2012年職稱英語(yǔ)綜合類真題及答案(C級(jí))_第1頁(yè)
2012年職稱英語(yǔ)綜合類真題及答案(C級(jí))_第2頁(yè)
2012年職稱英語(yǔ)綜合類真題及答案(C級(jí))_第3頁(yè)
2012年職稱英語(yǔ)綜合類真題及答案(C級(jí))_第4頁(yè)
已閱讀5頁(yè),還剩12頁(yè)未讀, 繼續(xù)免費(fèi)閱讀

下載本文檔

版權(quán)說(shuō)明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡(jiǎn)介

1、教育聯(lián)展網(wǎng)中國(guó)最實(shí)效的教育培訓(xùn)門戶網(wǎng)站www.thea.cn2012年職稱英語(yǔ)綜合類真題及答案(c級(jí))本試題來(lái)源于教育聯(lián)展網(wǎng),更多職稱英語(yǔ)資料與考試試題:第一部分:詞匯選項(xiàng)(第115題,每題1分,共15分)下面每個(gè)句子中均有1個(gè)詞或者短語(yǔ)有括號(hào),請(qǐng)為每處括號(hào)部分確定1個(gè)意義最為接近的選項(xiàng)。1、the storm caused severe damage.aphysicalbaccidentalcseriousdenvironmental【答案】:c2、many forms of cancer can be cured if detected earlyaselectedboperatedcde

2、velopedddiscovered【答案】:d3、the story was published with the sole purpose of selling newspapersarealbmainconlydpractical【答案】:c4、a large crowd assembled outside the american embassyagatheredbwatchedcshouteddwalked【答案】:a5、he kept in constant contact with his family while he was in australiaagradualbregu

3、larcdirestdoccasional【答案】:b6、on the table was a vase filled with artificial flowersawildbfreshclovelydfalse【答案】:d7、we had trouble finding a pure water supplyatypicalbcompleteccleandclear【答案】:c8、“what do you mean by that”paul asked sharplyacriticallybhelplessycpolitelydquickly【答案】:a9、she only needs a

4、 minute amount of moneyacertainbfaircfulldsmall【答案】:d10、keep your passport in a secure placeaspecialbgoodcsafeddifferent【答案】:c11、he inspired many young people to take up the sportaencouragedballowedccalleddadvised【答案】:a12、did she accept his research proposal?ainvitationbplancofferdview【答案】:b13、the c

5、ity centre was wiped out by the bombacoveredbdestroyedcreduceddmoved【答案】:b14、id like to withdraw 500 from my current accountaleavebpaycputddraw【答案】:d15、the contempt he felt for his fellow students was obviousahatebneedclovedpity【答案】:d下面的短文后列出了7個(gè)句子,請(qǐng)根據(jù)短文的內(nèi)容對(duì)每個(gè)句子做出判斷;如果該句提供的是正確信息,請(qǐng)選擇a;如果該句提供的是錯(cuò)誤信息,請(qǐng)選擇

6、b;如果該句的信息文中沒(méi)有提及,請(qǐng)選擇c。brotherly loveadidas and puma have been two of the biggest names in sports shoe manufacturing for over half a century.since 1928 they have supplied shoes for olympic athletes, world cup-winning football heroes, muhammad ali, hip hop stars and rock musicians famous all over the w

7、orld. but the story of these two companies begins in one house in the town of herzogenaurach, germany.adolph and rudolph dassler were the sons of a shoemaker. they loved sport but complained that they could never find comfortable shoes to play in. rudolph always said, ''you cannot play sport

8、s wearing shoes that you''d walk around town with.'' so they started making their own. in 1920 adolph made the first pair of athletics shoes with spikes(釘),produced on the dasslers'' kitchen table.on lst july 1924 they formed a shoe company, dassler brothers ltd and they work

9、ed together for many years. the company became successful and it provided the shoes for germany''s athletes at the 1928 and 1932 olympic games.but in 1948 the brothers argued. no one knows exactly what happened, but family members have suggested that the argument was about money or women. th

10、e result was that adolph left the company. his nickname was adi, and using this and the first three letters of the family name, dassler, he founded adidas.rudolph relocated across the river aurach and founded his own company too. at first he wanted to call it ruda, but eventually he called it puma,

