




版權(quán)說(shuō)明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)
文檔簡(jiǎn)介
1、 高一短文改錯(cuò)練習(xí)及答案下面各短文中有10處語(yǔ)言錯(cuò)誤。請(qǐng)?jiān)谟绣e(cuò)誤的地方增加、刪除或修改某個(gè)單詞。每句最多兩處錯(cuò)誤。增加:在缺詞處加一個(gè)漏字符號(hào)(),并在其下面寫上該加的詞。刪除:把多余的詞用斜線()劃掉。修改:在錯(cuò)的詞下劃一橫線, 并在該詞下面寫上修改后的詞。 注意:1. 每處錯(cuò)誤及其修改均僅限一詞; 2. 只允許修改10處, 多者 ( 從第11處起 )不計(jì)分。1.短文改錯(cuò)Dear
2、 sir,I'm glad to recommend (推薦) my friend Li Ming to you. Li Ming was born in July 15, 1974 in Beijing. He graduated from Xisi Primary School in 1986 .When he was in the middle school, he did good in maths, physics and chemistry and fond of art. After graduating from No. 4 High School, he entere
3、d Beijing University study physics. After four year of hard work there, he went to the United States for further study. Because of his excellent work, he get a doctor's degree in physics in last year. He is now in good health but would like to make contributions to our countryI will be most grat
4、efully if you consider my recommendation Looking forward to receive your early reply! Yours truly, Wang Lin 2.短文改錯(cuò)It s
5、eems that there are a larger number of beggar in the streets than there used to be. I dont know how we should help them or not. Once I gave some money to a beggar who looks poor. However, minutes late, I saw him bought some cigarettes. It really shocked at me. In my opinion, anyone who work hard can
6、 make a living. Im afraid that giving them money isnt best way to help them. Maybe the government can take some action to helping them. Anyway, if they want to live a better life, they should learn to depend on ourselves.3. 短文改錯(cuò)My father go fishing alone every Sunday. This morning when we were got u
7、p , it was fine. Father decided to go fishing, so mother stopped him,said that it was going to rain according to the weather forecast. She asked him to put off his raincoat, but he did not take her advices. When he got to the river, it was cloud. Soon the rain began to fall heavily and he was caught
8、 in it. After she got home , he was wet through. “Did you catch some fish?” asked my mother. “No, but I caught bad cold,” he answered. 4. 短文改錯(cuò)While studying in Britain, I stayed with a British family. I got to learn about the life of common people here. I took lots of courses, included English liter
9、ature, and the history of Britain. During my stay, I had visited many libraries and museums and I traveled to several British cities as well. With this way, I experienced part of British culture. This was really enjoyable and unforgettable experience, that helped me in many ways. Firstly, I learned
10、to make some decision by myself. Secondly, I got to know many about the differences between Britain and China. Final, I made many friends there and had my English improve. 5. 短文改錯(cuò)Maria was afraid that she was going to have to deliver a bad news to her friend Freddy. She was upsetting about the news
11、herself. In the spring, Marias mother had said Maria might be allowed bring a friend along on the family two-week vacation at the beach. Since then, Maria and Freddy had been doing nothing and planning all the thing they would do together. By the time August had arrived, Marias mother had total forg
12、otten her promise. When Maria reminded her, she said that she was sorry but that it wouldnt be enough room for Freddy because Marias cousin, Theresa, would be going to the shore with them. Now Freddy was in his way to Marias house.6. 短文改錯(cuò)Once upon a time there was a boy who fond of reading. However,
13、 he was very poor to buy any books. That was the reason that he had to borrow books from a rich man who had a lot of books. The boy knew clearly that he has to finish reading the books he had borrowed and return it to the owner as soon as possible. A rich man, who was ready to lend any of his book t
14、o the boy, read few of his own books. With time going on, the boy read a lot but finally became a famous writer in his time. Though the rich man had such many books, he remained a man with little knowledge because of he seldom read his books.7.短文改錯(cuò) Yang Li, a five-year-old girl living next door to m
15、e, very clever. Because she is not old enough to go to the school, she often asks me to teach herself to read, write and draw. She studies hardly and soon she learns a lot. One evening last month I was doing my English homeworks when she came to my house. She asked me how I learned English. “You wou
16、ld find English a bridge for so much knowledge,” I said. She then wanted to learn English, either. She has learned many English words so far but her parents are very grateful to me. 8.短文改錯(cuò)When I was ten years old, I went to Yangzhou with two AmericanI became their guideFirst, we went to the Shouxi R
