2020-2021學(xué)年高中英語(yǔ)北師大版必修一單元質(zhì)量檢測(cè)Unit 1 Lifestyles Word版含解析_第1頁(yè)
已閱讀5頁(yè),還剩9頁(yè)未讀, 繼續(xù)免費(fèi)閱讀

下載本文檔

版權(quán)說(shuō)明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡(jiǎn)介

1、單元質(zhì)量檢測(cè)一時(shí)間:120分鐘滿分:150分第一部分聽(tīng)力(共兩節(jié),滿分30分)第一節(jié)(共5小題;每小題1.5分,滿分7.5分)聽(tīng)下面5段對(duì)話,每段對(duì)話后有一個(gè)小題,從題中所給的a、b、c三個(gè)選項(xiàng)中選出最佳選項(xiàng),并標(biāo)在試卷的相應(yīng)位置。聽(tīng)完每段對(duì)話后,你都有10秒鐘的時(shí)間來(lái)回答有關(guān)小題和閱讀下一小題。每段對(duì)話僅讀一遍。1where does the conversation take place?ain a fruit store.bin a supermarket.cin a restaurant.2why didnt mary have supper tonight? ashe was ver

2、y sick.bshe was very busy.cshe was very tired.3what is the relationship between the speakers?adoctor and patient.bteacher and student.cpolice and driver.4why does jim ask for marys address?abecause he wants to visit her one day. bbecause he wants to attend her party. cbecause he wants to take care o

3、f her.5what does the man mean?ahe also thinks the test difficult.bhes sure to pass the test.che hopes the woman can pass the test.第二節(jié)(共15小題;每小題1.5分,滿分22.5分)聽(tīng)下面5段對(duì)話或獨(dú)白,每段對(duì)話或獨(dú)白后有幾個(gè)小題,從題中所給的a、b、c三個(gè)選項(xiàng)中選出最佳選項(xiàng),并標(biāo)在試卷的相應(yīng)位置。聽(tīng)每段對(duì)話或獨(dú)白前,你將有時(shí)間閱讀各個(gè)小題,每小題5秒鐘;聽(tīng)完后,各小題將給出5秒鐘的作答時(shí)間。每段對(duì)話或獨(dú)白讀兩遍。聽(tīng)第6段對(duì)話, 回答第6、7題。6what is t

4、he second gift for jimmy?aa car.ba watch. ca computer.7why does jimmy feel happy?ahe lives with his parents. bhes got what he dreamt of.ches received lots of presents.聽(tīng)第7段對(duì)話, 回答第8、9題。8what did the man think of the meal?aquite satisfactory.bjust soso.ca bit disappointing.9what was the 15% on the bill

5、 paid for?athe food. bthe drinks. cthe service.聽(tīng)第8段對(duì)話, 回答第10至12題。10how long will the man probably stay in new zealand?aone week.btwo weeks.cthree weeks.11what advice does the woman give to the man?ago to new zealand after christmas. bbook his flight as soon as possible.csave more money for his trip.

6、12what can we learn about flights to new zealand at christmas time?athey require early booking. bthey can be twice as expensive.cthey are on special offer.聽(tīng)第9段材料,回答第13至16題。13what would joe probably do during the thanksgiving holiday?ago to a play.bstay at home.cvisit kingston.14what is ariel going t

7、o do in toronto?aattend a party.bmeet her aunt.csee a car show.15why is ariel in a hurry to leave?ato call up betty.bto buy some dvds.cto pick up daniel.16what might be the relationship between the speakers?aclassmates.bfellow workers. cguide and tourist.聽(tīng)第10段材料,回答第17至20題。17when does the new hospita

8、l open? ain one day.bin two weeks.cin six months.18whats happening at the big bank? aits moving.bits getting fixed.cits hiring workers.19where is the smaller bank? aon forest road.bon main street.con second street.20what is the new city program about? aplanting more trees. bbuilding a new park. ccle

