2020年廣東省英語(yǔ)中考模擬試題(含答案)_第1頁(yè)
2020年廣東省英語(yǔ)中考模擬試題(含答案)_第2頁(yè)
2020年廣東省英語(yǔ)中考模擬試題(含答案)_第3頁(yè)
2020年廣東省英語(yǔ)中考模擬試題(含答案)_第4頁(yè)
2020年廣東省英語(yǔ)中考模擬試題(含答案)_第5頁(yè)
已閱讀5頁(yè),還剩12頁(yè)未讀, 繼續(xù)免費(fèi)閱讀

下載本文檔

版權(quán)說(shuō)明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡(jiǎn)介

1、答題卡上。(一)聽句子,選擇與句子內(nèi)容相對(duì)應(yīng)的圖片。每個(gè)句子讀兩遍。ADE1.3.4.(二)聽對(duì)話和問題,根據(jù)所聽內(nèi)容,選擇最佳答案。CF對(duì)話和問題都讀兩遍。A. CoolB .HotC. WarmA. Movies.Clothes.C. Sports.8. A. By watching videos.By reading fast.By listening to tapes.A. In the classroom.On the street.In the park.A. One hour.Two hours.Three hours.九年級(jí)英語(yǔ)2020年中考模擬試題(100 分)注意事項(xiàng):.本

2、試卷分第I卷(選擇題)和第n卷(非選擇題)兩部分。答卷前,考生務(wù)必將自己的姓名、準(zhǔn)考證號(hào)、座號(hào)填寫在答題紙規(guī)定的位置??荚嚱Y(jié)束后,將答題紙交回。.非選擇題答在答題紙上,答在本試卷上不得分。祝考試順利 第I卷(選擇題共55分)、聽力測(cè)試(共15小題,計(jì)15分)注意:聽力測(cè)試分四部分, 共20小題。先將答案畫在試卷上,聽力考試結(jié)束后將所選答案轉(zhuǎn)涂到(三)聽短文,根據(jù)短文內(nèi)容斷下列句子正誤,正確的用“A表示,不正確的用“咪示。短文讀兩遍,聽短文前,你們有 20秒鐘的時(shí)間閱讀下列句子。people are interested in shopping online.online can only sa

3、ve money.the productions on the Internet are good.people dislike shopping online because they don t have their own computers.writer of the passage supports shopping online.請(qǐng)考生們翻到第II卷,找到第四大題。你們將有5秒鐘的準(zhǔn)備時(shí)間。二、單項(xiàng)填空(共15小題,計(jì)15分)選擇最佳答案。is still a symbol courage and success, and we continue to take pride him

4、.in , ofB. of, ofC. of , inD. in, atmany hard moments, Chinese women s volleyball team the final at last.will winD. would winThe paper by Chinese centuries ago.A. is invented B. inventedC. was invented D. inventsFollow me! And you can soon feel the from your feet move up your body.A. secretB. reques

5、tC. energyD. proudstudents want to have homework and free time to develop their hobbies .A. fewer, less B. less, fewer C. fewer, more D. less, more age did you leave home-I left home at the age of 18, Nick. I your city for five years.A. have gone to B. have been C. have been in D. have come toDoes y

6、our brother like his new job-I think so. He works, but he feels.A. hard, happily B. hard, happy C. hardly, happily D. hardly, happy listened carefully she could discover what she needed.in order that B. such that C. becauseD. even thoughJack asked his teacher.where could he join his favorite clubwha

7、t would the life be like on Mars in the futurewhether the rainbow appears after the rain in summerD how many people will come to the meeting this coming Saturday-Don t keep water running when you wash hands.A. I hope soI m afraid not C. Sorry, I won Dt It s nothing、閱讀理解(共 30小題,計(jì)30分)AWhen I was young

8、 I used to travel by air . My parents used to live in South America and I used to fly there from Europe in the holidays. An air hostess would take care of me and I never had an unpleasant experience. I am used to traveling by air and only once I ever felt terrified. After taking off, we were flying

9、low over the city and slowly gaining height( 逐步升高) ,when the plane suddenly turned round and flew back to the airport. While we were waiting to land, an air hostess told us to keep calm and to get off the plane quietly as soon as it had landed. Everybody was worried and we wanted to know what had ha

10、ppened. Later we learned that there was a very important person on the plane. The police had been told that a bomb(炸彈)had been put on the plane. After we had landed, the plane was searched thoroughly(被徹底搜查).Fortunately, nothing was found and five hours later we were able to take off again.根據(jù)文章內(nèi)容,判斷句