11、after the wild cat. the famous puma logo of the jumping cat has hardly changed since.after the big split of 1948 adolph and rudolph never spoke to each other again and their companies have now been in competition for over sixty years. both companies were for many years the market leaders, though adi

12、das has always been more successful than puma. a hip hop group, run dmc, has even written a song called "my adidas" and in 2005 adidas bought reebok, another big sports shoe company.the terrible family argument should really be forgotten, but ever since it happened, over sixty years ago, t

13、he town has been split into two. even now, some adidas employees and puma employees don''t talk to each other.16. adidas and puma began to make shoes at the end of 19th century.a. rightb. wrongc. not mention【答案】:b17. the brothers father was a ball maker.a. rightb. wrongc. not mention【答案】:b18

14、. the brothers make shoes at home.a. rightb. wrongc. not mention【答案】:a19. the brothers argued about the shoes.a. rightb. wrongc. not mention【答案】:b20. the brothers decided to start their separate companies after argument.a. rightb. wrongc. not mention【答案】:a21. nike makes more shoes than adidas.a. rig

15、htb. wrongc. not mention【答案】:c22. people in town have forgotten their argument.【答案】:b第三部分:概括大意和完成句子(第2330題,每題1分,共8分)下面的短文后有2項(xiàng)測(cè)試任務(wù):(1)第2326題要求從所給的6個(gè)選項(xiàng)中為指定段落每段選擇1個(gè)小標(biāo)題;(2)第2730題要求從所給的6個(gè)選項(xiàng)中為每個(gè)句子確定一個(gè)最佳選項(xiàng)。who built gizas pyramids(金字塔)?1for centuries, the pyramids of giza have been timeless symbols of egyp

16、tian culture. but who actually built them? for years, we did not know for sure. but archeologists(考古學(xué)家)recently discovered an ancient village near the pyramids. close by, there was also a cemetery(墓地)where pyramid builders were buried. from studying these places, archeologists can now confirm that t

17、he pyramids were not built by slaves or foreigners. ordinary egyptians built them.2it took about eighty years to build the pyramids. according to archeologists, about 20,000-30,000 people were involved in completing the task. the workers had different roles. some dug up the rock, some moved it, and

18、some shaped it into blocks. people also worked on different teams, each with its own name. on a wall in khufu''s great pyramid, for example, a group of workers wrote "friends of khufu." teams often competed to do a job faster.3life for these workers was hard. "we can see that

19、in their skeletons(骨架),” says azza mohamed sarry el-din, a scientist studying bodies found in the cemetery. the bones show signs of arthritis(關(guān)節(jié)炎), which developed from carrying heavy things for a long time. archeologists have also found many female skeletons in the village and cemetery. the damage

20、to their bones is similar to the men''s. their lives may have been even tougher: male workers lived to age 40-45, but women to only 30-35. however, workers usually had enough food, and they also had medical care if they got sick or hurt.4the work was challenging, but laborers were proud of t

21、heir work. "lt''s because they were not just building the tomb of their king," says egyptian archeologist zahi hawass. “they were building egypt. it was a national project, and everyone was a participant.”23. paragraph 1_a_24. paragraph 2_c_25. paragraph 3_d_26. paragraph 4_e_a. bu

22、ilders of the pyramidsb. egyptian slavesc. pyramid builders'' jobsd. pyramid builders'' tough livese. an important national projectf. female pyramid builders: the challenges27. the pyramids of giza were built _f_28. to build the pyramids, the workers had different roles and worked _c

23、_29. both men and women workers suffered from arthritis which developed _b_30. the pyramid builders were proud _e_a. of their kingb. from taking heavy thingsc. on different teamsd. by foreignerse. of their workf. by ordinary egyptians第四部分:閱讀理解(第3145題,每題3分,共45分) 下面有3篇短文,每篇短文后有5道題。請(qǐng)根據(jù)短文內(nèi)容,為每題確定1個(gè)最佳選項(xiàng)。

24、 第一篇from ponzi to madoffthe year was 1920. the country was the united states of america. the man''s name was charles ponzi. ponzi told people to stop depositing money in a savings account. instead, they should give it to him to save for them. ponzi promised to pay them more than the bank. fo

