英語中考 閱讀(6選5)含答案(常用)(精品)_第1頁
英語中考 閱讀(6選5)含答案(常用)(精品)_第2頁
英語中考 閱讀(6選5)含答案(常用)(精品)_第3頁
英語中考 閱讀(6選5)含答案(常用)(精品)_第4頁
英語中考 閱讀(6選5)含答案(常用)(精品)_第5頁
已閱讀5頁,還剩32頁未讀, 繼續(xù)免費(fèi)閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進(jìn)行舉報或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡介

1、1英語中考 閱讀(6 選 5)含答案閱讀(6 選5)該題型要求考生閱讀完一篇文章后 ,從題目給出的幾個句子中選擇正確選項 ,將其字母序號填入空白處, 使文章意思完整。通常故事情節(jié)有較明確的時間線索。首尾句通常不設(shè)空,設(shè)空以邏輯關(guān)系為線索,側(cè)重補(bǔ)充 完整后文章情節(jié)的合理性??忌谧龃祟愵}時要關(guān)注各句子之間邏輯關(guān)系的種類,如并列、遞進(jìn)、轉(zhuǎn)折、因 果等,并能熟練掌握表達(dá)各種邏輯關(guān)系的關(guān)鍵詞,如and,besides,but/however,because或so 等,最終能利用已掌握 的邏輯關(guān)系知識將文章還原。在閱讀句子還原題給出的選項中我們可以發(fā)現(xiàn)一些特點(diǎn) :該題型選項大致可分為主旨概括句 (文章整

2、體 內(nèi)容)、過渡性句子(文章結(jié)構(gòu))和注釋性句子(上下文邏輯意義)三類。 另外,多余的干擾項也可以通過這三個特 點(diǎn)來排除,例如,在干擾項中,主旨概括句要么過于寬泛,要么以偏概全或偏離主題,過渡性句子不能反映文章的 行文結(jié)構(gòu),注釋性句子與上文脫節(jié)等。根據(jù)這些,我們總結(jié)一些做題方法供大家參考。1.尋找順序詞例 First,look for color.Some minerals are light in color,.Some minerals shine brightly.Others may look smooth.Still others may have shining luster,lik

3、e theinside of some seashells.Third,look for how the mineral breaks apart.A.Second,look for luster,or shininessB.What can we do to discover a mineralC.You can discover a mineral by looking at its sizeD.You can test a mineral for hardness by trying to cut itE.But color is not always the best way to d

4、iscover a mineral解析 根據(jù)文章每段的段首,可以找到First,Third 這樣的順序詞, 由此可以推斷此題的句子開頭為Second, 所以答案為 A。答案 A2.注意上下文中相關(guān)聯(lián)的詞例 and if the teacher uses it carefully,the children can understand it.A.Most children take what we find for themB.But she does want to show them that they can make sense of themC.Her class are a grou

5、p of seven-year-old pupilsD.If the children like the story2英語中考 閱讀(6 選 5)含答案E.Because they are interested in the story解析 此題用 and 連接了兩個并列的成分,and 后為 if 引導(dǎo)的從句, 因此猜測前面也是 if 引導(dǎo)的從句,然后把 D 選項帶入文章中,經(jīng)檢查語義和后面的句子緊密相連,所以答案為 D。答案 D3.代詞指代例 In Japan,people dont usually wear their outdoor shoes in the house or at sc

6、hool,and a lot of buildingshave places for shoes.So her school has a special place for shoes.A.Its a shoebox.B.Tina is my sister.C.So she put on the shoes and left.D.After class she got ready to leave.E.But there was no name on the note.解析 選項 A 中 It 指代 a special place for shoes,所以選 A。答案 A專項訓(xùn)練一閱讀下面的短

7、文,根據(jù)短文內(nèi)容,從短文后方框內(nèi)的選項中選出能填入文中空白處的最佳選項。 (提示:每個選項只用一次,選項中有一項為多余選項)Now students English handwriting(書寫)gets worse and worse. That makes their teachers feel worried. Isyour English handwriting beautiful? 1Use paper with linesWhen you write English words or sentences, you can use paper with lines. That wil

