼓舞在人們科學(xué)、數(shù)學(xué)和技術(shù)終身學(xué)習(xí)的熱 情。今天,太平洋科學(xué)中心每年接待130 多萬(wàn)人,并為整個(gè)華盛頓州的課堂和社區(qū)活動(dòng)提供基于調(diào)查的科學(xué)教育。這是一項(xiàng)了不起的成就,如果沒(méi)有個(gè)人、公司和其他社會(huì)組織的慷慨支持,我們就無(wú)法取得成功。訪問(wèn) pacificsciencecenter. org以尋找您可以支持太平洋科學(xué)中心的各種方法。(譯者:柳林匯豐中學(xué)-馬聚峰)BI work with Volunteers for Wildlife, a re

20、scue and education organization at Bailey Arboretum in Locust Valley. Trying tohelp injured, displaced or sick creatures can be heartbreaking; survival is never certain. However, when it works, it is simplybeautiful.I got a rescue call from a woman in Muttontown. She had found a young owl ( 貓頭鷹 ) on

21、 the ground. When I arrived, I sawa 2-to 3-week-old owl. It had already been placed in a carrier for safety.I examined the chick(雛鳥(niǎo))and it seemed fine. If I could locate the nest, I might have been able to put it back, but no luck.My next work was to construct a nest and anchor it in a tree.The home

22、owner was very helpful. A wire basket was found. I put some pine branches into the basket to make this nestsafe and comfortable. I placed the chick in the nest, and it quickly calmed down.Now all that was needed were the parents, but they were absent. I gave the homeowner a recording of the hungersc

23、reams of owl chicks. These advertise the presence of chicks to adults; they might also encourage our chick to start callingas well. I gave the owner as much information as possible and headed home to see what news the night might bring.A nervous night to be sure, but sometimes the spirits of nature

24、smile on us all! The homeowner called to say that theparents had responded to the recordings. I drove over and saw the chick in the nest looking healthy and active. And it wasaccompanied in the nest by the greatest sight of all LUNCH ! The parents had done their duty and would probably continueD. Ta

25、ke science to the classroom.to do so.24. A 25. C 26. A 27. B24. 【答案】A【解析】該題屬于推斷題。通過(guò)審題,提取主要信息是在問(wèn)作者在營(yíng)救過(guò)程中不可避免的事情。在第一段中的第二句話“Tryingto help injured, displaced or sick creatures can be heartbreaking : survival isnever certain.結(jié)合選項(xiàng),A 項(xiàng)是它的同義句的一種表述。25. 【答案】C【解析】該題屬于原因細(xì)節(jié)題。利用因果關(guān)系把握設(shè)題點(diǎn)的位置。 通過(guò)題干中關(guān)鍵詞 call 和 Mutt

26、ontown可以定位到第二段。經(jīng)過(guò)分析“I saw a 2-to 3-week old owl和“I examined the chick 雛鳥(niǎo))得知我被叫去該地方的原因是查看幼小的貓頭鷹。故答案選C 項(xiàng)。26. 【答案】 A 【解析】 該題屬于細(xì)節(jié)題。通過(guò)題干中的關(guān)鍵詞 the chick 和 calm down 定位到第四段, I placed the chick in the nest,and it quickly calmed down.故可知答案A 項(xiàng)正確。27. 【答案】B【解析】該題屬于推斷題,對(duì)于作者的態(tài)度進(jìn)行揣測(cè)。文章最后一段中第一句后半句“ but sometimesthe

27、 spirits of nature smile on us!還有與第一段呼應(yīng), 最后一句中 “ When it works, it is simplybeautiful. 可得知作 者的感受是美好的,故選擇 B 項(xiàng)。參考譯文:我與野生動(dòng)物志愿者一起工作,野生動(dòng)物是洛克斯特瓦利貝利植物園的一個(gè)援救教育組織。試圖幫助受傷、 流離失所或生病的動(dòng)物可能是令人心碎的,能否生存下來(lái)永遠(yuǎn)是無(wú)法確定的。然而,當(dāng)生存有生機(jī)的時(shí)候/當(dāng)能生存下來(lái)的時(shí)候/當(dāng)有生存的機(jī)會(huì)的時(shí)候,生存就是美麗的。我接到一個(gè)來(lái)自 Muttontown 的女人的救援電話。她在地上發(fā)現(xiàn)了一只幼小貓頭鷹。當(dāng)我到達(dá)時(shí),我看到一只 2 - 3 周