25、r example, a savings account might pay you $5 a year for every $100 you deposit. ponzi, however, would pay you $40 a year for every $100 you gave him to hold. many people thought this was a good plan. they began to give their money to ponzi.how could ponzi make so much money for people? this is what

26、 he did with the money people gave him: he used some of that money to pay other people who gave him money. however, he also kept a lot of the money for himself. soon he had $250 million. this was a kind of theft, and it was against the law. the people who gave him their money didn''t think a

27、nything was wrong. ponzi paid them every month, just like a bank. ponzi continued this way of working for two years. then one day, he didn''t have enough money to pay all the people. they discovered his crime, and he went to prison for fraud.ninety years later, people began to hear about a b

28、usinessman in new york named bernard madoff. people said he gave good advice about money. they said when they gave him their money, he paid them a lot more than the bank. madoff helped hospitals, schools, and individuals earn money. over a period of 40 years, people gave him $170 billion. however, n

29、o one investigated what he did with the money. the people who gave madoff their money also didn''t think anything was wrong because he paid them every month.one day, madoff didn''t have enough money to pay all the people he needed to pay. that''s when people discovered how ma

30、doff worked: he was taking money from some people to pay other people, just the way charles ponzi did. however, this time, instead of losing millions of dollars, people lost billions.madoff was accused of fraud, and united states government officials arrested him. he didn''t have to go on tr

31、ial because he said he was guilty. in 2009, a judge sentenced him t0 150 years in prison. bernard madoff''s crime was even bigger than ponzi''s. it was the biggest fraud in history. the lesson of this story is clear: when something seems too good to be true, it probably is!31. for ev

32、ery $100, ponzi promised to pay peoplea. $5 a year.b. $20 a year.c. $40 a year.d. $100 a year.【答案】:c32. what did ponzi do with the money people gave him?a. he spent it all on things for himself.b. he used some of it to pay other people.c. he deposited it all in a bank.d. he kept it all to save for a

33、 good plan.【答案】:b33. what was ponzi''s crime?a. he robbed the banks of millions of dollars.b. he gave people more than the bank did.c. he kept a lot of other people''s money for himself.d. he did not pay people their interests.【答案】:d34. how long did madoffs tricks last?a. forty years

34、.b. four year.c. nine years.d. ninety years.【答案】:a35. why didn''t madoff have to go on trial?a. the officiais couldn''t find any evidence against him.b. he had friends in the government who helped him.c. he admitted he was guilty.d. he returned all the illegal money.【答案】:c第二篇puerto r

35、ican cuisine(菜肴)puerto rico, a caribbean (加勒比海區(qū)) island rich in history and remarkable natural beauty, has a cuisine all its own. immigration(移民) to the island has helped to shape its cuisine, with people from all over the world making various contributions to it. however, before the arrival of thes

36、e immigrants, the taino people lived on the island of puerto rico. taino cuisine included such foods as rodents (嚙齒動(dòng)物), fresh shellfish and fish fried in corn oil.many aspects of taino cuisine continue today in puerto rican cooking, but it has been heavily influenced by the spanish, who invaded puer

37、to rico in 1508, and africans, who were initially brought to puerto rico to work as slaves. taino cooking styles were mixed with ideas brought by the spanish and africans to create new dishes. the spanish extended food choices by bringing cattle, pigs, goats, and sheep to the island. africans also a

38、dded to the island''s food culture by introducing powerful, contrasting tastes in dishes. in fact, much of the food puerto rico is now famous for - coffee, coconuts, and oranges - was actually imported by foreigners to the island.a common assumption many people make about puerto rican food i

39、s that it is very spicy(辛辣的). lt''s true that chili peppers are popular; aij caballero in particular is a very hot chili pepper that puerto ricans enjoy. however, milder(微辣的) tastes are popular too, such as sofrito. as the base of many puerto rican dishes, sofrito is a sauce made from choppe

40、d onions, green bell peppers, sweet chili peppers, and a handful of other spices. it is fried in oil and then added to other dishes.36、who lived in puerto rico firstathe africansbthe spanishcthe americansdthe taino people【答案】:d37、in the first paragraph the word “it” refers toaimmigrationbcaribbean h

41、istorycthe islands natural beautydpuerto rican cuisine【答案】:d38、what is the main idea of the second paragraph?ataino dishes are important in puerto rican cookingbfood imported by foreigners isnt really puerto ricancpuerto rican cooking has many outside influencesdafrican foods have probably had the m

