2012屆高考英語一輪復(fù)習(xí) Unit4 Making the news單元基礎(chǔ)知識強化 新人教版必修5_第1頁
2012屆高考英語一輪復(fù)習(xí) Unit4 Making the news單元基礎(chǔ)知識強化 新人教版必修5_第2頁
2012屆高考英語一輪復(fù)習(xí) Unit4 Making the news單元基礎(chǔ)知識強化 新人教版必修5_第3頁
2012屆高考英語一輪復(fù)習(xí) Unit4 Making the news單元基礎(chǔ)知識強化 新人教版必修5_第4頁
2012屆高考英語一輪復(fù)習(xí) Unit4 Making the news單元基礎(chǔ)知識強化 新人教版必修5_第5頁
全文預(yù)覽已結(jié)束

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進行舉報或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡介

1、PAGE PAGE 5用心 愛心 專心Unit 4 Making the news.必背句型1_(毫無疑問地球正變暖)and that it is human activity that has caused this global warming rather than a random but natural phenomenon.答案: There is no doubt that the earth is becoming warmer2. It means that more heat energy tends to be trapped in the atmosphere _(引起

2、全球溫度上升)答案: causing the global temperature to go up3. Greenhouse gases continue to _(在大氣層中聚集)答案: build up in the atmosphere.完成句子1She is a woman who can be _(信賴)(depend)答案:depended on/upon2Our supplies finally _(耗盡)(run)答案:ran out3A teachers work is often _(比作)a candle.(compare)答案:compared to4_(毫無疑問)

3、that he is guilty.(doubt)答案:There is no doubt5They _(反對) the plan of building the motorway.(oppose)答案:are opposed to.多項選擇1He never _ to help those in trouble because he was a kindhearted man.AhandledBhurriedChesitated Drotated解析:選C??疾閯釉~辨析。句意為“幫助那些有困難的人,他從來都不猶豫,因為他是一個善良的人”。handle處理;hurry匆忙;rotate旋轉(zhuǎn),都

4、與語境不符。2San Francisco police say they have made some progress during the year in _ on gun violence.Aknocking down Bcutting downCslowing down Dtearing down解析:選B。cut down削減;減少。句意為:San Francisco警察說,在這一年中,他們在減少槍支犯罪方面取得了進展。knock down撞倒;slow down減速;tear down推倒,拆毀。3You can accuse the man of the offence on t

5、he condition that you have enough _.Afact BevidenceCtruth Dreason解析:選B。evidence證據(jù);fact事實;truth真相;reason原因。4Most air pollution is caused by the burning of _,like coal,gas and oil.Afuels BarticlesCgoods Dproducts解析:選A??疾槊~詞義辨析。fuels燃料;articles文章。內(nèi)容;goods貨物; products產(chǎn)品。根據(jù)like coal,gas and oil可知,應(yīng)選A。5Ch

6、ildren under six are not _ to school except those of extraordinary intelligence.Apermitted BadmittedCaccepted Dreceived解析:選B。sb.be(not)admitted to地方“某人被允許進入某地就讀”。6We can see monuments here and there.Those who have made great _ to human beings and society will never be forgotten.Aadvance BprogressCco

7、ntribution Dachievement解析:選C。make contribution to為固定短語,意為“對做出貢獻”。7The lucky fans will be picked out _ rather than chosen beforehand to perform with the singer during the party.Aby accident Bon earthCat random Don average解析:選C。by accident偶然地:on earth究竟,到底;at random隨意地,隨機地;on average平均。由句意可知C項正確。8I wa

8、nt to _ voice to what we all feel in wishing the teacher a quick recovery.Amake BsendCgive Dtake解析:選C。give(a)voice to是固定短語,意為“表達,說出”。9After seven years work,Chinese scientists _ the task of launching our countrys first spaceship into space.Aachieved BoperatedCsucceeded Dgained解析:選A。achieve the task完

9、成任務(wù)。10He _ the envelope and recognized his fathers handwriting.Astared at Bglared atClooked at Dglanced解析:選D。stare at盯著看;glare at怒視;look at看;glance at瞥一眼。句意:他瞥了信封一眼,認(rèn)出是父親的筆記。.閱讀理解AEveryone agrees that its necessary to reduce carbon emissions(排放物) around the world. There is less agreement over exactl

10、y how nations should go about achieving a more carbon free planet. Thus,the environmental equivalent: cap-and-trade carbon emissions,or place a carbon tax on all users?With cap-and-trade programs,governments limit the level of carbon produced by an industry. Companies that hold their emissions below