28、大的貓頭鷹。出于安全考慮它已經(jīng)被安放在一艘軍車(chē)上。我檢查了這只雛鳥(niǎo),它似乎很好。如果我能找到鳥(niǎo)巢,我也許能把它放回去,但沒(méi)那么幸運(yùn)/但運(yùn)氣不佳。我的接下來(lái)的工作就是建造一個(gè)巢,并把巢固定在一棵樹(shù)上。房主非常樂(lè)于助人,并給我們找到了一個(gè)鐵絲籃。為了讓這個(gè)巢安全又舒適,我把一些松枝放進(jìn)鐵絲籃里, 然后我把這只幼小貓頭鷹放進(jìn)巢穴里,它很快就平靜下來(lái)?,F(xiàn)在所需要的一切就是這只幼小貓頭鷹的父母,但它們不在。我給了房主一份關(guān)于幼小貓頭鷹饑餓尖叫聲 的錄音。對(duì)于成年貓頭鷹來(lái)說(shuō),這些錄音會(huì)使幼小貓頭鷹的存在變得很顯眼/這些錄音會(huì)引起成年貓頭鷹對(duì)幼小貓頭鷹存在的注意/這些錄音通告了幼小貓頭鷹的存在;這些錄音也會(huì)

29、讓我們的幼小貓頭鷹鳴叫。我盡可能多地 給房主提供信息,然后返回家看看那晚可能帶來(lái)什么樣的消息。對(duì)于我來(lái)說(shuō),那晚肯定是一個(gè)緊張的夜晚,但有時(shí)大自然的靈性會(huì)對(duì)我們所有人微笑!房主打電話說(shuō)幼小 貓頭鷹的父母已經(jīng)對(duì)這些錄音做出了回應(yīng)。我開(kāi)車(chē)過(guò)去,看到巢里的幼小貓頭鷹看起來(lái)健康活躍。而且在巢里 這只幼小貓頭鷹被最偉大的景象所陪伴著一一那就是一頓午餐!幼小貓頭鷹的父母已經(jīng)盡了它們自己的職責(zé),并且很可能會(huì)繼續(xù)這樣做。(譯者:柳林匯豐中學(xué)一一馬聚峰)CSome of the world s moBbfeB musicians recently gathered in Paris and New Orleans

30、 to celebrate the first annualInternational Jazz Day. UNESCO( United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) recently set April 30 as aday to raise awareness of jazz music, its significance, and its potential as a unifying(聯(lián)合) voice across cultures.Despite the celebrations, though

31、, in the U.S. the jazz audience continues to shrink and grow older, and the music hasfailed to connect with younger generations.24. What is unavoidable in the author rescue work according to paragraph 1?A. Efforts made in vain.C. Feeling uncertain about his future.25. Why was the author called to Mu

32、ttontown?A. To rescue a woman. B. To take care of a woman.26. What made the chick calm down?B. Getting injured in his work.D. Creatures forced out of their homes.C. To look at a baby owl.D. To cure a young owl.A. A new nest.B. Some food.C. A recording.27. How would the author feel about the outcome

33、of the event?A. It unexpected.B. It beautiful.C. It humorous.答案與解析:D. Its parents.D. It discouraging.It s Jason Moran to jlotip change that. As the Kennedy Center s artistic adviser for jazz, Moran hopes towiden the audience for jazz, make the music more accessible, and preserve its history and cult

34、ure.“ Jazz seems like it s not really a part of the American appetite,” Moran tells National Public RadNeal Conan. “ What I nhoping to accomplish is that my generation and younger start to reconsider and understand that jazzis not black and wh ite anymore. It s actually color, and it s actually digi

35、tal.”Moran says one of the problems with jazz today is that the entertainment aspect of the music has been lost.“ The music can t be presented today the way it was in 1908 or 1958. It has to continue to move, because the way the worldworks is not the same,” says Moran.Last year, Moran worked on a pr

36、oject that arranged Fats Waller s music for a dance party,“ Jput it back in the mind that Waller is dance music as much as it is concert music,” says Moran.recontextualization. In music, where does the emotion (情感) lie? Are we, as humans, gaining any insight (感悟) on how to talkabout ourselves and ho

37、w something as abstract as a Charlie Parker record gets us into a dialogue about our emotions and ourthoughts? Sometimes we lose sight that the mus ic has a wider context, ” says Moran, so I want to continue those dialogue.Those are the things I want to foster.”28. Why did UNESCO set April 30 as Int

38、ernational Jazz Day?A. To remember the birth of jazz.B. To protect cultural diversity.C. To encourage people to study music.D. To recognize the value of jazz.29. What does the underlined word“ that ” in Paragraph 3 refer to?A. Jazz becoming more accessible.C. Jazz being less popular with the young.3

39、0. What can we infer about Moran s opinion on jazz?A. It will disappear gradually.C. It should keep up with the times.31. Which of the following can be the best title for the text?A. Exploring the Future of jaz 乙C. The Story of a jazz Musician.答案與解析:28. D 29. C 30. C 31. A28. 【答案】D【解析】細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)題干關(guān)鍵詞答