11、子正誤.正確的用“A表示,錯(cuò)誤的用“咪示。writer used to fly much when he was a boy.The writer s parents used to live in South Africa.While they were waiting to land, an air hostess told them to be calm.Nine hours later they could take off again.There was really a bomb on the plane.biseaB.Bike-sharing has swept across C

12、hina, with an increasing number of pe of driving. The bike that the service company provides has GPS or easily unlocked with a smart phone and left anywhere in public. Bike-s bike from one place and return it at another place easily.In some cities, we can see more and more people riding this kind of

13、 sharing-bikes. It s very convenient to use the bikes if you have a smart phone. First, you have to download such an APP on your smart phone.Then what you need to do is to find a nearest bike through the APP scan the QR code on the bike or connect your phone with the bike over a Bluetooth wireless c

14、onnection. You will find the bike can be unlocked itself. Then you can enjoy your trip. What s more, the greatest advantage of b-sharing is that you can easily find one and never worry about where to park it. The cost of riding depends on the time that you spend. Normally, every hour you ride, you n

15、eed to pay one yuan. It doesn t so much, does it t cosAt the same time, some people park the bikes in their own homes. Besides, some people don the bikes. Now service companies are trying to solve the problem like being stolen.Technology and science have changed our social lifestyles. We have to say

16、 bike-sharing brings us more convenience without doubt. And we also hope that people can not only enjoy it but also put it to good use.閱讀短文,選擇最佳答案。(共 5小題,5分)From the first paragraph, we know.A. bike-sharing is invented in China B. sharing-bikes are used by some peopleC. most people in cities don tDd

17、rivearing-bikes can be borrowed anywhereunderlined word sca n in Paragraph 2 probably means in Chinese.A.瀏覽B.掃描C.審視D.細(xì)查you want to use a sharing-bike, you must first.have a smart phone and download an APPdownload an APP and pay for the tripunlock the bike and download an APPfind a nearest bike and b

18、orrow it from anyoneof the following is NOT mentioned in this passageA. Bike-sharing is very cheap.B. Sharing-bikes may be stolen.C. Sharing-bikes are easy to unlock.D. Bike-sharing is a kind of green transport.The passage probably comes from a.A. science textbookB. tourist guideC. website news repo

19、rtD. restaurant menuCHow do young children learn to have good values How can parents teach their children about the importance of kindness, patience, and self-discipline ( 自律)Now more and more parents worry about the negative and violent images (暴力形象)their children see on TV, in the movies and on th

20、e Internet. So some parents are turning to fairy tales as a way to teach their young ones how to behave in society.It is believed that fairy tales have a great influence on children because they describe the two sides of good and evil(邪惡)very clearly. When children hear the tales, they learn to care

21、 about others feelings. In each tale, they can see there are many different kinds of people in the world and that we all have a choice about what kind of person we want to be. We can choose to do good actions, rather than bad ones in our lives.What kind of values can children learn from fairy tales

22、In The Princess and the Pea(豌豆公主 ),apoorly dressed girl who says she is a princess .Few people believe her, so she is given a difficult test. When she passes the test, we learn that her dream comes true because she stays true to herself. In The Little Mermaid (美人魚),the mermaid who lives under the se

23、a longs to be with the humans on land. Through her experiences, we learn about the importance of living with and accepting other cultures. In Pinocchio (木偶奇遇t己 ),a wooden puppet (木偶)turns into a boy when he finally learns how to tell the truth.Teaching values is probably the main reason for encourag

24、ing children to read fairy tales. These tales can teach children lessons about human relationships that have been accepted around the world for many centuries. This might be the reason why they have been around for so long and will not disappear any time soon.根據(jù)短文內(nèi)容,選擇最佳答案。Parents encourage children

25、 to read fairy tales so that they can.A. find out the fun of readingB. stay away from the InternetC. learn how to behave in society D. get to know great works of the worldWhy do fairy tales have a great influence on childrenBecause they can help children get higher scores.Because children can easily

26、 understand good and evil.Because children can learn how to avoid difficulties.Because they can teach children how to make a choice.Pinocchio may be helpful when children.A. are given a difficult testB. are going to lie to their parentsC. are difficult to keep cleanD. are going to give up their drea

27、msWhat does the underlined wordthey in the last paragraph refer toA. Values. B. Human relationships. C. Lessons. D. Fairy tales.What does the passage mainly talk aboutA. Some parents worries.B. How people improve human relationships.C. How fairy tales help children shape values. D. The history of fa

