2022-2023學(xué)年內(nèi)蒙古自治區(qū)呼和浩特市托克托縣第一中學(xué)高三英語下學(xué)期期末試卷含解析_第1頁
2022-2023學(xué)年內(nèi)蒙古自治區(qū)呼和浩特市托克托縣第一中學(xué)高三英語下學(xué)期期末試卷含解析_第2頁
2022-2023學(xué)年內(nèi)蒙古自治區(qū)呼和浩特市托克托縣第一中學(xué)高三英語下學(xué)期期末試卷含解析_第3頁
2022-2023學(xué)年內(nèi)蒙古自治區(qū)呼和浩特市托克托縣第一中學(xué)高三英語下學(xué)期期末試卷含解析_第4頁
全文預(yù)覽已結(jié)束

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進行舉報或認領(lǐng)

文檔簡介

1、2022-2023學(xué)年內(nèi)蒙古自治區(qū)呼和浩特市托克托縣第一中學(xué)高三英語下學(xué)期期末試卷含解析一、 選擇題1. After _college entrance examination, I will pay a visit to Greek, _European country.A. a, an B. the, an C. the, a D. a,a參考答案:D2. The new road system _ the free flow of traffic at all times. A. agrees B. protects C. lets D. permits參考答案:D略3. The suc

2、cessful candidate will be adaptable, take ownership of and develop in the role by taking initiative, being motivated and _ high standards. A. ensuredB. to ensureC. ensuringD. to be ensured參考答案:C試題分析: 考查非謂語動詞 。句意:成功的候選人應(yīng)該是適應(yīng)性強,擁有首創(chuàng)精神,有積極性和確保擁有高水準,故選C項。4. Shanghai and Nanjing are among the most import

3、ant cities in China _ their size and population. A. in favor of B. in case of C. in honor of D. in terms of參考答案:D略5. Every housewife knows that its dangerous to open the cover of the washing machine _ it is still drying clothes .A. until B. before C. while D. after 參考答案:C6. money, he is quite rich,

4、but this does not mean he is happy. A. As with B. In terms of C. Concerning D. In the light of參考答案:B7. - Have the police broken the case?-Yes, five men, including a pair of twins, have admitted robbery at the store, but _ murder.A. denied B. refused C. rejectedD. declined參考答案:A略8. Only when he took

5、off his sun-glasses _ him.A. do I recognised B. did I recognise C. had I recognised D. I recognised 參考答案:B9. As our teacher puts it, only if you work hard in your career. Ayou can succeed Bdo you succeed Ccan you succeed Dyou will succeed參考答案:C略10. By _ the monuments, people will be able to enjoy th

6、is historic site for generations to come.A. not learning how to damage B. learning not how to damageC. learning how not to damage D. learning how to not damage參考答案:C11. It is considerate _ you to _ that I needed a help at that moment.A. for; notice B. of; noticeC. of; recognize D. of; realize參考答案:B1

7、2. Organically grown produce does not differ greatly in appearance from _ grown crops.A. tentatively B. conventionally C. properly D. regularly參考答案:B解析:考查副詞辨析。A. tentatively暫時地;B. conventionally傳統(tǒng)地;C. properly恰當?shù)兀籇. regularly有規(guī)律地;句意:有機食品與傳統(tǒng)的食品并沒有外表上的不同。根據(jù)句意選B項。13. It was we were having dinner at the

8、 table there was a knock at the door. Awhere; while Bwhich; as Cwhen; after Dwhen; that參考答案:D14. _ ways to be more gentle with the earth, or well be punished for what weve done. A. To find B. Finding C. Found D. Find參考答案:D33. -Id like to call you at 10 oclock next Friday morning _ .- Im afraid I _ a

9、n important exam.A. if it is convenient to you; will have attended B. if it is convenient to you ; will be attending C. if you are convenient; attend D. if you are convenient; am attending參考答案:B略16. In no city, Kunming, as has been said, will one experience very slight climate variation in the four

10、seasons. Aother than Bmore than Cbetter than Drather than參考答案:A17. However weak we are, we can still do something against the powerful nature so long as we are _ prepared.A. specially B. adequatelyC. physicallyD. equally參考答案:B18. The two countries agreed to _ their differences and work together for

11、peace, which has a positive impact on the international situation.A. set down B. set out C. set aside D. set about 參考答案:C二、 短文改錯19. 假定英語課上老師要求同桌之間交換修改作文,請你修改你同桌寫的以下作文。文中共有10處語言錯誤,每句中最多有兩處。每處錯誤僅涉及一個單詞的增加、刪除或修改。增加:在缺詞處加一個漏字符號(),并在其下面寫出該加的詞。刪除:把多余的詞用斜線()劃掉。修改:在錯的詞下劃一橫線,并在該詞下面寫出修改后的詞。注意:1.每處錯誤及其修改均僅限一詞;

12、2.只允許修改10處,多者(從第11處起)不計分。Nowadays, mobile phones are become more and more popular in the middle school students. In my opinion, we can bring mobile phones to school. As we know, the 21st century is a modern age and full of informations. A mobile phone is one of the quicker tools for us to exchange m