40、案定位在第一段最后一句話。UNESCO(United NationsEducational, Scientific and Cultural Organization)recently set April 30 as a day to raise awareness of jazz music, itssignificance, and its potential as a unifying (聯(lián)合)voice across cultures.它的目的就是增強(qiáng)大家對(duì)于爵士樂(lè)的 意識(shí),提高大家對(duì)它的重視度。與C 選項(xiàng)的關(guān)注它的價(jià)值為同義詞替換。29. 【答案】C【解析】代詞指代題。that 為代

41、詞,它所指代的內(nèi)容在上一段的內(nèi)容。Despite the celebrations, though,in the U.S. the jazz audience continues to shrink and grow older, and the music has failed to connect with young generations.此句話含有 though 作為轉(zhuǎn)折。所以后面的內(nèi)容重要。譯文爵士樂(lè)的聽(tīng)眾數(shù)量在不斷減少,而且出現(xiàn)了老齡化現(xiàn)象,爵士樂(lè)也沒(méi)能和年輕一代產(chǎn)生聯(lián)系。種種跡象表明,爵士樂(lè)是不被年輕一代所喜愛(ài)的。30. 【答案】C【解析】細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)題干關(guān)鍵詞答案定位在T

42、he music can t be presented today the way it wasin 1908 or 1958. It has to continue to move, because the way the world works is not the same, ” says Moran.譯文如今,音樂(lè)不能以佃 08 年或者佃 58 年的方式來(lái)呈現(xiàn)了。世界運(yùn)行的方式在改變,音樂(lè)的表現(xiàn)形式也需要變化?!?1. 【答案】A【解析】主旨大意題。文章由國(guó)際爵士樂(lè)日為導(dǎo)入點(diǎn),討論了爵士樂(lè)目前所面臨的問(wèn)題,探討了改變的方法,也表達(dá)了Moyan 對(duì)于爵士樂(lè)的期待。所以總體來(lái)說(shuō),文章在探索

43、爵士樂(lè)將何去何從。參考譯文:DB. The production of jazz growing faster.D. The jazz audience becoming larger.B. It remains black and white.D. It changes every 50 years.B. The Rise and Fall of jazz.D. Celebrating the Jazz Day.A build-it-yourself solar still(蒸餾器)is one of the best ways to obtain drinking water in are

44、as where the liquidis not readily available. Developed by two doctors in the U.S. Department of Agriculture, it water collector. Unfortunately, youmust carry the necessary equipment with you, since itfind natural substitutes. The only components required, though, are a 5 5sheet of clear or slightly

45、milky plastic, six feet ofplastic tube, and a container perhaps just a drinking cup to catch the water. These pieces can be folded into a neat littlepack and fastened on your belt.To construct a working still, use a sharp stick or rock to dig a hole four feet across and three feet deep. Try to make

46、thehole in a damp area to increase the water catcher productivity. Place your cup in the deepest part of the hole. Then lay the tubein place so that one end rests all the way in the cup and the rest of the line runs up and out the side of the hole.Next, cover the hole with the plastic sheet, securin

47、g the edges of the plastic with dirt and weighting the sheet centerdown with a rock. The plastic should now form a cone( 圓錐體 )with 45-degree-angled sides. The low point of the sheet mustbe centered directly over, and no more than three inches above, the cup.The solar still works by creating a greenh

48、ouse under the plastic. Ground water evaporates (蒸發(fā))and collects on thesheet until small drops of water form, run down the material and fall off into the cup. When the container is full, you can suckthe refreshment out through the tube, and won tthevtititoevreryk downtime you need a drink.32. What d

49、o we know about the solar still equipment from the first paragraph?A. It s delicate.B. It s expensive.C. It s complex.D. It s portable33. What does the underlined phrase“ the water catcparagraph 2 refer to?A. The tubeB. The stillC. The holeD. The cup34. What s the last step of constructing a working

50、 solar still?A. Dig a hole of a certain sizeB. Put the cup in placeC. Weight the sheet s center downD. Cover the hole with the plastic sheet35. When a solar still works, drops of water come into the cup from_ .A. the plastic tubeB. outside the holeC. the open airD. beneath the sheet答案與解析:32. D 33. B

51、 34. C 35. D32. 【答案】D【解析】細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)題干答案定位在第一段最后一句話。These pieces can be folded into a neatlittle pack and fastened on your belt.譯文 這些設(shè)備可以折疊成一個(gè)干凈整潔的包裹,并且可以系到你的腰上?!彼酝茢喑?,這是便攜式的。本題的難度在于詞匯。delicate 易壞的”。complex 復(fù)雜的.33. 【答案】B【解析】詞義推斷題。To construct a working still, use a sharp stick or rock to dig a hole fou