28、iry tales.D根據(jù)短文內(nèi)容,分別將方框中的正確選項(xiàng)填入文中空缺處,使短文內(nèi)容完整正確,每個(gè)方框內(nèi)有一項(xiàng)是多余的。A. during B. health C. custom D. ancient E. mixed F. healthyThe traditional Chinese lunar calendar (農(nóng)歷) divides the year into 24 solar terms. Start of Summer (立夏),the 7th term of the year, begins on May 5 and ends on May 20 this year.colorf

29、ul ricOn this day, the temperature will rise quickly 41 this period, yet in northern China weather remains mild, not hot. Here are a few things to learn about the Start of Summer. The from many different kinds of beans, like red beans, black beans, green beans and 42 together with white rice.The 43

30、of weighing people at the Start of Summer originated(起源)from the ThreeKingdoms Period (220-180) and is still popular in South China today. It was believed this practice would bring 44 and good luck to the people weighted. In 45 China, people believed a round egg symbolized a happy life and eating eg

31、gs on the day of Start of Summer was for good health.Summer Begins!A. chanceB. terribleC .laidD .soilE .layF. bravelyTheretwowere seeds (種子).They were good friends. They often talked with each other when they were free. Oneday ,they had nothing to do. They 46 on the ground. They looked up at the sky

32、 and had a chat with each other.The first seed said,“I want toheowcan enjoy the sun and the rain ! ” Laterit grew. It had a47to enjoy the sun and the rain. The second seed said,“I am afraid of growing up. If I grow, I have to live in theLittle animals may come up to me and eat me. How 49! If I becom

33、e a beautiful flower , a childwill come and pick me. It is much better f or me to wait. It s a dangerous way to be alive. It did nothing airefused to grow. Spring came soon. A duck came up to the seeds .It eat the second seed and went away.SeeWe shouldn t act like the second seed. We should face our

34、 life 50.ERunning is becoming popular these days ,it is free. Many people do not have enough time to play a team sport ,so instead they have started going running. In the past, running in the street was seen as a bit silly. But things are changing. 51 .Some people go to lose weight while others go s

35、imply to keep fit. Even at 6 o clock in the morning you sometimes see runners in thetreets. Scientists say that running is a very good way to keep fit.52 .In some schools when it rains and it s too wet to play football ,children have to do cross country running instead .Now as running has become mor

36、e popular ,hopefully more young people will take it up.Every year in April, the London marathon (馬拉松) takes place. The race covers a fantastic route(線 路)in which runners pass lots of the famous places like the London Eye and Big Ben 53.Interestingly, marathon running used to be seen as a hard sport

37、,but now even people who are very unfit take part in marathons every year! 54 ,it s because people have become more interested in running .After the marathon every year the streets suddenly become full of runners. 55All youneed is a pair of trainers and will power ,so what are you waiting for根據(jù)短文內(nèi)容,

38、選出五個(gè)句子填入文中空缺處 ,使短文內(nèi)容完整正確.It s not because marathons have got easierPeople come from all over the world to run in itNow, lots of people go out running in their spare limeD .Sadly, running is often quite unpopular at schoolSu Bingtian is a Chinese runnerPeople find it so exciting that they want to try

39、 it themselves第 n 卷(非選擇題共45分) 注意事項(xiàng):請(qǐng)用黑色簽字筆將答案填寫在答題紙上。四、聽寫(共5小題,計(jì)5分)聽對(duì)話,根據(jù)對(duì)話內(nèi)容完成下列句子,每空限填一詞。對(duì)話讀三遍。聽對(duì)話前,你們將有 20秒鐘時(shí)間閱讀句子。international kite festival is held in every petitors at the festival is from.are for the best kites.of the kites were made of.were painted with drawings.五、詞形轉(zhuǎn)換(共 8小題,計(jì)8分) 用括號(hào)內(nèi)所給單詞的適

40、當(dāng)形式填空。 61. Volunteering is both interesting and(educate).autumn,(leaf) turn yellow and fall onto the ground.63. The new iPad belongs to(I).children, sitting on the(wood) boat in the river, shouted with great joy.s the(five) time that I have visited the city of Jinan.66. I m(true) sorry to trouble yo

