黑龍江省哈爾濱市高考英語(yǔ) 閱讀理解、動(dòng)詞短語(yǔ)精講講練(18).doc_第1頁(yè)
黑龍江省哈爾濱市高考英語(yǔ) 閱讀理解、動(dòng)詞短語(yǔ)精講講練(18).doc_第2頁(yè)
黑龍江省哈爾濱市高考英語(yǔ) 閱讀理解、動(dòng)詞短語(yǔ)精講講練(18).doc_第3頁(yè)
黑龍江省哈爾濱市高考英語(yǔ) 閱讀理解、動(dòng)詞短語(yǔ)精講講練(18).doc_第4頁(yè)
黑龍江省哈爾濱市高考英語(yǔ) 閱讀理解、動(dòng)詞短語(yǔ)精講講練(18).doc_第5頁(yè)
免費(fèi)預(yù)覽已結(jié)束,剩余6頁(yè)可下載查看

下載本文檔

版權(quán)說(shuō)明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡(jiǎn)介

哈爾濱市2014高考英語(yǔ)閱讀理解、動(dòng)詞短語(yǔ)精講講練(18)及答案the regular use of text messages and e-mails can lower the iq more than twice as much as smoking marijuana(大麻). psychologists say that sending/receiving messages or looking through the many menu options your mobile phone has, lowers a persons iq by almost 10 points. british researchers have named this situation “infomania”. instead of fixed on what they are doing, peoples minds are constantly focused on reacting to the technology surrounding them. this means they dont pay full attention to the work they are paid to do. the report also added that the brain can not do so many things at once. if you try to do too many things, mistakes begin to occur. and while modern technology can have huge benefits, too much use can be damaging not only to a persons mind, but to their social life.the more televisions 4-year-old children watch, the more likely they are to become bullies later on in school, a newest u.s. study said. at the same time, children whose parents read to them, take them on outings and just generally pay attention to them are less likely to become bullies, said the report from the university of washington. researchers also found gaps in learning and understanding such things as social skills early in life makes it more difficult for children to relate with other children. watching violence on television leads to aggressive behavior.you could soon be able to add your favorite perfume to your e-mails. uk net provider telewest broadband is testing a system to let people send e-mails over the internet with sweet smell. it has developed a kind of hi-tech air freshener that plugs into a pc and sprays a smell linked to the message. telewest says it could be used by supermarkets to attract people with the smell of fresh bread or by holiday companies seeking to stir up images of sun-kissed beachers.49. what does “infomania” refer to according to the first part of the text?a. a situation in which a person uses his mobile phone too much.b. a situation in which a person has his iq lowered using his mobile phone.c. a situation in which a person performs badly at work.d. a situation in which a person lowers his iq using his mobile phone improperly.50. according to the second part of the text, _ are less likely to become bullies. a. children whose parents care about them b. children whose parents give them more freedom c. children whose parents direct them over watching tv d. children whose parents stop them watching tv51. the children who watch tv frequently will not _. a. be aggressive b. be likely to become bullies c. have difficulty in communicating with other children d. understand socially skills as easily52. the new system provided by telewest broadband can _. a. be used as a kind of air freshenerb. make people have imagination of sun kissed beachersc. make people smell fresh breadd. make e-mails smelly over the internet參考答案49-52 badb *結(jié)束常見(jiàn)動(dòng)詞詞組講解與自我檢測(cè)【2】八、care (1) i dont care what they say. i shall go on just the same.(在乎,在意)(2) if you care to hear it,i will tell it to you.(愿意)(3) albert einstein cared little for money. he was seen using a cheque for1500 as a bookmark.(喜歡)(4) would you care for a cup of coffee?(would you like.?)((禮貌用語(yǔ))你喜歡要嗎?)(5) he cared about money.(喜歡)(6) the mother card for the sick child day and night(照顧,照料)(7) the professor said that he was interested only in research:he didnt care about his students.(關(guān)心)(8) in this way we could give them timely medical care.(醫(yī)療護(hù)理)九、catch(1) catch fire(to start burning)(著火)(2) catch ones breath(緩口氣,歇口氣)(3) that car caught his eyes/attention.(引起注意)(4) the police caught him stealing a car.(to discover suddenly and by surprise especially when someone is doing something bad)(5) (撞見(jiàn),突然發(fā)現(xiàn))(6) that style has never caught on in china.(become popular)(流行)(7) he was caught in the rain.(be stuck)(被困擾)(8) her skirt got caught in the door.(be hooked)(被鉤住)(9) i suddenly caught sight of him in the crowd.(看見(jiàn))十、clear(1) she made it clear that she would support australia.(2) (弄清楚,查明白,明確)(3) after the storm the sky cleared.(晴朗起來(lái))(4) the waitress will clear away these dishes in a moment.(收走)(5) how can we clear away,these doubts?(消除,清除)(6) the weather has cleared up;we can go out.(晴朗起來(lái),開(kāi)朗起來(lái))(7) youll have to clear up the things on the table before we have tea.(整理,收拾)十一、compare(1) car production rose by 25,compared to/with the first 3 months of this year.