新目標(biāo)初中英語測試題_第1頁
新目標(biāo)初中英語測試題_第2頁
新目標(biāo)初中英語測試題_第3頁
新目標(biāo)初中英語測試題_第4頁
新目標(biāo)初中英語測試題_第5頁
已閱讀5頁,還剩4頁未讀, 繼續(xù)免費(fèi)閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡介

1、Unit 1Topic 1D.had been inD.Thank forD.progressedD.haven ot ngeD.happenedD.improveD.forTV set.D.so; butD.SoD.have been met. 單項(xiàng)選擇。(10 分)( )1. Where are Maria and Kangkang? They England.have been to B.are awayC.have gone to( )2. the Great Green Wall, the land produces ( 生產(chǎn)出 ) more crops.Thanks forB.Th

2、anks toC.Thank to( )3.I think that you have made so rapid in math.a progressB.progressC.progresses( )4. How do you like Beijing, Miss Read? I ve no idea. I there.have gone B.have been C.haven t been( )5. What to your village in recent years? Lots of roads, buildings, parks and so on.A.takes placeB.h

3、ave happened C.has happened( )6. What did you do during your summer holiday? I spent my holiday English in Summer Classes.A.improving B.improves C.to improve( )7. I have broken your glasses. I feel sorry it.A.toB.atC.with( )8.The family was poor they couldn t buy aA.so; thatB.not; untilC.not; but( )

4、9. my daughter is only ten years old, she knows a lot. What a clever girl!A.Because B.Whether C.Though( )10. Have you seen my brother? Yes. I him in the library five minutes ago.A.met B.have met C.meet. 情景交際。( 5 分)A: Why doesn t Kitty come with us to the park?B: 11A: Has she been to London before?B:

5、 Yes. 12A: Why has she been there so many times?B:13 She goes to visit them and spends her holiday there.A:14 I hope I can go to England someday. 15B: She said that she would stay there for about three weeks.A.What a wonderful experience!Did she tell you when she would be back?She has gone to London

6、.What a pity!She has been to London several times.Because her grandparents live in London.It s really nice. 完形填空。(10 分)A professor(教授)told his students to go into the city slums ( 貧民窟 ) to study the life of 200 boys. He asked them to 16 reports about each boys life and future. One of the students wr

7、ote, “ They dont have any hope.”Twenty-five years 17 , another professor read about the earlier study. He told his students to 18 what had happened to the boys. They tried very hard and found that 176 of the boys had become successful 19 doctors, teachers and scientists.The professor was very 20 and

8、 decided to study it further. Luckily, all of them were living near the place and he was able to ask each one,“ What made you 21 ?” Each one answered,“ It was a teacher.”The teacher was 22 living there, so the professor found her and asked the old woman23 she had done to pull those boys out of the s

9、lums, and change them24 successfulpeople.Its really very easy. Ibegan to shine and said with a sweet smile,The teachers 25 love those boys.”( )16.A.readB.studyC.writeD.take( )17.A.laterB.afterC.agoD.before( )18.A.searchB.find outC.look afterD.see( )19.A.forB.withC.asD.like( )20.A.gladB.angryC.surpri

10、sedD.worried( )21.A.wonderfulB.successfulC.richD.popular( )22.A.alreadyB. tooC.evenD.still( )23.A.whatB.whoC.whichD.when( )24.A.onB.ofC.fromD.into( )25.A.face. 閱讀理解。( 30 分)B.eyesC.hairD.mouth(A)When Mencius( 孟子) was a little boy, his father died. Mencius and his mother were quite poor. One day Menci

11、us returned home from school and found his mother making some cloth. It was very beautiful and expensive.I haven t“How much of the book have you read today?” Mencius mother asked him.any of it yet.” Mencius replied,“I played with some friends of mine in the fields.When his mother heard this, she pic

12、ked up a pair of scissors and cut the cloth.ve wasted“Why have you cut your cloth?” Menciu“s aIts wkeads ,so beautiful but now you(浪費(fèi)) it. “”You have wasted your time, his mo”the r said, “now I have wasted mine. Look at the terrible things we have done. ”Mencius learnt a lot from this lesson. After

13、that, he always studied hard. ( )26.When did this story happen?A.Not long before liberation( 解放 ).B.More than 2000 years ago.C.About 400 years ago.D.In the 18th century.( )27.What was Mencius doing while his mother was cutting the cloth?A.He was reading his book.B.He was playing in the fields.C.He w

14、as trying to help her.D.He was watching strangely.( )28.The mother cut the cloth because .A.she thought making cloth was wasting timeshe wanted to give her son a lessonshe wanted to use more beautiful and expensive clothshe wanted her son to do his lessons at onceMencius and his mother were quite po