9、aning up the neighborhoods.答案15.cbcba610.cbacc1115.bbbac1620.babac錄音材料(text 1)w:what are your specials today?m:we have our usual soup and fruit salad. the soup choices are tomato soup and mushroom soup.(text 2)m:mary didnt have supper this evening. is she ill?w:no. she has a lot of work to do tonigh

10、t. she said she would eat something after she finished, no matter how tired she was.(text 3)w:whats wrong?m:you were speeding. may i have your drivers license?(text 4)w:care to come to my birthday party on saturday, jim? m:thanks, mary. where do you live?w:number 38, london road.(text 5) w:do you th

11、ink professor morrisons biology test was too difficult?m:well, i wish i could just get a passing mark.(text 6)w:happy birthday, jimmy. are you ready for the next present? m:you mean theres more besides the watch? w:come with us. its in the car. now, here we are. youve been talking about this for mon

12、ths. m:oh, its a new computer. its just what i want. im so happy about it. thank you so much, mum and dad. (text 7)w:how did you like the dishes, sir?m:delicious. everything was excellent here. thank you!w:do you want some coffee or tea, sir?m:no, thanks. im fine. ah, just have the bill, please. how

13、 much is your service charge?w:fifteen percent and its included in your bill. thank you very much, sir. we look forward to seeing you again.m:sure, good night.(text 8)m:lets go and have lunch together.w:ok!m:by the way, im thinking of going to new zealand around christmas for three weeks. its such a

14、 beautiful country. ive never been there before.w:have you booked the flight?m:not yet. im planning to book my flight in two weeks time.w:book your flight right now.m:why?w:because the longer you leave it, the more expensive it will be. in fact, the prices may be twice at christmas time. new zealand

15、ers usually go home for christmas.m:then im going to book my flight tomorrow morning.(text 9)w:hi, joe! many people in our department are leaving for thanksgiving. what are you going to do?m:i think ill just stay at home. i may see some friends and watch a few dvds. and i probably would go to the ot

16、tawa car show. what about you, ariel? whats your plan?w:i am going to do some traveling with my family.m:oh, where to?w:toronto. and on our way, were going to visit my aunt, valley, in kingston.m:thats exciting. how long do you plan to stay?w:two days. i have a gettogether party with my college frie

17、nds on the tenth in toronto. oh, im afraid ive got to go now. my husband is waiting for me. and well have to pick up daniel from school. have a nice holiday, joe!m:thank you. you too!(text 10) thanks for watching news channel 11. the first news today is about the new hospital on second street. worke

18、rs have been building it for six months, and it finally opens tomorrow! now you wont have to go to the next town when youre sick or have an emergency. its a large, beautiful building with all new beds and medical equipment. its also hiring doctors and nurses. in other news, the big bank on main stre

19、et is closed for two weeks. a tree fell on it during the storm last weekend, and its being fixed. the smaller bank on forest road is open, however. so you can go to the forest road if you need a visit to the bank. the last news is about the new city program to clean up our neighborhoods. were asking

20、 everyone to spend saturday afternoon cleaning your yard and the street near your house. some people are also helping clean the city park. lets take care of our city together. thanks for listening, and have a good night!第二部分閱讀理解(共兩節(jié),滿分40分)第一節(jié)(共15小題;每小題2分,滿分30分)閱讀下面短文,從每題所給的四個(gè)選項(xiàng)(a、b、c和d)中,選出最佳選項(xiàng)。aaip

21、etri bridges, crimeathe views of the crimean coast from the top of 1,234metre high aipetri mount are amazing. the hanging bridges built in recent years can reach the top of the mount. if just walking across the bridges is not dangerous enough, it also happens to be one of the windiest places in the

22、world. it is said that the bridges blow from side to side as wind speeds reach 170 kilometres per hour for 125 days of the year. its also very foggy (多霧的), so you may not be able to enjoy the views!u bein bridge, myanmarthis fivemetrehigh, 1.2kilometre wooden footbridge does not look as dangerous as

23、 the others, but do not be fooled. it was built in the 1850s and its certainly feeling its age! some of the old wood is not as strong as it used to be. it is easy to lose your footing. although there is no handrail (欄桿), large numbers of tourists cross it every day. when the tourists arrive in the e

