高考英語一輪復(fù)習(xí) Unit20 指導(dǎo)課時作業(yè)A卷(含解析) 北師大版_第1頁
高考英語一輪復(fù)習(xí) Unit20 指導(dǎo)課時作業(yè)A卷(含解析) 北師大版_第2頁
高考英語一輪復(fù)習(xí) Unit20 指導(dǎo)課時作業(yè)A卷(含解析) 北師大版_第3頁
高考英語一輪復(fù)習(xí) Unit20 指導(dǎo)課時作業(yè)A卷(含解析) 北師大版_第4頁
高考英語一輪復(fù)習(xí) Unit20 指導(dǎo)課時作業(yè)A卷(含解析) 北師大版_第5頁
已閱讀5頁,還剩5頁未讀 繼續(xù)免費閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進行舉報或認領(lǐng)

文檔簡介

1、unit 20 a卷一、單項填空1(2012安慶月考)when you light candles,they may _ some smell.agive awaybgive offcgive in dgive up2(2012六安月考)its generally agreed that he will _ his position to his son.atake over bhand overchand out dgive out3a driver shall be fined if he drives without the _.apermission bpermitcallowance

2、 dadmittance4(2012哈爾濱模擬)is there any particular soup you would like to have?_ you select is all right with me.awhatever bwhichcno matter what dwhichever5(2012南京金陵中學(xué)高三期中)make sure the gas is turned off after a bath,which would _ cause danger.asomehow bmeanwhilecotherwise dfurthermore6china is making

3、great efforts in the prevention and _ of aids,mankinds common“super killer”aheal bcurectreat drecover7as a teacher,we should try to _ it _ to our students how helpful a correct learning method is.aget;about bget;awaycget;across dget;off8after the fire,they arranged for mr.smith,one of our inspectors

4、,to come and _ the damage.arescue bdonatecinspire dassess9there are many books!its not easy for us to decide _ and what to leave behind.awhat to be taken bwhat to takechow to take dhow to be taken10after a whole afternoons heated discussion,they finally _ to us what had been decided.atold bdeclaredc

5、stated dmade11he asked us to _ them in carrying through the plan at the meeting yesterday.aprovide bencouragecassist dpersuade12he is a man of _ ideas and he often makes a careful plan _.aadvanced;before advancebadvanced;in advance ofcadvanced;in advancedadvancing;in advance of13it is reported that

6、the government will give all private _ to floodstricken areas.arelations bintonationsc donations ddominations14i used to _ my friends by letters while now the internet is more convenient.ameet with bcome up withcput up with dcorrespond with15of the two _ pieces of news the _ is more of interest than

7、 the former.alatest;latter blast;latestclatest;later dlatter;last二、完形填空whenever i think of the moonwalk,a certain pop icon comes into my mindmichael jackson.when i was a _1_,my mother often purchased collections of his music video on _2_.when she took the collections home,shed _3_ me to watch them w

8、ith her._4_ i was frightened by michael jacksons wolflike appearance in thriller,i was _5_ by his voice and fluent movements.gradually,i began to _6_ my own collections of his songs,until i _7_ all of his albums and videos.thus,when the news of his death _8_ in june,i felt like an important aspect(方

9、面)of my childhood had _9_ as well.i have loved jacksons music and his _10_ from the moment my mother _11_ me to him.i felt sorry for the man,who,although _12_ a brilliant and energetic performer,transformed into a pitiful person _13_ always needed a shield from the sun.so,when his _14_ came and thos

10、e rumors that damaged jacksons image were _15_ aside to honor the late“king of pop”,i was rather _16_ .it struck me as ridiculous that all these people who once thought jackson was a childmolester(騷擾者)with strange habits now _17_ him a wonderful man and the greatest _18_ who ever lived.despite these

11、 frustrations,i _19_ mourned(悼念)his death,and my music playlist showed _20_ but his songs.1a.man bchildcwoman dperson2a.end baccountcperformance dsale3a.appeal bforcecmanage dask4a.although bbecausecsince dwhen5a.delighted bworriedcfascinated dsatisfied6a.find bdestroycbuild dmanage7a.owned bgainedc