17、iverThey wanted to look around the river by theboatAfter buy the tickets, we got into a boatWe went around seeing the beautiful sightAfter that, we went shoppingThe sellers couldnt spoke EnglishThough it was very harder, I tried my best listen to their words carefully and translate the sentence
18、s They bought some little things with their helpNext, we went to a small zoo but took somepicturesWhen we felt hunger, we went out and had lunchAfter lunch, we visited some old house and learned more about Chinese history9. 短文改錯(cuò)(滿分10分)One night, Mrs Riley, an elderly woman, was walking along a
19、dark, London street. She was carrying her handbag in one hand and a plastic shopping bag in other. There was somebody else in the street except two youths. They were standing in a dark shop doorway. One of them was very tall in golden hair. And the other was short and fat. The youths waited for a fe
20、w moments, and then run quickly and quietly towards Mrs Riley. The tall youth held him from behind until the other youth tried to grasp her handbag. Suddenly, Mrs Riley threw the tall youth over her shoulder. He crashed into the other youth and they all landed on the gr
21、ound. Without speaking, Mrs Riley struck them on the head with her handbag, and walked calm away. The two surprising youths were still on the ground when Mrs Riley walked across the street towards a door with a lighted sign above it. Mrs Riley paused, turned, smiled and entered into the South London
22、 Judo Club. 10.單句改錯(cuò) In recent years, dust storms take place more and more often in the north of Chinese.Here are some good way to have a good talk with your parents.During the weekend I traveled by air the first time in my life.I was really exciting when I was offered the opportunity to go to Guangz
23、hou for my work.The experience has shown that traveling by air is actually the safest way of make journeys.I wish to know anything more about the Chinese way of living.The boy thought of a wonderfully idea.Please give me some advices.I wonder at if you can tell me about it in your letter .Life in th
24、e twenty-first century will be very different with life today.11. 短文改錯(cuò)There are different train ticket for people to choose from when traveled by train. They may want to buy a single ticket and a return ticket. A single ticket allows them enjoy more freedom at their destination while a return not on
25、ly is cheaper but also save them the trouble of buying the ticket when they decide to return. Some people prefer hard seats to soft one. Young people like to have hard seats because enjoy the company of other passengers is what they need during a journey. Businessmen would not like to have soft seat
26、s. They want to have a good rest. When they get off the train, they were still energetic and can rapid go on to do their jobs.12.短文改錯(cuò)(10分)Dear Mr. Green,Im Li Hua, a student whom you once teach spoken English. Now our school asks me invite you to be a spoken English teacher on the English Summer Cam
27、p during the summer holiday. Here is anything about the activity. The camp lasts from July, 20 and August 10, 2011. In the morning, youll give three spoken English classes so you are expecting to prepare different topic to communicate with students. In the afternoon, therere main outside activities
28、such as having some picnics and visit parks and museums, etc. I hope you will accept the invitation even if you have free time.13. 單句改錯(cuò)1. She got quite angry, think that she had to do this job every day.2. At the end of the third period, the Australians were winning to eight points.3. There are a lo
29、t of factors that makes innovation possible.4. Were practising even much more regularly and were training harder than ever.5. The biggest secret about inventing is anybody can do it! 14.短文改錯(cuò)My classmate, Hanks, have been sick in hospital for a week. Yesterday our class decided send him some flo
30、wers and asked me to buy the flowers. I have had a hard time get them since then. I went to town immediate after class yesterday afternoon only to found the flower shop there already closed. So I returned with nothing. I called it many times at this morning. But the line was always busy. While I fin
31、ally got through at noon, a lady said she was a new hand and could not tell me the prices. Luckily, I have classes this afternoon, but I am about to go to town again. I must get the flowers for Hanks today. 15.短文改錯(cuò)Last year my school planned to set up the football team. I was exiciting about the new
32、s though I was a football fan. I entered for it, only to be told that I was too fat. However, they said there will be a test three months later. If I could lose weight successful, I would be admitted. So I decided get up early every morning to do exercise. It was difficulty for me to get up early, e