24、vening to watch the beautiful sunset, this bridge could become the most dangerous of them all!the trift bridge, switzerlandat 100 metres high and 170 metres long, this is one of the highest bridges in the world. built in 2004, the bridge is hidden among the high swiss alps. you wouldnt have wanted t

25、o walk across the bridge before its repair in 2009. but if you have the courage to cross this bridge, youd better do it quickly!the hussaini hanging bridge, pakistanin the mountainous area of northern pakistan, the hussaini hanging bridge helps travelers cross the borit lake. however, you will not f

26、eel too confident when you get close to this bridge. its one of the oldest bridges in pakistan and many locals use it every day to travel to work and schoolimagine losing your homework over the side of this bridge! its made from rope, with a few pieces of wood that have large gaps (空隙) between them.

27、 step carefully!本文為說(shuō)明文。文章介紹了四座著名的大橋。21what can we learn about u bein bridge?aits very popular at sunset.bits very safe for people to cross.cits the oldest bridge in the world.dits made from rope with some old wood.答案:a解析:推理判斷題。根據(jù)u bein bridge, myanmar部分的“.large numbers of tourists cross it every day

28、. when the tourists arrive in the evening to watch the beautiful sunset.”可知,u bein bridge每天吸引了大量的游客,這些游客們是晚上來(lái)觀看日落的,因此可推知u bein bridge在日落時(shí)很受歡迎。故a選項(xiàng)正確。22which of the following can be crossed to go to school?au bein bridge.baipetri bridges.cthe trift bridge.dthe hussaini hanging bridge.答案:d解析:細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)t

29、he hussaini hanging bridge, pakistan部分的“its one of the oldest bridges in pakistan and many locals use it every day to travel to work and school”可知,許多當(dāng)?shù)厝嗣刻於加盟鼇?lái)上班、上學(xué)。故d選項(xiàng)正確。23what do the bridges mentioned in the text have in common?aall are kept in good condition.ball have a history of one century.cal

30、l require plenty of courage to cross.dall are the highest in their country.答案:c解析:細(xì)節(jié)理解題。通讀全文可知,除了the trift bridge,其它三座大橋都是年代已久,狀況不佳的橋梁,而通過(guò)the trift bridge也是需要有勇氣的(but if you have the courage to cross this bridge, youd better do it quickly!)。由此可知,參觀或通過(guò)這四座大橋,都需要有勇氣才行。故c選項(xiàng)正確。busing a mobile phone befor

31、e going to bed can damage your health, according to a major study.it says that radiation from the mobile phone can cause insomnia (失眠癥) and headaches as well as cutting the time spent in deep sleep. failing to get enough sleep can lead to depression, lack of concentration and personality changes. in

32、 teenagers and young children, lack of sleep can result in attention disorders and poor grades.the research showed that using mobile phones before bed causes people to take longer to reach the deeper stages of sleep and to spend less time in them.deep sleep is important as it is the time when the bo

33、dy rejuvenates (更新) cells and repairs damage suffered during the day. scientists found that using mobile phones an hour before sleep affects it. in the study scientists examined the sleep patterns of 36 women and 35 men aged 18 to 45. some were exposed to radiation that is similar to what a person r

34、eceives when using a mobile phone. the others received none. the results are as follows: the first group took longer to enter the first of the deeper stages of sleep and spent less time in the deepest one. however, the second group was opposite.the findings will shock many parents. many parents are

35、always worried about their childrens health. but they didnt have a better way to persuade them not to use a mobile phone.本文是一篇說(shuō)明文。主要講述了睡覺(jué)前使用手機(jī)對(duì)人的身體有極大的壞處,并說(shuō)明了其原因。24the passage mainly tells us that _.adeep sleep is good for your healthbusing a mobile phone before sleep can damage your healthcdifferen