(2) (和相比)(3) we know it was a small place,comparing to what it is now.(和相比)(4) compare this with that,and you will see which is better. (5) (把和相比)(6) shakespeare compared the world to a stage.(把比作)十二、cover(1) they covered 12 miles yesterday.(走完(一段路程))(2) how many pages have you covered?(看完(多少頁(yè)書(shū)))(3) the city covered ten square miles.(占據(jù)(多大面積))(4) the professors talk covered the subject.(談到,涉及)(5) the mountain was covered with snow all the year round.(覆蓋著)(6) the best reporters were sent to cover the 27th olympic games.(7) (報(bào)道,采訪) 十三、cut(1) cut off(切斷;切下來(lái))(2) cut out(戒掉,不吃,剪出)(3) cut in(插嘴)(4) cut up(切碎)(5) a short cut(捷徑)(6) they want to cut down a large forest in this area.(砍倒)(7) george is trying to cut his weight down.(消減,減少)(8) the army was called in to cut through the fallen trees on the road.(9) (鋸斷,剪斷,鑿穿)十四、deal(1) id rather deal with a man than a woman. women are sharp.(2) (和打交道)(3) im used to dealing with matters of this sort.(處理)(4) this book deals with questions on politics.(論述,談)(5) what shop do you deal with?(和做買賣)十五、die(1) die of(死于(情感、饑寒、年老等原因)),如:(2) die of illness/a fever/hunger/sadness(3) as a result,many westerners die at an early age of heart disease.(4) die from(死于(間接原因)),如:(5) die from an accident/the polluted air/a bad habit(6) ronnys steps had died away/down,and there was a moment of silence.(7) ((指風(fēng)、聲、光)消逝)(8) the wind has died away/down again.(平息)(9) it is thought that between the years 1550 and 1950 an average of one kind of living thing died out each year.(滅絕,不復(fù)存在)(10) im dying for something to eat.(have a strong desire for sth.)(渴望)(題組訓(xùn)練)用與die有關(guān)的短語(yǔ)填空:22、the wild population of koalas is in danger of _ .23、do you fancy a cup of tea? im _ thirst.24、i am _ a cup of coffee.答案:22、dying out 23、dying of 24、dying for十六、 do(1) i have some difficulty in pronouncing some of the words in english.(2) no,youre doing fine.((工作、學(xué)習(xí)、生活、生長(zhǎng)等)情況(好))(3) im happy in my work in the garden. im doing well.(4) will it do if we let you have an answer by friday?(5) (行,夠,合適,可以,湊合)(6) lets do up this room first.(整理,收拾)(7) they tried to do away with slavery.(廢除)(8) mary has done herself up for the party.(梳妝打扮)(9) please do up these books and post them for mr. smith.(包,扎,系,捆)(10) do ones hair(做頭發(fā))(11) do the room(打掃房間)(12) do the bed(鋪床) (13) do wrong to sb.(使某人受委屈)(14) do business(做生意),(做買賣)(15) do right(做得好)(16) do wrong(做錯(cuò)事,做壞事)(17) have something/nothing/anything/a lot to do with(與有些沒(méi)有有什么有很大關(guān)系)(題組訓(xùn)練)用與do有關(guān)的短語(yǔ)填空:25、_ your buttons!26、he has nothing _ the case.27、the school has _ the rules.28、i havent enough money to buy a car,so ill have to _ without it.答案:25、do up 26、to do with 27、done away with 28、do*結(jié)束(豫南四校高三調(diào)研)“my kids really understand solar and earthheat energy,” says a secondgrade teacher in saugus, california. “some of them are building solar collectors for their energy course.” these young scientists are part of city building educational program (cbep), a particular program for kindergarten through twelfth grade that uses the stages of city planning to teach basic reading, writing and math skills, and more.the children dont just play any city. they map and analyze the housing, energy, and transportation requirements of their own district and predict its needs in 100 years. with the aid of an architect who visits the classroom once a week, they invent new ways to meet these needs and build models of their creations. “designing buildings of the future gives children a lot of freedom,” says the teacher who developed this program. “they are able to use their own rich imagination and inventions without fear of blame, because there are no wrong answers in a future context. in fact, as the class enters the final modelbuilding stage of the program, an elected official and planning group makes all the design decisions for the model city, and the teacher steps back and becomes an adviser.”cbep is a set of activities, games and imitations that teach the basic steps necessary for problemsolving:observing, analyzing, working out possible answers, and judging them based on the childrens own standards.語(yǔ)篇解讀:加利福尼亞的一名教師別出心裁地設(shè)計(jì)出一個(gè)培養(yǎng)孩子解決問(wèn)題能力的計(jì)劃,讓他們?cè)诔鞘幸?guī)劃中自由馳騁,潛移默化地學(xué)到觀察問(wèn)題、分析問(wèn)題和解決問(wèn)題的知識(shí)。9cbep is designed to _.adirect kids to build solar collectorsbtrain young scientists for city planningcdevelop childrens problemsolving abilitiesdtrain kids to be future architects解析:細(xì)節(jié)理解題。由第一段最后一句話以及最后一段的內(nèi)容可知這個(gè)計(jì)劃的目的是培養(yǎng)孩子解決問(wèn)題的能力。答案:c10an architect pays a weekly visit to the classroom to _.afind out kids creative ideasbdiscuss with the teachercgive children lecturesdhelp kids with their program解析:細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第二段第三句話中的“with the aid of an architect.”可知建筑師每周來(lái)教室一次的目的是在這個(gè)計(jì)劃中為孩子們提供幫助。