




版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進(jìn)行舉報或認(rèn)領(lǐng)
文檔簡介
1、精選優(yōu)質(zhì)文檔-傾情為你奉上2009年高考英語閱讀理解題型專項輔導(dǎo)(附答案詳解)(醫(yī)學(xué)類)(1) Northern Europeans spend a lot of time in their cold and cloudy winters planning their summer holidays. They are proud of their healthy color when they return home after the holiday. But they also know that a certain amount of sunshin
2、e is good for their bodies and general health. In ancient Greece people knew about the healing(治療) powers of the sun, but this knowledge was lost. At the end of the nineteenth century a Danish doctor, Niels Finsen, began to study the effect of sunlight on certain diseases, especially diseases of the
3、 skin. He was interested not only in natural sunlight but also in artificially (人造地) produced rays. Sunlight began to play a more important part in curing sick people. A Swiss doctor, Auguste Rollier, made full use of the sun in his hospital at Lysine. Lysine is a small village high up in the Alps.
4、The position is important: the rays of the sun with the greatest healing power are the infra-red (紅外線的) and ultra-violet (紫外線的) rays; but ultra-violet rays are too easily lost in fog and the polluted air near industrial towns. Dr. Roller found that sunlight, fresh air and good food cure a great many
5、 diseases. He was particularly successful in curing certain forms of tuberculosis with his "sun-cure". There were a large number of children in Dr. Roller's hospital. He decided to start a school where sick children could be cured and at the same time continue to learn. It was not long
6、 before his school was full. In winter, wearing only shorts, socks and boots, the children put on their skis after breakfast and left the hospital. They carried small desks and chairs as well as their school books. Their teacher led them over the snow until they reached a slope which faced the sun a
7、nd was free from cold winds. There they set out their desks and chairs, and school began. Although they wore hardly any clothes, Roller's pupils were very seldom cold. That was because their bodies were full of energy which they got from the sun. But the doctor knew that sunshine can also be dan
8、gerous. If, for example, tuberculosis is attacking the lungs, unwise sunbathing may do great harm. Today there is not just one school in the sun. There are several in Switzerland, and since Switzerland is not the only country which has the right conditions, there are similar schools in other places.
9、 1. According to the passage, when did sunlight begin to play a more important part in the treatment of disease? A. From ancient times. B. At the end of the nineteenth century. C. Not until this century.
10、 D. Only very recently. 2. Why are a Danish doctor and a Swiss doctor mentioned in the second and third paragraphs? A. Because they both made use of sunlight to treat illness. B. Because they were the first people
11、who used sunlight for treatment. C. Because they were both famous European doctors. D. Because they used sunlight in very different ways. 3. Dr Roller set up a "sun-cure" school probably for the reason that _. A. m
12、ost children could stay in his hospital B. children could study while being treated C. the school was expected to be full of pupils D. the school was high up in the mountains 4. What can be inferred from the last paragraph o
13、f the passage? A. "Sun-cure" schools are becoming popular everywhere. B. Switzerland is the only country where "sun-cure" schools are popular. C. Proper conditions are necessary for the running of a "sun-cure" scho
14、ol. D. "Sun-cure" schools are found in countries where there is a lot of sunshine. 答案與解析本文介紹了利用日光治病的歷史與發(fā)展。 1. B.細(xì)節(jié)題。根據(jù)文章第 2 段第 2 句 At the end of the nineteenth century a Danish doctor, Niels Finsen, began to study the effect of sunligh
15、t on certain diseases 可推知此題答案為 B. 2. A.推斷題。根據(jù)文章第二、三段可推知此題答案為 A. 3. B.推斷題。根據(jù)文章第 4 段第 2 句 where sick children could be cured and at the same time continue to learn 可推知此題答案為 B. 4. C.推斷題。根據(jù)文章最后一句 Switzerland is not the only country which has the r