33、specially in winter. I made a great effort to get up on the first few day, but I did not get up the follow days. At last I failed in. How I regret now! If I had continued with my exercise, I would have achieved my goal and become a member of our school team now. 參考答案1.1.in-on 2. good-well 3. f
34、ond 前加was 2.3.4.While studying in Britain, I stayed with a British family. I got to learn about the life of common people here. there I took lots of courses, included including English literature, and the history of Britain. During my stay, I had刪除
35、visited many libraries and museums and I traveled to several British cities as well. With In this way, I experienced part of British culture. This was really an enjoyable and unforgettable experience, that helped me in many ways. Which Firstly, I learned to make some decision by myself. Secondly, I
36、got to know many more / much about the decisions differences between Britain and China. Final Finally, I made many friends there and had my English improve. improved 5.Maria was afraid that she was going to have to deliver a bad news to her friend Freddy.
37、60; theShe was upsetting about the news herself. In the spring, Marias m
38、other had said Maria upsetmight be allowedbring a friend along on the family two-week vacation at the beach. Since to &
39、#160; familysthen, Maria and Freddy had been doing nothing and planning all the thing they would
40、 but thingsdo together. By the time August had arrived, Marias mother had total forgotten her &
41、#160; 刪除 totallypromise. When Maria reminded her, she said that she was sorry b
42、ut that it wouldnt
43、; therebe enough room for Freddy because Marias cousin, Theresa, would be going to the shore with them. Now Freddy was in his way to Marias house.
44、0; on6.Once upon a time there was a boy whofond of reading. However, he was very poor to buy
45、0; was tooany books. That was the reason that he had to borrow books from a ri
46、ch man who had a lot of whybooks. The boy knew clearly that he has to finish reading the books he had borrowed and returnhad &
47、#160; it to the owner as soon as possible. A rich man, who was ready to lend a
48、ny of his book to the boy, them The &
49、#160; booksread few of his own books. With time going on, the boy read a lot but finally became a famous andwriter in his time. Though the rich man had such many books, he remained a man with little
50、; so knowledge because of he seldom read his books.去掉of7.71.very前加is 72.去掉the &
51、#160; 73.herself her 74.hardly hard 75.homeworks homework 76.how why77.would will 78.for to 79.either too 80.but and8.9.One night, Mrs Riley, an elderly woman, was walking along a dark, London street. She was carryin
52、g her handbag in one hand and a plastic shopping bag in other. There wasthesomebody else in the street except two youths. They were standing in a dark shop nobodydoorway. One of them was very tall in golden hair. And the other was short and fat. withThe youths waited for a few moments, and then run
53、quickly and quietly towards Mrs ranRiley. The tall youth held him from behind until the other youth tried to grasp her her whilehandbag. Suddenly, Mrs Riley threw the tall youth over her shoulder. He crashed into the other youth and they al
54、l landed on the ground. Without speaking, Mrs Riley struck them bothon the head with her handbag, and walked calm away. The two surprising youths were calmly surprisedstill on the ground when Mrs Riley walked across the street towards
55、 a door with a lighted sign above it. Mrs Riley paused, turned, smiled and entered into the South London Judo Club. 略10.61. Chinese-China 62. way-ways 63. air 后加 for 64. exciting-excited 65. of-to/ make-making66. anything-something 67. wonderfully-wonderful 68. advices-advice 69. 去掉at 70. with-
56、from11.There are different train ticket for people to choose from when traveled by train. They may want to buy a single ticket and a return ticket. A single ticket allows them enjoy more freedom at their destination while a return not only is cheaper but also save them the trouble of buying the tick
57、et when they decide to return. Some people prefer hard seats to soft one. Young people like to have hard seats because enjoy the company of other passengers is what they need during a journey. Businessmen would not like to have soft seats. They want to have a good rest. When they get off the train,
58、they were still energetic and can rapid go on to do their jobs. 1.tickets 2. traveling 3. or 4. to 5. saves 6. ones 7. enjoying8. not去掉 9. are 10. rapidly 12.Dear Mr. Green,Im Li Hua, a student whom you once teach spoken English. Now our school asks taughtmeinvite you to be a spoken Englis
59、h teacher on the English Summer Camp during the summer to forholiday. Here is &
60、#160; anything about the activity. The camp lasts from July 20 and August 10, 2011. In the something
61、160; tomorning, youll give three spoken English classes so you are expecting to prepare different topic to communicate with students.