8、l make your handwriting straight. 2 Be sure to fill the lined space completely. And make sure those capital letters(大寫字母)are written properly.Slow down3英語中考 閱讀(6 選 5)含答案If your writing is hard to read, just slow down a little. 3 If you write too quickly, its hard for you to stop where you should, an

9、d you may make more mistakes easily.4 When you hold your pencil in the correct way, writing is much better. Some kids press down really hard when they write. That mak es the handwriting bad. Try to be relaxed and dont hold the pencil so hard. Let your writing appear nice and clean. If you do so, peo

10、ple will guess you are a student with a good habit.Draw more pictures5 While you are drawing pictures, you need to use the skills to control(控制)your pencil better. Eventhough you have no chance to draw at school, you can practice by drawing at home.Handwriting is very important. Imagine you are a fa

11、mous movie star or a well-known sports player, what doyou do when your fans run up to you? Give them your autographs(親筆簽名), of course!A.If not, here are four steps that really work!B.Hold your pencil rightC.Drawing can improve your handwriting.D.We will try to learn English well.E.Going slower makes

12、 your handwriting clearer.F.Those lines on the paper can help you to write words in the right size.1. 【答案】 A【解析】根據(jù)上文提到的問題:你的英文書寫漂亮嗎?和以下幾段的標(biāo)題和內(nèi)容可知,文章是在介紹寫好英文 的步驟,故答案為 A 項。2. 【答案】 F【解析】 第二段內(nèi)容主要介紹使用帶線的紙,因此本題應(yīng)與此相關(guān),選項 F 中提到紙上的那些線條可以幫助你 寫出適當(dāng)大小的單詞。故答案為 F 項。3. 【答案】 E【解析】根據(jù)前文建議慢下來寫字可知,該句應(yīng)與 slow down 相關(guān),選項 E

13、表示“慢一點(diǎn)兒會讓你的書寫更清 晰”。故答案為 E 項。4. 【答案】 B【解析】根據(jù)下文 When you hold your pencil in the correct way, writing is much better. 可知,本段內(nèi)容是建議正 確握筆,故答案為 B 項。5. 【答案】 C4英語中考 閱讀(6 選 5)含答案【解析】根據(jù)小標(biāo)題 Draw more pictures 可知,選項 C“畫畫可以提高你的書寫”與本段內(nèi)容有關(guān),故答案為 C 項。二請先閱讀下面短文,掌握其大意,然后根據(jù)短文內(nèi)容從下面方框內(nèi)的六個選項中選擇五個還原到文中 ,使 短文意思通順、結(jié)構(gòu)完整。Is the

14、re a connection between music and language? According to recent studies, the answer is yes: 1 Here, we look at two examples.A recent study by researcher Kraus shows that playing a musical instrument can improve a persons hearing ability. 2 The people in the first group were musicians, while those in

15、 the second group had no musical training. The musicians were able to hear the talking person more clearly.3 Think about violinists in an orchestra(管弦樂團(tuán)). When the violinists play with the group, they hear their own instrument and many others, too. But the violinists must listen closely to what they

16、 are playing, and pay no attention to the other sounds. In this way, musicians are able to focus on certain sounds, even in a room with lots of noise.Schlaug, a doctor at Harvard Medical School, works with stroke(中風(fēng)) patients. Because of their illness, thesepeople cannot say their names, addresses,

17、or other information normally. However, they can still sing. 4 Whydoes this work? Schlaug isnt sure. Music seems to make different parts of the brain work, including the damaged(損壞的)parts. This might help patients to use that part of the brain again.Music improves concentration(注意力 ),memory, listeni

18、ng skills, and our overall language abilities. 5 Playing an instrument or singing can help us do better in school and keep our brain sharp( 敏銳的)as we get older.Music is not only enjoyable, its also good for us in many other ways.A.It can even help sick people get better.B.Music helps people solve so

19、me hearing problems.C.Music improves certain language abilities in the brain.D.In his study two groups of people listened to a person talking in a noisy room.E.Musicians hear better because they learn to pay attention to certain sounds.F.Schlaug was surprised to find that singing words helped his pa

