高二英語(yǔ)閱讀理解試題及詳解_第1頁(yè)
高二英語(yǔ)閱讀理解試題及詳解_第2頁(yè)
高二英語(yǔ)閱讀理解試題及詳解_第3頁(yè)
高二英語(yǔ)閱讀理解試題及詳解_第4頁(yè)
高二英語(yǔ)閱讀理解試題及詳解_第5頁(yè)
已閱讀5頁(yè),還剩2頁(yè)未讀 繼續(xù)免費(fèi)閱讀

下載本文檔

版權(quán)說(shuō)明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡(jiǎn)介

1、高二英語(yǔ)閱讀理解試題及詳解新聞?lì)悾?)2011-07-21來(lái)源:快樂(lè)學(xué)習(xí)瀏覽量:2817字體大小 T |T 摘要:(1)LONDON- Britainawoke on Easter Mondayto a period of mourning for the QueenMother,who died over the weekend after a life spanning a century of noisy and evident change.LONDON Britainawoke on Easter Monday to a period of mourning for the Quee

2、nMother, who died over the weekend after a life spanning a century of noisy and evident change. The 101-year-old royal matriarch died in her sleep last Saturday with Queen Elizabeth, her elder and only surviving daughter, at her bedside. For a woman who was one of the best-known figures in Britain f

3、or more than 80 years from the era of tinted portraits on tin biscuit boxes and cigarette cards to the age of the Internet, the Queen Mother remained an enigmatic(不可思議的 )and elusive( 躲避的)figure.She achieved such a respect through aeons(永世, 億萬(wàn)年)of, first, fawning and, later, intrusive media fascinati

4、on, by remaining almost entirely silent. Her private thoughts were never paraded( 炫耀)in public. What the public saw was a charming and benign elderly lady, adept at winning the admiration of press photographers, whom she always favoured with a particular smile.CHINA s third unmanned spacecraft, Shen

5、zhou 出,landed safely in central Inner Mongolia Autonomous Region Monday afternoon, after orbiting the earth 108 times in slightly less than a week. The craft, which lifted off from Jiuquan in Gansu Province last Monday night, landed after successfully conducting a chain of flight and scientific expe

6、riments over a period of 162 hours.A powerful earthquake jolted Taiwan, killing five construction workers, authorities( 官方)said. Over 200 injuries ware reported across the island, mostly minor, as a result of Sunday; s 7.5-magnitude quake. The quake was centred off Hualien, 180 kilometres east of Ta

7、ipei. It struck at 2:53 pm and lasted for nearly a minute.Which of the following statements is true according to the news?A. The Queen Mother died on Easter Monday alone.The Queen Mother was an attractive person in her political life.The British people felt sorry for the death of the Queen Mother.Th

8、e Queen Mother was suffering a lot when she was dying.It can be inferred that.the craft landed in central Inner Mongolia unexpectedlyit took the craft at least 2 hours to orbit the earth oncethe Chinese scientists did a lot of experiments in spaceChina was successful in sending an unmanned spacecraf

9、t into spaceThe third news mainly talks about the in Taiwan.A. political mattersB. social problemsC. unexpected damageD. construction workers【答案解析】這是3篇新聞報(bào)道。第1篇是關(guān)于英國(guó)皇太后死亡的消息;第 2篇是關(guān)于中國(guó)發(fā)射 神舟三號(hào)無(wú)人飛船的消息;第 3篇是關(guān)于臺(tái)灣發(fā)生7.5級(jí)強(qiáng)烈地震的消息。Co判斷題?;侍笏赖臅r(shí)候有其女兒伊利莎白皇后在身邊,排除 A項(xiàng);皇太后沒(méi)有 從政,排除B項(xiàng);皇太后是在睡覺(jué)的時(shí)候死去的,D項(xiàng)也排除。所以答案選 QD。判斷題。

10、從第 3段的幾個(gè)關(guān)鍵詞 safely successful 可知A項(xiàng)錯(cuò)誤;B項(xiàng)內(nèi)容 在文中沒(méi)有提及,可排除;而神舟三號(hào)為無(wú)人飛船,故不會(huì)有科學(xué)家在太空中做實(shí)驗(yàn),可排除C;既然神舟三號(hào)無(wú)人飛船已安全著陸,那肯定是已成功發(fā)射了。Co主旨題。既然臺(tái)灣發(fā)生了地震,那當(dāng)然是沒(méi)有預(yù)料到的災(zāi)害。A B、D三項(xiàng)內(nèi)容離題太遠(yuǎn)。(2)June 26, 2000 the HumanGenome量因組)Project, a great $3 billion, 15-year task aimed at drawing the genetic( 遺傳的)map of humans, is now more than 9

11、0 percent completed. The scientific and medical communities(團(tuán)體)are very excited about the chances genetic research provides for getting rid of diseases and prolonging(延長(zhǎng))human life. But those communities and policy( 政策)makers also are careful about the scientific door they are opening as the project

