2021屆高考英語大一輪復(fù)習(xí)課時作業(yè)32Unit16Stories含解析北師大版_第1頁
2021屆高考英語大一輪復(fù)習(xí)課時作業(yè)32Unit16Stories含解析北師大版_第2頁
2021屆高考英語大一輪復(fù)習(xí)課時作業(yè)32Unit16Stories含解析北師大版_第3頁
2021屆高考英語大一輪復(fù)習(xí)課時作業(yè)32Unit16Stories含解析北師大版_第4頁
2021屆高考英語大一輪復(fù)習(xí)課時作業(yè)32Unit16Stories含解析北師大版_第5頁
已閱讀5頁,還剩8頁未讀, 繼續(xù)免費閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進(jìn)行舉報或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡介

1、2021屆高考英語大一輪復(fù)習(xí)課時作業(yè)32Unit16Stories含解析北師大版2021屆高考英語大一輪復(fù)習(xí)課時作業(yè)32Unit16Stories含解析北師大版PAGE PAGE 132021屆高考英語大一輪復(fù)習(xí)課時作業(yè)32Unit16Stories含解析北師大版課時作業(yè)32。閱讀理解AA primary school principal in north China has become the latest Internet celebrity for leading some cool moves during a morning exercise routine with his st

2、udents.Every morning, 40。year.old principal Zhang Pengfei at the Xi Guan Primary School in Linyi county, Shanxi province would lead about 700 pupils on the playground in a synchronised “ghost shuffle routinea dance that incorporates contemporary jazz steps with heel, toe and arm movements。 The bold

3、headmaster thought the fun and energetic exercise routine would better encourage students to get active instead of “being glued to their mobile phonesThe schools new 30minute dance routine has replaced the government.imposed broadcast callisthenics (健身操) programme, a short workout that has been a re

4、quirement at every primary, middle and secondary school in China since 1951。 “I thought we needed a change because the students have been losing interest in doing the broadcast callisthenics routine,” Zhang told Southern Metropolis Daily。The dedicated principal said he came across a group of people

5、doing the “ghost shuffle” routine at a public plaza last summer and decided to learn the dance himself. “I thought the dance would be great for kids,” he said. “The music is full of energy and it really gets the happy feeling of flowing?!?In October, he introduced the choreographed (編舞) routine to a

6、ll of his students and shortly after, even teachers and staff were joining in the activity。 “Now the students arent constantly on their phones。 I sometimes catch them watching different dance routine videos and learning new moves! the proud headmaster told reporters。The video quickly went around on

7、Chinese social media, with a Weibo topic page titled “principal leads students in ghost dance routine gathering 250 million views. “This is perhaps the best adaption of sport and entertainment for children,” a comment on Weibo read。山西臨猗縣西關(guān)小學(xué)校長對學(xué)校的課間操進(jìn)行了改革,選用“鬼步舞”代替課間操,他認(rèn)為這種舞蹈音樂節(jié)奏強(qiáng)烈,充滿正能量,對孩子的身心健康有益.

8、這位校長領(lǐng)著孩子們在課間跳“鬼步舞”的視頻迅速成為熱點。1What can we know from the passage?AZhang Pengfei is a primary school principal in south China.BXi Guan Primary Schools new 30。minute dance routine is both fun and energetic。CDoing the broadcast callisthenics routine is only required at primary schools in China.DFew peopl

9、e showed interest in Zhang Pengfeis ghost dance routine video on Weibo。答案:B解析:細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第二段尾句可知,這位大膽的校長認(rèn)為,這種有趣且充滿活力的鍛煉動作能更好地鼓勵學(xué)生活躍起來,而不是“粘在手機(jī)上”。據(jù)此可知,這種舞蹈有趣且充滿活力,故B項正確.2What can we infer from the last paragraph?APeople hold a critical attitude towards the adaptation。BPeople hold an indifferent attitude