36、t people have different sleep patternsdlong sleep can renew cells答案:b解析:主旨大意題。根據(jù)文章內(nèi)容尤其是主題段“using a mobile phone before going to bed can damage your health,according to a major study.”一項(xiàng)調(diào)查研究顯示:睡覺(jué)前使用手機(jī)是會(huì)對(duì)身體造成損壞的,后文對(duì)該話題進(jìn)行了詳細(xì)的描述,結(jié)合選項(xiàng),故選b。25the underlined word “ it”refers to _.apeoples body bdeep sleepca

37、 sleep pattern da day答案:b解析:詞義猜測(cè)題。根據(jù)文章內(nèi)容“deep sleep is important as it is the time when the body rejuvenates(更新) cells and repairs damage suffered during the day.scientists found that using mobile phones an hour before sleep affects it.”科學(xué)家說(shuō)深度睡眠是非常重要的,因?yàn)樵谀瞧陂g身體要更新細(xì)胞并且修復(fù)白天受損的身體。但是,睡覺(jué)前使用手機(jī)會(huì)對(duì)深度睡眠有影響,結(jié)合選

38、項(xiàng),所以it指代的應(yīng)是deep sleep。故選b。26which of the following is not mentioned in the passage?adeep sleep is a good time for the body to repair damage suffered during the day.bthe study examined the sleep patterns of about 70 people.cthe findings shocked many teachers and teenagers.dusing mobile phones before

39、bed causes people to take longer time to enter the deep sleep.答案:c解析:細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文章內(nèi)容“the findings will shock many parents.”研究結(jié)果使得很多家長(zhǎng)吃驚,而不是老師和青少年,結(jié)合選項(xiàng),故選c。27we can infer from the passage that _.athe lack of sleep can lead to childrens excitementbradiation from the mobile phone can cause parents worries

40、cmany children use mobile phones before sleepdusing a mobile phone before sleep doesnt harm the aged答案:c解析:推理判斷題。根據(jù)文章內(nèi)容“many parents are always worried about their childrens health.but they didnt have a better way to persuade them not to use a mobile phone.”家長(zhǎng)們擔(dān)心孩子們的健康問(wèn)題,但是又找不到更好的方法勸他們少用手機(jī),由此可知,現(xiàn)在的孩

41、子們常在睡覺(jué)前用手機(jī),故選c。cwhen we hear the word “pyramid”(金字塔) there is little doubt that egypt (埃及) and the desert come to mind. did you know, however, that continents and oceans awayin what is today central america and mexicopeople also built pyramids? while they look somewhat different from the ones we see

42、 in egypt, they also were built with great skill.the pyramids of central america were built by the mayan (瑪雅) and aztec (阿芝臺(tái)克) peoples, as well as other smaller groups. both mayan and aztec cultures built pyramids for their gods. they thought that building higher pyramids would allow them to get clo

43、se to heaven. these cultures believed that the gods were found in nature. one of the most important gods was the sun. many of the pyramids were for their sun god. at the top of the pyramids they built temples to make the gods happier. however, pyramids were not used only for their gods.before europe

44、ans came to the area in the 1500s, many of the cultures of the americas, such as the mayan and aztec, had much knowledge about mathematics and astrology. they thought that the night sky could be used as a mirror to explain many aspects of life, which is the reason why they studied it carefully. the

45、temples on top of the pyramids were also used as places for watching the skies. the mayans had a solid understanding of the movement of stars and planets. this helped them understand the seasons. they were the first to create a 365day calendar.本文是一篇說(shuō)明文,介紹了除了埃及,中美洲的瑪雅人和阿芝臺(tái)克人也建造了金字塔,他們建造金字塔是為了他們的神和研究天

46、空。28why did they build pyramids?afor their king.bfor themselves.cfor their gods and to study the sky.dfor the moon.答案:c解析:細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第二段中的“both mayan and aztec cultures built pyramids for their gods.”和第三段中的“the temples on top of the pyramids were also used as places for watching the skies.”可知,瑪雅人和阿芝臺(tái)克人