15、or because .When the mother knew Mencius had not read any books, she felt s.(B)How much pocket money do you get from your parents every month 200 yuan? Some may need more to buy birthday presents, fast food lunches, ice cream or cartoon ( 動(dòng)畫 ) books.But for Zhou Li, 30 yuan a month is enough. The on

16、ly thing she buys is lunch 1.5 yuan each day.“ My favorite is fried potato slices and rice, ” said Zhou, “meat is too expensive for me.”Zhou, 14, is a Junior 1 student at Hongzhi Experimental School in Beijing. Her parents are migrant workers ( 外來務(wù)工人員 ). They came to Beijing from a village in Luohe

17、of Henan two years ago. Her father now works as a cleaner and earns 500 yuan every month. Her mother has no job.Every day, Zhou gets up at 5: 30 a.m. and rides 20 minutes to school. She studies hard, and even reads books during breaktime. Her favorite subject is computer. “ Im learning typing now. I

18、 hope to be the fastest in my class. ” said Zhou. Like many teens, Zhou has a lot of homework. It usually takes her at least one hour to do it every day. But that is not all her work. She helps her mom cook. On weekends, she helps wash clothes. “ I could cook when I was eight. Father said sometimes

19、I cooked better than mom! ”Zhou said she wanted to be a doctor when she grew up. “ I watched TV and found that there were many people with AIDS in Henan. Some are kids. They need help. ” said Zhou. But she is afraid of having to leave school. “I hope I will always be in school, ” said Zhou. “Dad wor

20、ks hard to make money. I promise him I will study hard to be a good student at present and a good doctor in the future.”( )31.Zhou Li came to Beijing from .A.Hunan B.Liaoning C.Henan D.Xingzhi( )32.Which of the following is TRUE?A.The girl s parents are both cleaners.Her parents gave her 30 yuan to

21、buy books.She goes to school by bike.Now she types fastest in her class.( )33.Zhou Li spends on her homework every day.A.20 minutesB.at least one hourC.half an hour D.two hours( )34.Her wish is to be a doctor because .A.she wants to help the people with SARSshe wants to help the people with AIDSshe

22、wants to make her parents healthiershe wants to help the poor kids ( )35.The best title of the passage should be “ A.A Girl from a VillageC.How to Spend Pocket MoneyB.A Hard but Hopeful LifeD.A Girl s School Life(C)Every four years, the greatest athletes from all over the world get together in one c

23、ity to take part in the world sports meeting the Olympic Games. The holy flame ( 圣火) is carried from one place to the next. In 2008, the holy flame was carried to Beijing, the capital of China.When Beijing was chosen as the host city to hold the Olympic Games in 2008, all the Chinese people were ver

24、y happy, excited and proud. They showed their excitement in different ways when they heard the news. Some people cheered, jumped and shouted.In Beijing we built a new Olympic village with hotels for athletes and stadiums for matches.“ One World, One Dream ” is our slogan for the 29th Olympics. It ex

25、presses the wishes of 1.3(A.fiveB.twoC.threeD.four)37.Beijing hosted the 29th Olympics in _A.2007B.2008C.2012D.2010)38. was built for the 29th Olympics in Beijing.A.HotelsB.StadiumsC.Olympic villageD.Villages)36.The Olympic Games is held every years.billion Chinese people for a peaceful and better w

26、orld tomorrow.)39.When Chinese people heard the news that Beijing would hold the 29th Olympics, theyA.cheered B.excited C.shouted D.all the above)40.The slogan for the 29th Olympics is .A.“Good, better, best”B.“Faster, higher, strongerC.“ One World, One Dream ”D.“ World, Dream ”第三部分寫作( 25 分). 詞匯。(10

27、 分)根據(jù)句意及漢語提示完成句子。1.Ive ( 已經(jīng) ) read the book twice.2.In the past, my grandparents couldn t afford an ( 教育) for my father. (盡管) life is hard for her, she is still happy.They are ( 考慮 ) buying a new house.China has ( 發(fā)展 ) rapidly in recent years.根據(jù)句意及首字母提示補(bǔ)全單詞。Don t worry. I have made much p in learnin

28、g English. Has she made r progress in her study? Yes, she has.8.Im sure you ll s if you work hard.Miss wang asked the students to write a 400-word c about Autumn.Can you d it in detail?. 英漢互譯。(5 分)我一直與大學(xué)時(shí)代的朋友保持聯(lián)系。I my friends from college all the time.我哥哥去游泳了。My brother has .在過去的十年我們國家取得了巨大進(jìn)步。Our co