12、needed dselected8a.stuck bstruckcdropped drepeated9a.died bexistedcappeared dcompared10a.manner bexchangeccomment dsteps11a.introduced btaughtccombined dforgave12a.besides bstillconce dyet13a.who bwhichcwhere dwhy14a.situation bnewscmessage ddeath15a.thrown bsetchunted dthought16a.happy bangryccool

13、dequal17a.consider barguecprotect dadvance18a.host bagentcmusician dwriter19a.silently bquietlyccalmly ddeeply20a.something banythingceverything dnothing三、閱讀理解rising levels of carbon dioxide in the atmosphere are a major cause of climate change,and now a new study has confirmed that atmospheric co2

14、is also affecting the ocean chemistry and potentially harming sea life.montana state university scientist robert dore has been researching the water in the pacific ocean for almost two decades.“weve been going to the same spot in the pacific ocean,and we try and characterize longterm change in the o

15、pen ocean environment.and one of the key things that we measure is co2 levels.and weve been able to record this increasing quantity of atmospheric co2 into the ocean.”scientists expected that as atmospheric co2 increased,more and more of the carbon dioxide would be absorbed into the ocean,affecting

16、the chemical balance of the sea water,with a potentially harmful impact on shellfish and coral in particular.“as carbon dioxide dissolves(溶解)in the water or seawater in this case,it forms a weak acid,carbonic acid,”dore explains.“and therefore,as the concentration of co2 in the atmosphere goes up an

17、d that exchanges with the surface seawater,it drives the ph down,and makes it more acidic.”the seawater dore and his colleagues have analyzed confirms what the theory predicts.the effect was particularly striking at about 250 meters down,and again at 500 meters.dore and his colleagues came up with t

18、wo possible explanations.it could be that surface water picked up co2 and then moved to those depths.or there could be a biological explanation.“its important to realize that the oceans are really becoming acidic.and it could have negative impacts on a whole variety of sea life from fish to coral.it

19、s potentially catastrophic.”1what can be the best title of the passage?asea life facing dangerbscientist researching seawatercoceans becoming more acidicdclimate change affecting seawater2which of the following shows the process of the impact of atmospheric co2 on sea life?asea life is endangered.bc

20、o2 goes into the surface water.cthe ocean chemistry is affected.dco2 decreases the ph and makes the seawater more acidic.eco2 levels in the atmosphere go up.a.b.c.d.3scientist robert dore came to the conclusion based on _.ahis research and analysisbthe expectation of other scientistscsome former the

21、oryda major cause of climate change4what does the passage want to tell us most?ait takes time to make a scientific study.batmospheric co2 is doing harm to sea life.crobert dore is a committed and serious scientist.dmeasures should be taken to prevent the potential catastrophe.參考答案與解析課時作業(yè)(三十九)unit 20

22、a卷一、單項填空1解析:句意:當你點蠟燭時,它們會發(fā)出某種氣味。give off放出,排放(氣味等)。答案:b2解析:句意:他將移交他的位子給兒子。hand over移交。答案:b3解析:句意:如果司機無證駕駛,他將會受到罰款。permit“許可證,許可”。permission“許可,允許”;allowance“津貼,補助費”;admittance“進入權(quán)”。答案:b4解析:答語句意:無論你選什么,我都沒有意見。此處為主語從句,故排除c項。which表示“哪一個”,要有選擇的范圍,故排除。答案:a5解析:句意:洗澡后確保將煤氣關(guān)上,不然會引起危險。otherwise“否則,不然的話”符合題意。

23、答案:c7解析:get about四處走動,(消息等)傳開;get away(from)逃離;get across使被理解;get off下車。句意:作為老師,我們理應(yīng)讓學(xué)生理解正確的學(xué)習(xí)方法是多么的有益。答案:c8解析:rescue救援;donate捐贈;inspire鼓勵;assess評估,評定。句意:火災(zāi)之后,他們就安排我們的檢查員之一史密斯先生來評估損失。答案:d9解析:句意:書太多了!拿走哪些,留下哪些對我們來說不容易決定。and前后為并列結(jié)構(gòu)。答案:b10解析:句意:經(jīng)過一下午的激烈的討論,他們最終向我們宣布了他們的決定。tell告訴,后直接接人作賓語;declare宣布,宣告,應(yīng)