47、建造金字塔是為了他們的神和研究天空,故c項(xiàng)正確。29which of the following sentences is not true?abefore europeans came to the area, the mayans and aztecs had no knowledge about mathematics and astrology.bbuilding higher pyramids would allow the mayans and aztecs to get close to heaven.cmany of the pyramids were for the sun

48、god.dthe mayan and aztec pyramids built look somewhat different from the ones built in egypt.答案:a解析:細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第三段中的“before europeans came to the area in the 1500s, many of the cultures of the americas, such as the mayan and aztec, had much knowledge about mathematics and astrology.”可知,在歐洲人來(lái)到這里之前,瑪雅人和阿

49、芝臺(tái)克人就對(duì)數(shù)學(xué)和占星學(xué)有一定的了解,故a項(xiàng)正確。30where did people build pyramids besides egypt?ain central america. bin japan. cin egypt. dnot mentioned.答案:a解析:細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第一段中的“in what is today central america and mexicopeople also built pyramids?”可知,除了埃及,中美洲的人也建造了金字塔,故a項(xiàng)正確。31where can you find the passage?anewspaper.badver

50、tisement. cnovel.dmagazine.答案:d解析:文章出處題。通讀全文可知,本文介紹了除了埃及,中美洲的瑪雅人和阿芝臺(tái)克人也建造了金字塔,他們建造金字塔是為了他們的神和研究天空,這一話題屬于科學(xué)范疇,應(yīng)該出自一本科學(xué)雜志,故d項(xiàng)正確。dsnowbirds are people who leave their homes when the temperature drops and head to warmer climates. they are mostly retirees (退休人員) and business owners who can afford (付得起) t

51、o take the winter off. while the snow flies in the northern states, they are enjoying golf, sailing and barbecues in mild temperatures in the south. then, after winter passes, they return to their homes in the north.most snowbirds are away from canada and the northern states between the middle of oc

52、tober and the end of november. they pack up and head to florida, alabama, texas, california, and all of the other southern states. some may even go as far as australia or italy to escape the cold winter weather. there are special communities (社區(qū)) for snowbirds in many areas. snowbirds are also offer

53、ed special discounts (折扣) in some restaurants, hotels and area attractions. several states even have special snowbird resorts (度假勝地). there are several online communities and local resources to help snowbirds get set in their seasonal homes.some snowbirds own homes both in the south and in the north

54、. both homes have everything they will need for their stay, minimizing (最小化) the amount of packing necessary when moving from one to the other. other snowbirds will rent apartments for their stay outside their home state.rvs (房車(chē)), are a huge part of the snowbird lifestyle. rvs allow snowbirds to mov

55、e from place to place on a whim (奇想), bringing everything they need with them. they spend nights in rv parks, large parking lots or anywhere else they choose to stay. rvs have beds, bathrooms, and most other modern conveniences at home. although the space is small, there is more than enough room for

56、 a couple to live in.本文為說(shuō)明文。文章介紹了一群人被稱(chēng)為“snowbird”。他們?yōu)榱硕惚芏斓膰?yán)寒,在冬天氣溫下降時(shí)前往溫暖的地方過(guò)冬,冬天過(guò)后他們又回到自己的家。文章介紹了他們的生活方式。32which of the following is most probably a snowbird?aone who retires and has a lot of free time.bone who likes to play in snow in winter.cone who travels around the world the whole year.done w

57、ho head for the south to avoid the cold weather.答案:d解析:細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第一段的內(nèi)容“snowbirds are people who leave their homes when the temperature drops and head to warmer climates. then, after winter passes, they return to their homes in the north.”可知,snowbird是為了躲避冬天的嚴(yán)寒,在冬天氣溫下降時(shí)前往溫暖的地方過(guò)冬,冬天過(guò)后他們又回到自己的家。由此可知d項(xiàng)符合題意。33we can infer from paragraph 2 that _.athe internet makes it easier for snowbirds to find seasonal homesbsnowbirds are not

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無(wú)特殊說(shuō)明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁(yè)內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒(méi)有圖紙預(yù)覽就沒(méi)有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫(kù)網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評(píng)論

0/150

提交評(píng)論