62、; expected topics
63、
64、0; In the afternoon, therere main outside activities such as having some picnics and visit parks and mainly &
65、#160;
66、0; visitingmuseums, etc. I hope you will accept the invitation even if you have free time.Yours,Li Hua13.單句改錯(cuò)1. think thinking 2. to by 3. makes make 4 去掉even 或much
67、; 5. is后加that14.My classmate, Hanks, have been sick in hospital for a week. Yesterday our class hasdecided send him some flowers and asked me to buy the flowers. I have had a hard time &
68、#160; to
69、0; 刪掉aget them since then. I went to town immediate after class yesterday afternoon only to found the getting immediately
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無(wú)特殊說(shuō)明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁(yè)內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒(méi)有圖紙預(yù)覽就沒(méi)有圖紙。
- 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫(kù)網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
- 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 2025年中國(guó)PU色漿數(shù)據(jù)監(jiān)測(cè)研究報(bào)告
- 2025年中國(guó)PE發(fā)泡粘貼板材數(shù)據(jù)監(jiān)測(cè)報(bào)告
- 2025年中國(guó)LCD彩色電視機(jī)數(shù)據(jù)監(jiān)測(cè)報(bào)告
- 2025年中國(guó)D型插座數(shù)據(jù)監(jiān)測(cè)研究報(bào)告
- 2025年中國(guó)8通道繼電器輸出卡數(shù)據(jù)監(jiān)測(cè)報(bào)告
- 2025年中國(guó)2,2,6,6-四甲基哌啶數(shù)據(jù)監(jiān)測(cè)報(bào)告
- 2025至2030年中國(guó)高碘高(畜禽用)市場(chǎng)分析及競(jìng)爭(zhēng)策略研究報(bào)告
- 2025至2030年中國(guó)防水油氈基布市場(chǎng)分析及競(jìng)爭(zhēng)策略研究報(bào)告
- 2025至2030年中國(guó)鋼絲打磨輪市場(chǎng)分析及競(jìng)爭(zhēng)策略研究報(bào)告
- 2025至2030年中國(guó)貨展架市場(chǎng)分析及競(jìng)爭(zhēng)策略研究報(bào)告
- GA 1524-2018射釘器公共安全要求
- 認(rèn)識(shí)地圖與使用地圖
- 《教師專業(yè)發(fā)展》課件
- 植物學(xué)第三小組名錄
- 2023年贛南師范大學(xué)科技學(xué)院輔導(dǎo)員招聘考試筆試題庫(kù)及答案解析
- 電腦的認(rèn)識(shí) 完整版課件
- 醫(yī)院感染管理制度
- 運(yùn)動(dòng)控制系統(tǒng)課程設(shè)計(jì)-雙閉環(huán)直流調(diào)速系統(tǒng)
- 中央司法警官學(xué)院招生政治考察表
- 中考英語(yǔ)專項(xiàng)復(fù)習(xí)及練習(xí)
- 靜態(tài)存儲(chǔ)器介紹
評(píng)論
0/150
提交評(píng)論