13、essages. The mobile phone is a fashionable and useful invention, but we ought to make the best use of it. Suppose theres sudden accident, it is more conveniently for us to dial for help immediately. Therere also some games in the mobile phone. We can relax us by playing them when were tired of our s

14、tudies. In my opinion, Its not wrong to follow after the fashion, but the most important thing is that to use the mobile phone in a right way.參考答案:Nowadays, mobile phones are become more and more popular in the middle becoming among/withschool students. In my opinion, we can bring mobile phones to s

15、chool. As we know, the 21st century is a modern age and full of informations. A mobile phone is one of informationthe quicker tools for us to exchange messages. The mobile phone is a fashionable andquickestuseful invention, but we ought to make the best use of it. Suppose theressuddenso/and aacciden

16、t, it is more conveniently for us to dial for help immediately. Therere also convenientsome games in the mobile phone. We can relax us by playing them when were tired ourselvesof our studies. In my opinion, Its not wrong to follow after the fashion, but the 刪除after或follow改為gomost important thing is

17、that to use the mobile phone in a right way.how/whether/去掉that三、 閱讀理解20. For students, college is a series of disconnected experiences: the classroom, the dorm, the athletic field, and the internship(實習崗位). Yet the employers tell me what gets college students hired is the ability to translate what t

18、hey learned in one place (the classroom, for example) to another that is far different from where they originally learned a concept (a project on an internship).Educators call this “ transfer learning”the ability to summarize key principles and apply them in many different places, which becomes more

19、 important as the skills needed to keep up in any job and occupation continue to change in the future. Our ability to drive almost any car on the market without reading its manual(手冊)is an example of knowledge transfer.The concept sounds simple enough. But todays students, faced with the constant pr

20、essure to prepare for standardized tests, rarely have the chance to learn through problem-solving or to be involved in projects that improve skills that can be used in various settings.In response to demands from students, parents and employers, colleges and universities are adding hands-on experien

21、ces to the undergraduate curriculum.Arizona State University, where I m a professor of practice, is testing a curriculum across a dozen majors in which students learn nearly half of the subject matter through group projects. Engineering students might build a robot and learn the key principles of me

22、chanics and electronics during the project. The hope is that students will be more involved if theories from the classroom are immediately applied in the outside world instead of years after students graduate.Whats the problem with the hands-on learning experiences being added by colleges to the und

23、ergraduate curriculum? Theyre often not accompanied by the guidance that students need to help them transfer what they learn. So students become adept skilled in job interviews at describing what they did during a project, but they have difficulty talking about what they learned and how they can app

24、ly that to where they want to work.8. Why is the ability to drive mentioned in Paragraph 2?A. To show that everything is changing.B. To prove that driving ability is important.C. To stress the importance of practical skills.D. To explain the meaning of transfer learning.9. What prevents students fro

25、m getting the ability to transfer knowledge?A. Various school projects.B. Too much stress from tests.C. Their lack of theory knowledge.D. Their unwillingness to solve problems.10. Which may arouse students interest in school learning according to the author?A. Seeing what they have learned is applie

26、d.B. Teachers changing the way lectures are given.C. Focusing on the key principles of every subject.D. Teachers explaining theories in an interesting way.11. What does the author think of the hands-on learning experiences in colleges?A. They are effective.B. They are unnecessary.C. They should be i

27、mproved.D. They cost a lot of time.參考答案:8. D 9. B 10. A 11. C【分析】這是一篇說明文。短文介紹了“轉(zhuǎn)移學(xué)習”總結(jié)關(guān)鍵原則并將其應(yīng)用于許多不同領(lǐng)域能力,隨著任何工作和職業(yè)所需的技能在未來不斷變化,這種能力變得更加重要。但是現(xiàn)在的學(xué)生,面臨著不斷的標準化考試的壓力,很少有機會通過解決問題來學(xué)習,或者參與可以在各種環(huán)境中使用的提高技能的項目。為了響應(yīng)學(xué)生、家長和雇主的要求,高校正在本科課程中增加實踐經(jīng)驗。【8題詳解】推理判斷題。由第二段“ Our ability to drive almost any car on the market w

28、ithout reading its manual(手冊)is an example of knowledge transfer.”可知,我們幾乎可以在市場上駕駛?cè)魏我豢钇嚩槐亻喿x其操作手冊,這就是知識轉(zhuǎn)移的一個例子。例子能更好的說明意義。故判斷出,為什么第2段提到駕駛能力是為了解釋轉(zhuǎn)移學(xué)習的意義。故選D項?!?題詳解】細節(jié)理解題。由第三段“. But todays students, faced with the constant pressure to prepare for standardized tests, rarely have the chance to learn thr

29、ough problem-solving or to be involved in projects that improve skills that can be used in various settings.”可知,但是現(xiàn)在的學(xué)生,面臨著來自不斷的標準化考試的壓力,很少有機會通過解決問題來學(xué)習,或者參與可以在各種環(huán)境中使用提高技能的項目。所以考試壓力太大阻止了學(xué)生獲得轉(zhuǎn)移知識的能力。故選B項。10題詳解】推理判斷題。由第五段“The hope is that students will be more involved if theories from the classroom are immedi

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負責。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

最新文檔

評論

0/150

提交評論