20、tients to speak.1. 【答案】 C【解析】下面的兩個例子都表明音樂的促進(jìn)作用,故選 C 。C 項的意思是:音樂提高大腦的某些語言能力。5英語中考 閱讀(6 選 5)含答案2. 【答案】 D【解析】下一句提到 firstgroup 和 second group,與此相關(guān)的是 D 項。 D 項的意思是:在他的研究中,兩組人聽一個人在吵鬧的房間里說話。3. 【答案】 E【解析】根據(jù)第三段最后一句中的 musicians are able to focus on certain sounds 可知,選 E。E 項的意思是:音樂家能聽得更好因?yàn)樗麄儗W(xué)會全神貫注于某些聲音。 focus o

21、n 的意思與 pay attention to 相近。4. 【答案】 F【解析】與 Schlaug 和 they can still sing 相一致的是 F 項。 F 項的意思是:Schlaug 驚訝地發(fā)現(xiàn)唱出單詞能幫助他的病人說話。后面又解釋了這種現(xiàn)象的原因。5. 【答案】 A【解析】最后一段是總結(jié)音樂的作用。上文的例子證明了音樂對病人的幫助作用,故選 A。三請先閱讀下面短文,掌握其大意,然后根據(jù)短文內(nèi)容從下面方框內(nèi)的六個選項中選擇五個還原到文中 ,使短文意思通順、結(jié)構(gòu)完整。A problem is only a problem until there is a solution( 解決辦

22、法).We find solutions by thinking creatively. 1In other words,we think outside the box.Sometimes,thinking outside the box solves not just one,but two problems.Amsterdam is one of the most crowded cities in Europe.As a result,housing is very expensive,especially forstudents. 2 However,finding this typ

23、e of apartments was almost impossible until recently.While the colleges in Amsterdam were trying to solve the housing problem,thousands of shippingcontainers(集裝箱) were lying quietly in ports( 港口) around the world.These huge steel containers carry productsfrom one country to another.The life of each

24、container is about 10 years. 3 Yet they cant recycolfethaelbecause there are so many.Back in Amsterdam,a company came up with an amazing idea.Why not reuse these shipping containers asstudent apartments? 4 They are all the same size and fit together perfectly.The steel is strong.Moreover, theseconta

25、iners are so widely available that they are quite cheap to buy.For all these reasons,they can be used to buildapartments quickly and cheaply.Building began in 2005,and after only a few weeks,hundreds of Amsterdamstudents had new homes.6英語中考 閱讀(6 選 5)含答案When students first heard about this idea,they

26、thought the container apartments would be small,noisy,and cold.5 Each container apartment has a kitchen,a bedroom with a study area, and a bathroom.The apartments are warm and quiet.They even have a high-speed Internet connection.Living in a shipping container has become popular.Today,over 3,000 Ams

27、terdam students live in the container village.A.Students need low-cost apartments.B.The containers are great for building apartments.C.We use our imagination and come up with creative ideas.D.However,they were surprised when they saw them.E.Steel companies recycle some of the old containers.F.Recycl

28、ing the steel containers has many advantages.1. 【答案】 C【解析】根據(jù)上一句“我們可以通過創(chuàng)造性地思考找到解決問題的辦法”,順接著說,應(yīng)該選擇“我們使用我們的 想象力,想出具有創(chuàng)新的想法”。2. 【答案】 A【解析】根據(jù)上一句 “結(jié)果,尤其對于學(xué)生們來說 ,房子是非常昂貴的 ”,可知應(yīng)該選擇 “學(xué)生們需要低價的公 寓”。3. 【答案】 E【解析】根據(jù)下一句“但是他們不會回收全部的集裝箱, 因?yàn)樘嗔恕?可知此句應(yīng)該選擇“鋼鐵公司回收一些舊 的集裝箱”。4. 【答案】 B【解析】由前后文可知,應(yīng)該選擇“集裝箱非常適合做成學(xué)生的公寓”。5. 【答案