16、ight conditions 可推知此題答案為 C.(2) The common cold is the world's most widespread illness, which is plagues(疫病) that flesh receives. The most widespread fallacy(謬誤) of all is that colds caused by cold. They are not. They are caused by viruses(病毒) passing on from person to person. Y
17、ou catch a cold by coming into contact, directly or indirectly, with someone who already has one. If cold causes colds, it would be reasonable to expect the Eskimos to suffer from them forever. But they do not. And in isolated arctic regions explorers have reported being free from colds until coming
18、 into contact again with infected people from the outside world by way of packages and mail dropped from airplanes. During the First World War soldiers who spent long periods in the trenches(戰(zhàn)壕), cold and wet, showed no increased tendency to catch colds. In the Second World War prisoners at the noto
19、rious Auschwitz concentration camp(奧斯維辛集中營), naked and starving, were astonished to find that they seldom had colds. At the Common Cold Research Unit in England, volunteers took part in Experiments in which they gave themselves to the discomforts of being cold and wet for long stretches of time. Aft
20、er taking hot baths, they put on bathing suits, allowed themselves to be with cold water, and then stood about dripping wet in drafty room. Some wore wet socks all day while others exercised in the rain until close to exhaustion. Not one of the volunteers came down with a cold unless a cold virus wa
21、s actually dropped in his nose. If, then, cold and wet have nothing to do with catching colds, why are they more frequent in the winter?Despite the most pains-taking research, no one has yet found the answer. One explanation offered by scientists is that people tend to stay together indoors more in
22、cold weather than at other times, and this makes it easier for cold viruses to be passed on. No one has yet found a cure for the cold. There are drugs and pain suppressors(止痛片) such as aspirin, but all they do is relieve the symptoms(癥狀)。 1. The writer offered _ examples to support
23、 his argument. A. 4 B. 5 C. 6 D. 3 2. Which of the following does not agree with the chosen passage? A. The Eskimos do not suffer from colds all the time. B. Colds are not caused by cold. &
24、#160; C. People suffer from colds just because they like to stay indoors. D. A person may catch a cold by touching someone who already has one. 3. Arctic explorers may catch colds when _. A. they are working in the isolated arctic
25、regions B. they are writing reports in terribly cold weather C. they are free from work in the isolated arctic regions D. they are coming into touch again with the outside world 4. Volunteers taking part in the experiments i
26、n the Common Cold Research Unit _. A. suffered a lot B. never caught colds C. often caught colds D. became very strong 5. The passage mainly discus
27、ses _. A. the experiments on the common cold B. the fallacy about the common cold C. the reason and the way people catch colds D. the continued spread of common colds 答案解析本文通過大量事例證明感冒不是由寒冷引起的, 而是由病毒感染引起的。 1. B.細(xì)節(jié)題。根據(jù)由第 2 段的兩個例子、第 3 段的 1 個例子和
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
- 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
- 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 2025-2030生豬項目行業(yè)深度調(diào)研及投資前景預(yù)測研究報告
- 2025-2030瓶裝啤酒行業(yè)市場發(fā)展前景及發(fā)展趨勢與投資機(jī)會研究報告
- 2025-2030特色旅游產(chǎn)業(yè)行業(yè)市場現(xiàn)狀供需分析及投資評估規(guī)劃分析研究報告
- 2025-2030港口機(jī)械行業(yè)市場現(xiàn)狀供需分析及投資評估規(guī)劃分析研究報告
- 2025-2030混凝土泵車行業(yè)市場發(fā)展分析及競爭格局與投資戰(zhàn)略研究報告
- 2025-2030海洋工程船行業(yè)市場發(fā)展分析及發(fā)展趨勢前景研究報告
- 2025-2030測量和表格構(gòu)建工具行業(yè)市場現(xiàn)狀供需分析及投資評估規(guī)劃分析研究報告
- 2025-2030沐浴露行業(yè)風(fēng)險投資發(fā)展分析及投資融資策略研究報告
- 2025-2030水化產(chǎn)物行業(yè)市場現(xiàn)狀供需分析及重點企業(yè)投資評估規(guī)劃分析研究報告
- 2025-2030氣霧罐市場發(fā)展現(xiàn)狀調(diào)查及供需格局分析預(yù)測研究報告
- 工程竣工決算編制實施方案
- 和伙做生意合同范本
- 2024年重慶市初中學(xué)業(yè)水平考試地理試卷試題真題(含答案詳解)
- 健康調(diào)理患者協(xié)議書
- 旅游度假區(qū)管理規(guī)約模板
- 《建筑施工扣件式鋼管腳手架安全技術(shù)規(guī)程》
- 德陽事業(yè)單位筆試試題2024
- 媽媽咪呀 mamma mia二部合唱簡譜
- 羅秀米粉加工技術(shù)規(guī)程
- 王慧文清華大學(xué)互聯(lián)網(wǎng)產(chǎn)品管理課
- 2024年養(yǎng)老院免責(zé)協(xié)議書(特殊條款版)
評論
0/150
提交評論