24、用declare to sb.sth.;state陳述;make做。答案:b11解析:考查詞義辨析。在用法上只有assist與介詞in搭配,assist sb.in (doing) sth.幫助某人做某事。答案:c12解析:句意:他是一個具有先進思想的人,他經(jīng)常提前做好詳細的計劃。advanced形容詞,作定語修飾名詞ideas;in advance“提前”,固定短語。in advance of是介詞短語,其后要有賓語。答案:c13解析:donation“捐贈(物)”;relation“關(guān)系”;intonation“語調(diào)”;domination“支配,控制”。句意:據(jù)報道政府將把所有私人捐贈交

25、給遭受洪災(zāi)的地區(qū)。答案:c14解析:句意:我過去和朋友們靠書信交流,而現(xiàn)在用互聯(lián)網(wǎng)更方便了。correspond with“與通信”;meet with“碰見”;come up with“提出”;put up with“容忍”。答案:d15解析:句意:這兩則最新的新聞中,后者比前者更有趣。the latest最新的;the latter兩者中的后者。答案:a二、完形填空解題導(dǎo)語:在母親的“脅迫”下,作者逐漸迷戀上了邁克爾杰克遜的歌聲和動作。當他逝世這一噩耗傳開后,作者感到無比失落。雖然人們對他的非議早已煙消云散,可是作者依然播放著他的歌曲,在音樂聲中緬懷心中的偶像。1解析:此處是對過去的回憶,

26、敘述的是作者“孩童”時代的事情。另外,第三段中的“my childhood”也是提示。答案:b2解析:本句提到作者的母親經(jīng)常購買邁克爾杰克遜的音樂專輯,由此可知用sale。on sale 表示“出售,折價銷售”。答案:d3解析:下文提到作者對邁克爾杰克遜在thriller中像狼一樣的外貌感到無比恐懼,由此可知作者當時不敢觀看,所以是作者的母親“強迫”作者和她一起欣賞。答案:b4解析:前半句敘述的是對他的外貌的恐懼,后半句描寫的是對他的聲音以及動作的入迷,所以選a項,表示的是讓步關(guān)系。答案:a5解析:雖然他的外貌恐怖,但是他的聲音優(yōu)美,動作嫻熟,深深地“迷住”了作者。fascinated 表示“

27、入迷的,感興趣的”。答案:c6解析:上文提到作者迷戀他的聲音和動作,所以自己開始慢慢收集他的專輯。build表示“創(chuàng)建,建立”。答案:c7解析:作者堅持不懈地收集,直到“擁有”了邁克爾杰克遜全部的唱片和錄像帶。b項表示“獲得”時通常指獲得物質(zhì)利益,因此語義不太恰當。答案:a8解析:此處 struck 原形是 strike,表示“突然爆發(fā)”。a 項的動詞原形是 stick,表示“刺入,粘貼”,不符合語境。答案:b9解析:聽到邁克爾杰克遜在6月份突然去世的消息,作者感覺自己童年時代的一個重要的組成部分也隨之“消亡”。答案:a10解析:上文中提到作者癡迷于他的優(yōu)美的聲音和嫻熟的動作,由此可知作者一直非常喜歡他的音樂和舞步。答案:d11解析:根據(jù)上文敘述的作者小時候的經(jīng)歷可知,作者是在母親的“介紹”下開始喜歡上他的。答案:a12解析:結(jié)合上下文可知他“曾經(jīng)”是一個才華橫溢精力充沛的表演者,后來成為一個總是戴著防護物以遮蔽陽光的可憐人物。答案:c13解析:who always needed a shield from the sun是定語從句,修飾先行詞person。答案:a14解

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評論

0/150

提交評論