42、ost influence【答案】:c39、how is sofrito used?ait is eaten before mealsbit is added to other dishescit is used where foods are too spicydit is eaten as a main dish【答案】:b40、 which of the following is not true?asoftito is a type of extremely spicy food bmany people think puerto rican food is spicycpuerto

43、rican cuisine uses a lot of chili peppersdaij caballero is a type of chile pepper【答案】:a第三篇the changing middle classthe united states perceives itself to be a middle-class nation. however,middle class is not a real designation,nor does it carry privileges(特權(quán)). it is more of a perception,which probabl

44、y was as true as it ever could be right after world war ii. the economy was growing,more and more people owned their own homes,workers had solid contracts with the companies that employed them,and nearly everyone who wanted a higher education could have one. successful people enjoyed upward social m

45、obility. they may have started out poor,but they could become rich. successful people also found that they had greater geographic mobility. in other words,they found themselves moving to and living in a variety of places.the middle class collectively holds several values and principles. one strong v

46、alue is the need to earn enough money to feel that one can determine ones own economic fate. in addition, middle-class morality(道德觀) embraces principles of individual responsibility, importance of family, obligations to others,and believing in something outside oneself. but in the 1990s those in the

47、 middle class found that there was a price for success. a u. s. news & world report survey in 1994 indicated that 75 percent of americans believed that middle class families could no longer make ends meet . both spouses now worked, as did some of the children; long commutes became routine; the n

48、eed for child care put strains on the family; and public schools were not as good as they once were. members of the middle class were no longer financing their lifestyles through earnings but were using credit to stay afloat. the understanding of just what middle class meant was changing.41. this pa

49、ssage gives information abouta. a social and economic group.b. an individual.c. a political organization.d. a government department.【答案】:a42. in the years after world war ii, the middle class werea. overburdened and in debt.b. hard working and doubtful.c. happy and full of hope.d. young and upset.【答

50、案】:c43. one important middle-class value is thata. people should always have fun.b. children should believe in themselves.c. debt is nothing to worry about.d. they should earn enough to finance their lifestyles.【答案】:d44. in the second paragraph, the word "collectively'' meansa. hesitati

51、ngly.b. unknowingly.c. weakly.d. commonly.【答案】:d45. the 1994 survey showed most americans thought the middle classa. took pleasure in raising children.b. had a regular journey to work.c. could not earn enough money to maintain their lifestyles.d. could easily maintain their lifestyles.【答案】:c第5部分:補(bǔ)全短

52、文(第4650題,每題2分,共10分)下面的短文有5處空白,短文后有6個(gè)句子,其中5個(gè)取自短文,請(qǐng)根據(jù)短文內(nèi)容將其分別放回原有位置,以恢復(fù)文章面貌。forests for citiesyou are standing in a beautiful forest in japan. the air is clean and smells like plants and flowers. there are 175 different kinds of trees, and 60 kinds of birds live here. _c_ (46) you are downtown in the

53、city of nara, japan, in kasugayama forest, the oldest urban forest in the world. it was started more than a thousand years ago, and today it''s very popular with tourists and artists.cities around the world are working to protect their urban forests. some urban forests are parks, and some ar

54、e just streets with a lot of trees. but all urban forests have many good effects on the environment. _d_ (47) they also stop the noise from heavy traffic. they even make the weather better because they make the air 3-5 degrees cooler, and they stop strong winds.urban forests also have many good effe

55、cts on people. they make the city more beautiful. in a crowded area, they give people a place to relax and spend time in nature. _b_(48)in some countries, people are starting new urban forests. in england, there are now 1.3 million trees in an urban forest called thames chase, east of london. it was

56、 started in 1990, and it has grown very fast. walking and bicycle clubs use the forest, and there are programs for children and artists._e_ (49)some older cities don''t have space for a big urban forest, but planting trees on the streets makes the city better. scientists found that commuters (通勤人員) feel more relaxed when they can see trees. trees are even good for business. _a_ (50) in the future, urban forests will become even more important as our cities gro

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無(wú)特殊說(shuō)明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁(yè)內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒(méi)有圖紙預(yù)覽就沒(méi)有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫(kù)網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評(píng)論

0/150

提交評(píng)論