41、u so much.congratulate all of you on the(achieve).little brother is interested in(science)studies.六、短文填空(共 7小題,計(jì)7分)用括號(hào)內(nèi)所給動(dòng)詞的適當(dāng)形式填空,必要時(shí)可加助動(dòng)詞或情態(tài)動(dòng)詞Zhang Liang, 32, is a model. In 2013,he and his six-year-old Tiantian 69 (take) part in the TV show, Where Are We Going, DadTogether with four other dad-chi

42、ld pairs, they went on a 72-hour trip every isthe youngest of the five fathers .But he70(stand) out as the most popular one sincethen .He is tall and handsome. He 71 (make)great food, but people like Zhang parenting(養(yǎng)育技 巧)most: his son72 (treat) like a friend. When Tiantian s clothes get wet in the

43、snowhang 73(stop) the task and took him home to change into dry clothes .Don worry about losing . It just a game,“ Zhang told his son.Zhang says he puts himself in his sons shoes when problems arise(出現(xiàn)).imagine myself as a 6-year-old kid and what I would expect my father 74 (do) for me. he said. He

44、worked as aMhef( W) at first and later as a salesman before 75become) a model. Zhang says he values his family andnever forgets those hardships.七、閱讀表達(dá)(共5小題,計(jì)10分)Now, it may be difficult to predict the future, but many people believe that we will live on Mars by the year 2100. Our own planet, Earth,

45、is becoming more and more crowed and polluted. Well, what problems will we need to solve before we prepare to go to MarsFirst of all, transport should be much better. At present, humans need to spend months going to Mars by spaceship. However, by 2100, spaceship can travel at half the speed of light

46、. It might take us two or three days to get there!Secondly, humans need food, water and air to live. Scientists should develop plants that can be grown on Mars. These plants will produce the food, water and air that we need. However, there is no answer for all the problems now.There is also a proble

47、m for us to live on Mars. Mars attracts us much less than the Earth does. This will be dangerous because we could easily jump too high and fly slowly away into space there. We will have to wear special shoes to make ourselves heavier.In some ways, life on Mars may not be better than that on the eart

48、h today. Food will not be the same -meals will probably be in the form of pills and will not be as delicious as they are today. Also, space travel will probably make many people feel very uncomfortable.根據(jù)短文內(nèi)容,回答下列問題:Where will we possibly live by the year 2100So far, how long will it take us from th

49、e earth to mars by spaceshipAre there many plants on the mars nowwill we have to wear to keep ourselves heavierWhy do we want to live on Mars八、書面表達(dá)(計(jì)15分)用微笑播撒陽(yáng)光,用行動(dòng)踐行夢(mèng)想,用一種無(wú)形的精神力量感染著身邊的每一個(gè)人,為同學(xué)們樹立了一個(gè)個(gè)積極向上的榜樣 這就是 “陽(yáng)光少年 ”.請(qǐng)你以 “A Sunshine Teenager ”為題寫一篇英語(yǔ)短文,介紹一位你身邊的 “陽(yáng)光少年 ” (假如這位陽(yáng)光少年名叫 Wang Ming).要點(diǎn)提示

50、:誠(chéng)實(shí)善良、團(tuán)結(jié)友愛、樂于助人;熱情、活潑、開朗、樂觀向上;熱愛勞動(dòng)、不怕困難、心懷感恩,積極為父母、師長(zhǎng)分憂;勤奮好學(xué),積極參加各種文體活動(dòng)。參考詞匯:Friendly ;be ready ; outgoing; active; housework; be afraid; share; take an active part in; warm hearted寫作要求:詞數(shù)不少于90(開頭已給出,不計(jì)入總數(shù));內(nèi)容完整,語(yǔ)言流暢,不要逐句翻譯,可適當(dāng)發(fā)揮;短文中不得出現(xiàn)真實(shí)的姓名及校名A Sunshine Teenager九年級(jí)英語(yǔ)2020 年中考模擬試題答案與解析一、聽力測(cè)試(共15 小題,

51、計(jì)15 分)1-5 EABDF6-10 AACAC11-15 ABBBA二、單項(xiàng)填空(共15 小題,計(jì)15 分)選擇最佳答案。.答案:C。該題考查固定短語(yǔ)a symbol of 一個(gè) 的象征”和take pride in以為自豪,故選Co.答案:Co該題考查時(shí)態(tài),根據(jù)句意中國(guó)女子排球隊(duì)贏得了最后的勝利”可以看出應(yīng)該是一般過 TOC o 1-5 h z 去時(shí),故選C。.答案:C。通過主語(yǔ)The paper和后面的by Chinese可以看出考查被動(dòng)語(yǔ)態(tài)的用法。被動(dòng)語(yǔ)態(tài)的結(jié)構(gòu)be +動(dòng)詞的過去分詞,從句末的時(shí)間狀語(yǔ)centries ago 判斷該句時(shí)態(tài)為一般過去時(shí),故選C。. 答案:C。 根據(jù)句意