29、untry has great in the past ten years.我雖然沒時(shí)間去旅游 ,但是仍然覺得這個(gè)假期很愉快。 I had no time travel, I still felt very happy this holiday.為了養(yǎng)家糊口,她不得不放棄了學(xué)業(yè)。 support her family, she has to drop school. 書面表達(dá)。( 10 分) 請(qǐng)根據(jù)下列表格的提示 , 寫一篇題為 Changes in Our Hometown 的英語短文。 (80詞左 右)內(nèi)容要點(diǎn) :過去現(xiàn)在1.舊房1.高樓2.河水骯臟2.河水清澈3.步行、騎自行車上班3.乘

30、公交車、小汽車上班4.道路狹窄4.環(huán)形路寬闊5.居住條件差5.居住環(huán)境舒適參考答案及解析Unit 1 Topic 1. 1.C 本題考查 have gone to 和 have been to的區(qū)別。前者意為“去了某地” ,說話時(shí)人還 沒回來;而后者意為“到過某地” ,說話時(shí)人已經(jīng)回來了。 Maria 和 Kangkang 不在 說話地,故選 C。B 本題考查 thanks to 固定搭配。其意為“幸虧,由于”,后接名詞或名詞短語;而 thank you for+n./doing 用于向?qū)Ψ奖硎靖兄x。B progress為不可數(shù)名詞。故選 B。C 本題考查 have been to的用法。根據(jù)

31、答語可知她沒有去過北京。故選C。C 本題考查 happen的完成時(shí)態(tài)。因句中有短語 in recent years,謂語動(dòng)詞用完成時(shí)態(tài), 又因 what 作主語,謂語動(dòng)詞要用單數(shù),故選C。A 本題考查 spend (in) doing sth詞. 組的用法,故選 A。D 本題考查 feel sorry for sth. 意為“對(duì)表示遺憾” 。A 本題考查 so . that . 的用法。 not . until 表示“直到” ;not . but 表示“不 是而是” ;so that 表示 “太以至于” 。太窮了而不能買電視機(jī),故選 A。C 從句意“盡管我女兒只有十歲,卻知道很多。 ”可知應(yīng)選

32、 though。故選 C。A 本題主要考查現(xiàn)在完成時(shí)與一般過去式的用法。五分鐘前見過,應(yīng)用過去式,故 選 A。.11.C 12.E 13.F 14.G 15.B.16.C 根據(jù)下句 One of the students wrote 得知。A 表示多長時(shí)間之后用時(shí)間接 later, after 后接時(shí)間。B search查詢; find out 指經(jīng)過訪問、調(diào)查等途徑努力去弄明白;look after 照看、照顧; see作動(dòng)詞,有“看到,理解”的意思,但與本文語境不符。C 作為醫(yī)生、老師或科學(xué)家而成功,在職業(yè)前用as。C be glad 高興; be angry生氣; be surprise

33、d驚訝; be worried 擔(dān)心、焦慮。根據(jù)情境 應(yīng)選 C。B make sb. + adj. 根據(jù)短文語境應(yīng)選 B。D already 用于完成時(shí)態(tài), too 用于句末時(shí)表示也, even用于加強(qiáng)語氣, still 表示客觀 仍存在。根據(jù)上下文, 老師仍然住在這里。應(yīng)選 D。A 從句 what she had done to 在句中作間接賓語,指她(這位老師)過去對(duì)孩子們?cè)?做過什么來把他們帶出貧民窟的。應(yīng)選A。D change sb. into意思 是“把某人改變成為” ,應(yīng)選 D。B 從 began to shine and said with a sweet smile 中,可知眼

34、睛放光。應(yīng)選 B。 .(A)B 由常識(shí)可知孟子生活于 2000多年前。D 從下文母子對(duì)話得知,孟母是在用實(shí)際行動(dòng)教育孟子,所以此時(shí)孟子應(yīng)是驚訝地 看著母親剪掉了布。B “子不學(xué),斷機(jī)杼。 ”是教訓(xùn)孟子。his father died when Mencius was a childsad 根據(jù)故事可以看出,孟母感到很難過。(B)C 由 They came to Beijing from a village in Luohe of Henan two years ago. 可知選 C。C 由 Every day . and rides 20 minutes to school. 可知選 C。B 由 It usually takes her at least one hour to do it every day. 可知選 B。B 本文沒有提到 SARS 和讓她父母更健康,她想幫助患 AIDS 的孩子們而不 是貧困的孩子們。由 Zhou said she wanted to be a doctor . They need my

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評(píng)論

0/150

提交評(píng)論