答案:d11who is the designer of the program?aan official. ban architect.ca teacher. da scientist.解析:細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第二段中間部分的“.says the teacher who developed this program.”可知這個(gè)計(jì)劃的設(shè)計(jì)者是一位教師。答案:c12the children feel free in the program because they _.acan design future buildings themselvesbhave new ideas and rich imaginationcare given enough time to design modelsdneed not worry about making mistakes解析:推理判斷題。第二段后半部分提到孩子們可以充分發(fā)揮他們豐富的想象力,無(wú)須害怕任何責(zé)備,因?yàn)樵谖磥?lái)設(shè)計(jì)方面沒(méi)有錯(cuò)誤的答案,由此可推測(cè)孩子們?cè)谶@個(gè)計(jì)劃中可以無(wú)拘無(wú)束,不必?fù)?dān)心犯過(guò)錯(cuò)。答案:d。*結(jié)束 (河南五市高三模擬)i read a letter of a mother of a gifted child to an expert with gifted children stating that her son was always complaining that he doesnt like his teacher for she talks in baby language and she lets them sing baby songs. having an insufficient understanding of being different from their normally developing classmates, gifted children may find themselves wanting to learn more than being boxed with other kids of their age. they want to quench their thirst for knowledge. however, in the process, they tend to develop negative thoughts about school and teachers. thus, they tend to exhibit behavioral problems.behavioral problems of gifted children could be mainly correlated to their asynchronous (不同期的) development. this development means that the child has uneven development in their mind, body and emotions. to explain further, a gifted child may live in different ages at once. he may show high intellectual capabilities at some point but the time his emotions rule, he would go back to his true age going through tantrums and endless sobbing. he maybe find it happy playing with kids his age but the next day, he would be bored that and he would find conversing with older kids to be more challenging.because of high intellectual level, a gifted child often acts differently in his own classroom. he has the thinking of being above from the rest of his classmates when it comes to grades, academic awards and school recognitions. in classroom discussions, the child may either be very cooperative having advanced knowledge in the lessons but it is mostly that he will suffer from boredom as he is not challenged by the lessons and he would feel no improvement with them.13which of the following best explains the asynchronous development?aa child has sound development both in mind and body.ba child cannot get along well with his classmates.ca child is intellectually developed but not equal with emotionally.da child doesnt feel happy with his school and teachers.解析:細(xì)節(jié)理解題。從文章第二段可知,asynchronous development指的是孩子身心和情感發(fā)展不平衡。答案:c14what is most likely to be talked about in the paragraph following the passage?ahow a gifted child gets along with his classmates.bhow to get a gifted child involved in a classroom discussion.cwhat can arouse a gifted childs interest.dhow a teacher should handle a gifted child in class.解析:推理判斷題。文章最后一段說(shuō)明天才少年在課堂上的問(wèn)題,因此接下來(lái)作者應(yīng)該給老師一些建議,怎樣教育天才少年。答案:d15we can infer from the passage that _.awe neednt pay special attention to gifted childrenba gifted child is well above others in every waycits best to teach a gifted child separatelydteaching a gifted child can be challenging解析:推理判斷題。綜合分析文章,天才少年在行為方面有諸多問(wèn)題,因此推斷教天才少年不容易。答案:d。it is 7 oclock in the morning. you check yourself in the mirror, adjust your collar, and consider the busy day ahead. but at least you know that the stress wont damage your health, for this is no ordinary set of clothes you are wearing. set within the fabric are numerous sensors, constantly monitoring your vital signs. if danger signs are detected, the garment is programmed to contact your doctor and send a text message telling you to take it easy.garments that can measure a wearers body temperature or trace their heart activity are just entering the market, but the european project biotex weaves new funcitions into smart textiles. miniaturised biosensors in a textile patch can now analyse body fluids, even a tiny drop of sweat, and provide a much better assessment of someones health.jean luprano, a researcher at the swiss centre for electronics and microtechnology (csem), coordinates the biotex project. “one of the most obvious applications for smart fabrics is in the medical field,” he says. “there has been a good deal of progress with physiological measurements, body temperature or electrocardiograms(心電圖). but no one has yet developed biochemical sensing techniques that can take measurements from fluids like sweat and blood. we are developing a s

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無(wú)特殊說(shuō)明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁(yè)內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒(méi)有圖紙預(yù)覽就沒(méi)有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫(kù)網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評(píng)論

0/150

提交評(píng)論