52、 “跟著我, 你可以很快感到能量從你的腳底涌上你的全身 ” 。 秘密 需求 能量 自豪,只有C 項(xiàng)符合句意,故選C。.答案:D。本題考查形容詞比較級(jí)的用法,homework和time都是不可數(shù)名詞,而 fewer后面應(yīng)該跟可數(shù)名詞的復(fù)數(shù)形式,結(jié)合句意 “大多數(shù)學(xué)生都想擁有更少的作業(yè)和更多的空閑時(shí)間來(lái)培養(yǎng)他們的愛好。 ”故選D。.答案:Co該題考查現(xiàn)在完成時(shí)的用法,for five years,五年了,表示一段時(shí)間,因此所用的動(dòng)詞應(yīng)為延續(xù)性動(dòng)詞,而gone to come to 都是非延續(xù)性動(dòng)詞,根據(jù)名意 “我在你的城市呆了五年了 ” ,故選C。.答案:B。考查詞義辨析,hard努力,hardl

53、y幾乎不,他工作刻苦,應(yīng)為He works hard.區(qū)別happy 形容詞 happily 副詞, feel 是連系動(dòng)詞,后面跟形容詞,故選 B。.答案:Ao考查連詞的用法。orderthat為了”,引導(dǎo)目的狀語(yǔ)從句,that使得滿足條件”因?yàn)?,由于”引?dǎo)因果句型,though雖然,盡管,引導(dǎo)讓步狀語(yǔ)從句,根據(jù)句意“Tina聽得認(rèn)真,以便于她能發(fā)現(xiàn)她所需要的東西”故選 A 。.答案:Co該題考查賓語(yǔ)從句,賓語(yǔ)從句的語(yǔ)序?yàn)殛愂稣Z(yǔ)序,即主語(yǔ)+謂語(yǔ),所以排除 A,B,主句中的asked用的是過去時(shí),那么后面的賓語(yǔ)從句也應(yīng)該用相應(yīng)的過去時(shí)態(tài),故選C。.答案:C。該題考查交際用語(yǔ),對(duì)方提醒你在洗手時(shí)不

54、要讓水一直流,那么你也該禮貌的說(shuō)聲對(duì)不起”,并承諾以后不再這樣做了,而 hope so.希望如此m afraid not.恐怕不是s nothing.沒什么 ”都不符合語(yǔ)言環(huán)境,故選C。三、閱讀理解(共30 小題,計(jì) 30 分)A試題分析:我在幼年時(shí),曾多次乘飛機(jī)旅行。有一次飛機(jī)剛剛起飛,突然調(diào)轉(zhuǎn)頭飛回了機(jī)場(chǎng)。一位空中乘務(wù)員告訴我們要保持鎮(zhèn)靜,飛機(jī)上的人都很著急,大家都急于想知道究竟出了什么事。 后來(lái)才知道,飛機(jī)上坐了一位非常重要的人物,有人報(bào)警說(shuō)飛機(jī)上安放了一枚炸彈,飛機(jī)被徹底搜查。幸運(yùn)的是,什么也沒有找到。.細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文章第一句話可知,作者幼年時(shí)曾多次乘飛機(jī)旅行。故這句話正確。所以選

55、 A。.細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文章My parents used to live in South America 可知, 作者的父母曾經(jīng)住在南美洲。故這句話不正確。所以選B。.細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文章第六句話可知,一位空中乘務(wù)員告訴我們要保持鎮(zhèn)靜。故這句話錯(cuò)誤。所以選 B。.細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文章最后一句可知,五個(gè)小時(shí)后,他們又起飛了,不是九個(gè)小時(shí),故這句話錯(cuò)誤。所以選 B。.細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文章最后一句話 Fortunately, nothing was found 可知,沒有發(fā)現(xiàn)炸彈,故這句話錯(cuò)誤。所以選 B。B【主旨大意】 本文是一篇議論文。 共享單車的風(fēng)潮已經(jīng)席卷中國(guó)。 越來(lái)越多的人騎共享單車而