10、 towards the adaptation.CPeople hold a negative attitude towards the adaptation.DPeople hold a supportive attitude towards the adaptation。答案:D解析:推理判斷題。通讀尾段可知,“校長帶領(lǐng)學(xué)生跳鬼步舞”的視頻在微博上被大量點擊瀏覽;根據(jù)尾句中的“This is perhaps the best adaption of sport and entertainment for children”可知,微博評論認(rèn)為這種舞蹈可能是孩子們運動和娛樂的最佳方式.據(jù)此可推

11、知,人們支持這種改編的舞蹈,故D項正確。3What can we learn from the passage?AThe “ghost shuffle routine was created by Zhang Pengfei。BThe “ghost dance” is a form of callisthenics in China.CThe principal leads students in the ghost dance routine.DThe primary school is famous in China.答案:C解析:細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第二段的內(nèi)容,尤其是第一句中的“Every

12、 morning, 40yearold principal.。.would lead about 700 pupils on the playground in a synchronised ghost shuffle routine”可知,校長帶領(lǐng)學(xué)生跳“鬼步舞”。4From which part of a magazine can we read this passage?AAgriculture.BTechnology。CEconomy。DEducation.答案:D解析:推理判斷題。通讀全文可知,本文與學(xué)校教育相關(guān),故最可能選自雜志的教育版塊,故D項正確.BPublic librari

13、es are an excellent resource for research, literacy (讀寫能力) education, and reading.centered events. Most towns have one or share library services with other towns through a mobile library, and the use of a public library is free to people who are willing to apply for a library card.There are several

14、primary sources of library funding (資金), starting with national funds which are distributed to states or provinces。 These regions send the funds on to public libraries。 Local governments also play an important role in providing funding for libraries, and most librarians apply for grants (撥款). Finall

15、y, private donations help to maintain librariesmost libraries have an association of Friends of the Library which organizes fund.raising sales and pays annual dues to help maintain the library.Grants and private donations can also be used to provide a large amount of funding for public libraries, an

16、d some large libraries maintain a separate staff member to increase the amount of funding that they can obtain through these sources。 Grants include technology grants which allow libraries to install and upgrade computer systems, grants which focus on a particular topic such as science, fiction, chi

17、ldrens books, or local history, and education grants which support locallybased community efforts such as after.school reading programs. Many private donors are pleased to support their local public libraries by donating funds or including some library in their wills, and libraries reward their dono

18、rs with treats like after。hours visits or privileged access to special collections。By combining multiple resources, creative librarians can keep their libraries useful, informative, and fun for browsers。 When it comes to supporting public libraries, every little bit counts:if you cannot afford to do

19、nate to a local library, think about volunteering time to help shelve books, lead after.school programs, or organize fund。raisers. Being active with your public library is a very important way to contribute to your local community。本文是說明文,主要介紹了圖書館資金的幾個主要來源。5How many main sources of library funding ar

20、e mentioned?ATwo.BThree.CFour.DFive.答案:B解析:細(xì)節(jié)理解題.根據(jù)第二段可知,圖書館資金來源主要有三個:國家資金;當(dāng)?shù)卣膿芸?;私人捐款?How is the funding made use of according to the text?ABy exploring more about history.BBy developing a scientific computer system。CBy holding after.school activities for students。DBy enriching special collection

21、s for the donors.答案:C解析:細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第三段中的“education grants which support locally。based community efforts such as after。school reading programs”可知,有些資金用于為學(xué)生舉辦一些課外讀書活動。7What does the underlined word “browsers” refer to in the last paragraph?AViewers in the library。BPrograms used to view documents.CPeople

22、running the library.DDonors visiting the library regularly.答案:A解析:詞義猜測題。根據(jù)畫線詞所在句可知,通過組合多種資源,有創(chuàng)造力的圖書館館長可以使他們的圖書館有用、信息豐富并且對于browsers來說有趣。故可推知browsers應(yīng)是去圖書館的人.8What is the purpose of the text?ATo stress the value of public libraries。BTo appeal for donation to local libraries.CTo introduce sources of pu

23、blic library funding.DTo show the procedure of funding libraries.答案:C解析:寫作意圖題。本文主要介紹了圖書館資金的幾個主要來源,故答案為C。七選五Whats the purpose of building patience abilities? In a word, happiness。 Better relationships, more success。 But indeed it takes efforts to build them successfully。 _1_ Thus, when the big ones c