12、 uncovers the mysteries of life.For the last few years, the genetic advances in the developing field of biotechnology( 生物技術(shù) )have provides material for all kinds of work, but the developments of modern science in unlocking the secrets of the humangenetic code(密 碼)have opened a world of possibilities

13、 for humanhealth, as well as for the popular imagination.While European and Japanese researchers are making rapid progress in decoding( 解 碼)humanDNA, the leading organization for genetic research is in the United States, which began in 1990, is a unlocking the code of the human body to learn how to

14、defeat fatal( 致命的)diseases. Already, the Human Genome Project has become widely known and praised for finding the genes( 基因)connected with terrible diseases as yet(迄今),and making progress toward separating the genes that show a sign of breast cancer or AIDS.Once these genes are found and studied, re

15、searchers can develop new ways toattack infections( 傳染),and genetic diseases. Medical companies are veryinterested in mapping the human genome, as they expect to develop a lot of new drugs for these illnesses.Why did the scientists work hard at mapping the human genome?Because the human genome can d

16、estroy many illnesses.Because the human genomes completion can help them get rid of many diseases.Because they wanted to be better known than others.D. Because the human genome can provide a lot of chances of work.Which country studied the genes most rapidly in the world?A. Japan.B. Germany.C. The U

17、nited States. D. China.Which of the following is NOT true?If the genes can be found, scientists can study many new ways to cure illnesses.The scientists have made great progress in connecting the genes with the cancers.Many medical companies show great interest in drawing the human genome map.The Un

18、ited States began the Genes Study early in the 19th century.The author suggests that the Human Genome Project can cause.the policy makers to feel very worried and carefulthe scientists to work hardermany people to find work easilya lot of companies to produce many new drugsThe main idea of this arti

19、cle is about.unlocking genetic codethe genes discoverythe great human genomethe genes and the scientists【答案解析】繪制人類基因組圖,這將意味著人類消滅癌癥、艾滋病的危害,延長(zhǎng)人類壽命將成為現(xiàn)實(shí)。B。語(yǔ)義理解題。從文章最后一段第 1句話 Once these genes are found and studied, researchers can develop new ways to attack infections(傳染),and genetic diseases可以看出科學(xué)家們完成人

20、類基因組圖的目的。C。細(xì)節(jié)題。因?yàn)?- the leading organization for genetic research is in the United States,所以答案選C。D。判斷題。美國(guó)是在1990年,即20世紀(jì)末開(kāi)始繪制人類基因組圖的,所以選項(xiàng) D不對(duì)。B。判斷題。從文章內(nèi)容可知,人類基因組圖的完成將有助于科學(xué)家們攻克一系列難 關(guān)。所以,他們?cè)诟Φ靥骄?。A。主旨題。綜合文章內(nèi)容,不難概括出本文主旨:解讀基因密碼。)The space shuttle Columbia flared and broke up in the skies over Texas on Sa

21、turday, February 1,2003, killing the seven astronauts on board in what NASA and President Bush called a tragedy for the entire nation. NASA launched an investigation into the disaster and began searching for the astronauts remains. It said that although there had been some data failures it was too e

22、arly to nail down a precise cause.The break-up, 16 minutes before the shuttle was due to land at Kennedy Space Center in Florida, spread possibly toxic debris( 有毒的殘骸)over a wide swath of Texas and neighboring states.Dramatic television images of the shuttles descent clearly showed several white trai

23、ls( 痕跡)streaking through blue skies after the shuttle suddenly fell apart.It was almost 17 years to the day that the Challenger shuttle exploded on Jan. 28, 1986, killing all seven astronauts on board.Take-off and re-entry into Earths atmosphere are the most dangerous parts of a space mission. In 42

24、 years of US human space flight, there had never been anaccident in the descent to Earth or landing. Challenger exploded just after take-off.Rescue teams scrambled to search for the remains of the crew, which included the first Israeli to fly on the shuttle, former combat pilot Col. Ilan Ramon. Ther

25、e were warnings that parts of a vast 120-mile-long corridor ofdebris could be toxicbecause of poisonous rocket propellant(推進(jìn)器).We are not ready to confirm that we have found any human remains, Nacogdoches County Sheriff Thomas Kerrs said. He added that among the roughly 1,000 calls reporting debris,

26、 some people said they found remains of crew members.The Columbia is lost. There are no survivors,Their mission was almostcomplete and we lost them so close to home.Americas space program will go on, said a grim-faced Bush in a message broadcast on television, which included condolences to the famil

27、ies of the dead astronauts.The wordadescent in the passage means.A. taking off B. landingC. orbitingD. walking downWhich is true of the Israeli astronaut Ilan Ramon?He was the first Israeli astronaut to fly on the shuttle.He was the first foreign astronaut to fly on the American shuttle.He used to be a passenger plane pilot.He was the only survivor in the Columbia disaster.The Columbia disaster and the Challenger disaster were similar in thatA. there were se

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無(wú)特殊說(shuō)明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁(yè)內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒(méi)有圖紙預(yù)覽就沒(méi)有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫(kù)網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評(píng)論

0/150

提交評(píng)論