56、不再開車。其操作簡(jiǎn)便、發(fā)展迅速,給人們的出行帶來(lái)了很多便利。但與此同時(shí),人們?cè)谑褂玫臅r(shí)候也出現(xiàn)了一些不文明的現(xiàn)象。最后作者號(hào)召我們?cè)谙硎芸萍紟?lái)的便捷的同時(shí),也應(yīng)該好好愛惜它們。. B 【解析】推理判斷題。由第一段的第一句話 “自行車共享席卷中國(guó),選擇騎自行車的人數(shù)正在增長(zhǎng)?!笨赏浦?,B項(xiàng) 共享單車被一些人使用”描述正確。. B 【解析】詞義推測(cè)題。根據(jù)劃線單詞的所在句可知,此處描述使用共享單車的方法 “首先,你必須在你的智能手機(jī)上下載這樣一個(gè)APR然后你需要做的是找到一個(gè)最近的自行車通過應(yīng)用程序。自行車上的二維碼或把您的手機(jī)與自行車通過藍(lán)牙無(wú)線連接。你會(huì)發(fā)現(xiàn)自行車可以自動(dòng)解鎖。結(jié)合選項(xiàng)可知

57、B 項(xiàng)符合句意。. A 【 解析】細(xì)節(jié)理解題。 根據(jù)文章第二段的句子First, you have to download such an APP on your smartAPP,故選A。phone.可知,如果你想使用共享單車,你首先必須有一個(gè)智能手機(jī)并下載一個(gè). D 【解析】細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文章第二段的句子Normally, every hour you ride, you need to pay oneyuan. It doesnt cost so much, does it可知,A項(xiàng) 共享單車很便宜”提到過;根據(jù)文章第三段的句子 Nowservice companies are try

58、ing to solve the problem like being stolen. 可知 “共享單車可能被偷”提到過;根據(jù)文章第一段的句子and those bikes can be easily unlocked with a smart phone 可知C項(xiàng) 共享單車很容易解鎖 ”提到過;而D 項(xiàng) “共享單車是一種綠色交通”沒有提到,故選 D。. C 【解析】推理判斷題。根據(jù)主旨大意可知,本文主要介紹了目前在中國(guó)各個(gè)城市普及的共享單車的使用等情況, 這篇文章不可能來(lái)自于科學(xué)課本, 旅游指南和飯店的菜單, 而可能是網(wǎng)頁(yè)的新聞報(bào)道。故選C。C大意 許多家長(zhǎng)鼓勵(lì)孩子去閱讀童話故事,希望能通過

59、這種方式幫助他們形成正確的價(jià)值觀。. C.本小題考查學(xué)生理解具體信息的能力。由第一段最后一句可知答案。. B.本小題考查學(xué)生理解具體信息的能力。由第二段首句可知答案。. B.本小題考查學(xué)生推理判斷的能力。由第三段最后一句可以推斷出 兒童閱讀完匹諾曹后會(huì)知道撒謊是不對(duì)的,由此打消欺騙父母的想法. D.本小題考查學(xué)生理解指代關(guān)系的能力。由上一句 These tales can teach children lessons可知此處是指 :這或許就是 “童話故事 ”長(zhǎng)久流傳、不會(huì)轉(zhuǎn) 瞬即逝的原因。. C.本小題考查學(xué)生歸納材料大意的能力。材料主要介紹了童話故事對(duì)兒童產(chǎn)生巨大影響的原因,并舉例說(shuō)明 了兒

60、童會(huì)從童話故事中獲得哪些價(jià)值觀,所以C項(xiàng)表述最能概括材料大意。D【主旨大意】:講述立夏的起源以及在這一天的風(fēng)俗和活動(dòng)。.答案:Ao During在期間”可以構(gòu)成during this period,意為 在這段時(shí)間內(nèi)”,構(gòu)成時(shí)間狀語(yǔ),故選 A。.答案:E。原題意為 五彩米是用許多不同種類的豆子,像紅豆,黑豆,綠豆和白米混合在一起制成的,miX昆省”,和后面的介詞構(gòu)成介詞短語(yǔ)mix with與混合”,故選E. 答案:C。 該題可用語(yǔ)境判斷法, 描述在立夏這天稱量人的風(fēng)俗起源于三國(guó)時(shí)期 custom, 風(fēng)俗,“ 習(xí)俗 ” ,故選C。. 答案: B。 根據(jù)后面的 good luck 好運(yùn)“ ”可以看

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無(wú)特殊說(shuō)明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁(yè)內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫(kù)網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

最新文檔

評(píng)論

0/150

提交評(píng)論