24、ome, we will have developed the patience we need for hard times。Understand the addictive nature of anger and impatience. We, human beings, are still constructed with our old reptilian (爬行動物的) brain that protects our physical and emotional survival. On the emotional survival side, we want our way to

25、get ahead, to achieve, and to “l(fā)ook good”. Lets just face it。 _2_ So the first step in growing patience is to get in touch with the addictive quality of the opposite of patience-anger, impatience, blame and shame. We all have them。 And we can grow beyond them.Upgrade our attitude towards discomfort

26、and pain. Pain has its purposes and pushes us to find solutions-we try to change the other person, situation or thing that we think is causing our discomfort. But the problem is that it is not the outside thing thats the source of our pain, but how our mind is set。 _3_Pay attention when the impatien

27、ce or pain starts。 Most of us dont really realize it when we are feeling even the smallestbut very presentpainful feelings。 _4_ But to really care for ourselves, get curious about whats actually happening in the moment inside you. Focusing on whats actually happening, you can notice the worry of not

28、 wanting whats happening, the resistance。_5_ When you find yourself impatient, or angry with yourself, you can remind yourself that you are growing, and that, “Sure, this is understandable; this is what happens to me when Im bothered. You can say to yourself, “Its true。 I dont like this; this is unc

29、omfortable, but I can tolerate it.APractice positive self.talk.BSo the solution to pain is an inside job。CPatience abilities benefit you in many ways。DLearn to forgive yourself for being impatient in hard times。EWe ignore the fact that were in pain and focus completely on fixing the problem.FThe urg

30、e to protect ourselves and what we consider valuable is absolutely habit.forming。GEffective ways are recommended to train ourselves to work with little pain and annoyance。本文是一篇說明文,主要介紹了培養(yǎng)耐心的幾個有效的方法.1G解析:根據(jù)空前一句以及空后一句“Thus, when the big ones come, we will。hard times”可知,成功地培養(yǎng)耐心需要花費精力,因而推薦一些有效的方法用來訓(xùn)練我們應(yīng)

31、對痛苦及煩惱的能力,因此當(dāng)更大的麻煩來臨時,我們將已經(jīng)有耐心應(yīng)對困難的時刻。故G項符合語境.2F解析:根據(jù)空后的“So the first step.blame and shame”可推知,保護(hù)我們自己和我們認(rèn)為有價值的東西的沖動絕對是由習(xí)慣養(yǎng)成的,因此要做的第一步就是了解負(fù)面情緒根深蒂固的本性。故選F。3B解析:根據(jù)空前一句“But the problem is that it is not the outside thing thats the source of our pain, but how our mind is set”可知,問題不是出現(xiàn)在引起痛苦的外在因素上面,而是出現(xiàn)在我們

32、的思考方式上,因此解決痛苦是一種內(nèi)在的活動。故選B。4E解析:根據(jù)空前一句“Most of us dont really realize it。painful feelings”及空后的“get curious about whats actually happening in the moment inside you”可知,我們經(jīng)常忽略了這樣一個事實,即我們處于痛苦之中,而我們的關(guān)注的焦點總是全部集中在解決問題上.5A解析:根據(jù)文章結(jié)構(gòu)和空處所在位置可知,空處為段落主題句;通讀本段可知,本段主要是說要積極地自我對話,故A項符合語境。語法填空Humans are naturally good

33、 at focusing on specific voices among the noisea phenomenon _1_ (know) as the cocktail party (雞尾酒會) effect。 However, automatic speech separation remains to be a bit _2_ (challenge) for computers. Now a new program could stop _3_ (listen) to background noise in videos in order to hear _4_ a particula

34、r person on screen is saying.The programa new Artificial Intelligence (AI) system-_5_ (design) by Google researchers. It could use both audio and visual cues (提示), such as mouth movements, _6_ (separate) sounds from different speakers in videos. Researchers tested their AI system on cocktail partylike short videos that had two or three people talking with each other, with various _7_ (leve

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評論

0/150

提交評論