11、 the cap can sell their remaining allowance on a carbon market,while companies that go beyond their limit must purchase credits on that market. Carbon taxes are more straight forward: a set tax rate is placed on the consumption of carbon with the idea that raising the price will encourage industries

12、 and individuals to consume less. At the moment,cap-and-trade has the upper hand,but doesnt defeat the tax just yet.Supporters of the tax argue that a cap-and-trade system would be too difficult to administerand too easily gamed by industries looking to sidestep emissions caps. Cap-and-trade advocat

13、es contradict that like all other flat taxes,a carbon collection would relatively burden lower income families,who spend a greater percentage of their income on energy than rich households.So which system will have a larger effect on carbon consumption? A 10% carbon tax might reduce the demand for c

14、arbon about 5% or less,according to an analysis by the Carbon Tax Center,an environmental advocacy group. That may not be enough. Businesses and governments havent figured out how the two competing systems can work together,but in the end,the world may need both.1The passage focuses on _.Aprograms o

15、f collecting taxesBsystems of reducing carbon emissionsCreasons for reducing carbon emissions Dcontradictions between the two systems解析:選B。主旨大意題。根據(jù)第一段 Everyone agrees that its necessary to reduce carbon emissions around the world.然后下面緊接著介紹了 cap-and-trade 的體制,可知文章的主題是談?wù)撓拗茖σ谎趸細怏w的排放的制度。2According to t

16、he cap-and-trade program,companies _.Aare forbidden to produce carbon emissionsBare allocated the same amount of carbon consumptionCcan sell their remaining allowance within their limitsDcan sell the extra amount of carbon at a higher price解析:選C。細節(jié)題。根據(jù)第二段 Companies that hold their emissions below th

17、e cap can sell their allowance on a carbon market 可知,把廢氣排放量控制在規(guī)定線以下的工廠可以把剩余的碳氣賣出去。3The underlined word “cap” in the second paragraph most likely refers to _.Alimit BcreditClevel Drate解析:選A。詞義理解題。根據(jù)上句.government limit the level of carbon produced by industry. Companies that hold their emissions below

18、 the cap.可知此處的cap 就是指上文所提到的政府對廢氣排放的限制量。4We can learn from the passage _.Acarbon taxes are difficult to carry outBcap-and-trade plays a greater role at presentCcap-and-trade will be preferable in the futureDcarbon taxes will be preferable in the future解析:選B。推理判斷題。根據(jù)最后一段So which system will have a lar

19、ger effect on carbon consumption? A 10% carbon tax might reduce the demand for carbon about 5% or less.可推測出雖然 cap-and-trade 也不完全是易操作的一個體制,但目前還是占有較重要地位。B(2011年三月濟南市聯(lián)考)How much can environment affect intelligence? In one study,striking increases in IQ occurred in 25 children who were moved from an orp

20、hanage(孤兒院) to more stimulating environments. The children,who were all considered mentally retarded and inadaptable,were moved to an institution (慈善機構(gòu)) where they received personal attention from adults. Later,these supposedly retarded children were adopted by parents who gave them love,a family,an

21、d a stimulating home environment. The children gained an average of 29 IQ points. For one child,the increase was an amazing 58 points .A second group of initially less “retarded” children,who stayed in the orphanage,lost an average of 26 IQ points.Other encouraging results can be found in early chil

22、dhood education programs,which provide stimulating intellectual experiences for disadvantaged children. In one study,children from lowincome families were given enriched environments from early infancy(嬰兒期)through preschool. By age 2 their IQ scores were already higher than those in a control group.

23、 More important,they were still 5 points higher seven years later. High-quality enrichment programs such as Head Start can prevent children from falling behind in school.A particularly striking environmental effect is the fact that 14 nations have shown average IQ gains of from 5 to 25 points during

24、 the last 30 years. These IQ boosts(增加),averaging 15 points,occurred in far too short a time for genetics(遺傳學(xué)) to explain them. It is more likely that the gains reflect environmental forces,such as improved education,nutrition,and living in a technologically complex society.【解題導(dǎo)語】本文是一篇調(diào)查報告,研究表明環(huán)境影響孩

25、子的智力。5Whats the main idea of this passage?ARetarded children cannot improve their IQs.BOrphanages are full of mentally retarded children.CEnvironmental factors influence a childs IQ.DEarly childhood education programs are important.解析:選C。主旨大意題。文章一開始作者提出“環(huán)境對智力有多大影響?”作者寫了孤兒院兒童因環(huán)境改變而智力提高的研究結(jié)果。第二段作者談到了早期教育對孩子智力提高有影響。第三段講述了30年來14個國家兒童受環(huán)境影響平均智力提高,從遺傳學(xué)角度很難解釋。所以文

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評論

0/150

提交評論