52、r feet acrossand three feet deep. Try to make the hole in a damp area to increase the water catcher譯文 為了建 productivit造一個(gè)蒸餾器,需要用棍子或石頭挖一個(gè)四米寬,三米深的坑。為了增加它的聚水能力要把坑挖在潮濕的地 方。” thewater catcher直譯為捕水器,抓水的工具”而縱觀全文,蒸餾器的功能就是幫助缺水的地方收集水。所以選擇 B。34. 【答案】C【解析】細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)題干答案定位在Next, cover the hole with the plastic shee

53、t, securing theedges of the plastic with dirt and weighting the sheet s centerdoi 后一個(gè)步驟就是把石頭放在塑料板的中央增強(qiáng)重力。35. 【答案】D【解析】Ground water evaporates(蒸發(fā))and collects on the sheet until small drops of water form, run down thematerial and fall off into the cup.譯文 地表水蒸發(fā)后,在塑料板上凝聚形成水滴, 然后順流落入杯中?!?所以落入杯中的水滴是在塑料板上

54、形成的。參考譯文:s all but第二節(jié)(共 5 小題;每小題 3 分,滿(mǎn)分 15 分)根據(jù)短文內(nèi)容,從短文后的選項(xiàng)中選出能填入空白處的最佳選項(xiàng)。選項(xiàng)中有兩項(xiàng)為多余選項(xiàng)。If anyone had told me three years ago that I would be spending most of my weekends camping. I would have laughedheartily. Campers, in my eyes, were people who enjoyed insects bites, ill-cooked meals, and uncomforta

55、ble sleeping bags.They had nothing in common with me. _36_.The friends who introduced me to camping thought that it meant to be a pioneer. _37 We slept in a tent, cooked over anopen fire, and walked a long distance to take the shower and use the bathroom. This brief visit with Mother Nature cost me

56、twodays off from work, recovering from a bad case of sunburn and the doctor bill for my son food poisoning.I was, nevertheless, talked into going on another fun-filled holiday in the wilderness. _38_Instead, we had a pop-upcamper with comfortable beds and an air conditioner. My nature-loving friends

57、 had remembered to bring all the necessities oflife._39 We have done a lot of it since. Recently, we bought a twenty-eight-foot travel trailer complete with a bathroom and abuilt-in TV set. There is a separate bedroom, a modern kitchen with a refrigerator. The trailer even has matching carpet andcur

58、tains._40_ It must be true that sooner or later, everyone finds his or her way back to nature. I recommend that you find yourway in style.A. This time there was no tent.B. Things are going to be improved.C. The trip they took me on was a rough one.D. I was to learn a lot about camping since then, ho

59、wever.E. I must say that I have certainly come to enjoy camping.F. After the trip, my family became quite interested in camping.G. There was no shade as the trees were no more than 3 feet tall.答案與解析:36. D 37. C 38. A 39. F 40. E36. 【答案】D【解析】首句的虛擬語(yǔ)氣預(yù)示了后面的轉(zhuǎn)折關(guān)系,作者起初和后來(lái)對(duì)露營(yíng)的態(tài)度不一樣。 D 項(xiàng)的 however預(yù)示了下文的轉(zhuǎn)變。37

60、. 【答案】C【解析】該題需要聯(lián)系前后句內(nèi)容。 設(shè)空處前面的句子當(dāng)中出現(xiàn)的名詞是friends 與 C 選項(xiàng)中的 they相一致。設(shè)空處后面的內(nèi)容在描述這次露營(yíng)過(guò)程中的艱辛和受到的傷害。因此起到過(guò)渡作用的C 選項(xiàng)正確。38. 【答案】A【解析】該處有個(gè)起到提示作用的連詞,即instead 有取而代之,反而之意。理解為這次我們沒(méi)有帳篷,取而代之有一個(gè)流行露營(yíng)車(chē),在里面有舒適的床和空調(diào)。39. 【答案】F【解析】一方面,利用代詞指代關(guān)系,設(shè)空處后面的句子里面提到的we 指代的是選項(xiàng)里面的my family我的家人們。另一方面從結(jié)構(gòu)上來(lái)說(shuō),聯(lián)系上下文,上文提到的是旅行過(guò)程,該段后面內(nèi)容提到的是家人的

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無(wú)特殊說(shuō)明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶(hù)所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁(yè)內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒(méi)有圖紙預(yù)覽就沒(méi)有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫(kù)網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶(hù)上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶(hù)上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶(hù)因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評(píng)論

0/150

提交評(píng)論