29、】 D【解析】根據(jù)后面幾句的描述可知,學(xué)生們對看到的集裝箱的內(nèi)部表示驚訝,因?yàn)楹驮瓉碓O(shè)想的完全不一樣。四請先閱讀下面短文,掌握其大意,然后根據(jù)短文內(nèi)容從下面方框內(nèi)的六個選項中,選擇五個還原到文中,使 短文意思通順、結(jié)構(gòu)完整。Humans Greatest AchievementsThe Earth is 4.5 billion years old, but the human race has lived on it for just 200,000 years. In that short time,7英語中考 閱讀(6 選 5)含答案we have achieved some amazin

30、g things.1 The list is almost endless. The invention of the airplane has changed our lives. The discovery of antibiotics(抗生素) has saved the lives of millions of people. Can you imagine living without electricity? What about the printing press( 印刷術(shù))? Without the printing press, you wouldnt be reading

31、 this. In the las t 50 years, there have been great achievements in communication, such as radio, TV, computers, the Internet, and smartphones(智能手機(jī)). 2What about the arts? The arts have brought pleasure to many people, but are the Beatles and Bach more important than antibiotics? 3Finally, we must n

32、ot forget humans early achievements. 4 We cant imagine modern life without cooked food and cars.What are humans greatest achievements? To answer the question, we need to decide what we mean by “great” .5 Or is it just something that makes us say“Wow,” like the Great Wall? What do you think?A.We coul

33、d probably live without them, but life wouldnt be as interesting.B.Is it something that makes us rich or happy or saves lives?C.We enjoy these things every day because they are free to use.D.They used fire for cooking and heating and invented the wheel.E.Many of humans great achievements are in scie

34、nce and technology.F.And is Mickey Mouse as important an achievement as going to space?1. 【答案】 E【解析】由設(shè)空處后的內(nèi)容可知是在列舉科技領(lǐng)域的成就。故可推斷出答案為E 項。2. 【答案】 A【解析】根據(jù)第二段內(nèi)容可知答案為 A 項。3. 【答案】 F【解析】由設(shè)空處前的內(nèi)容可推斷答案為 F 項。4. 【答案】 D【解析】由下文的 cooked food and cars 可知答案為 D 項。5. 【答案】 B【解析】由前后文內(nèi)容可知答案為 B 項。五8英語中考 閱讀(6 選 5)含答案根據(jù)短文內(nèi)容,

35、從短文后的選項中選出適當(dāng)?shù)倪x項補(bǔ)全短文,并將選項的編號 依次填入下邊的表格內(nèi)(有 一選項多余)Today our life and work seldom feel light or pleasant.Instead,the whole experience of being alive begins to melt into one enormous obligation(責(zé)任).1We say this to one another with no small degree of pride. 2We are unavailable to our friends and family, t

36、o be unable to find time for the sunset, to speed through our responsibilities without time for a single mindful breath this has become the model of a successful life.Because we do not rest, we lose our way. We lose the relaxation that gives us help. We also miss the quiet that gives us wisdom. Pois

37、oned by the belief that good things come only through tireless effort, we never truly rest. _3But how did we get so terribly rushed in a world filled with work and responsibility,yet it lacks joy and delight?4_Sunday is the time to enjoy and celebrate what is beautiful and good, time to sing songs,

38、give thanks, and walk. It is time to be refreshed as we stop our work, our chores and our important projects.Sunday is more than the absence of work. Many of us, in our desperate drive to be successful and carefor our many responsibilities, feel terrible guilty when we take time to rest. 5 Many of u

39、sstill recall when, not long ago, shops and offices were closed on Sundays. Those quiet Sunday afternoonsare deep in our cultural memory.A. This is not the world we dreamed of when we were young.B. It becomes the standard greeting everywhere, “I am so busy.”C. We work through day and night, feeling

40、tired out.D. But the Sunday has proven its wisdom over the ages.E. The reason is simple: we have forgotten the Sunday.F. The busier we are, the more important we seem to ourselves and, we imagine, to others.1. 【答案】 B【解析】從下文 we say this.this 代指上文說過的話,從上文句意可以分析出 人們處于一個忙碌的狀 態(tài)。2. 【答案】 F9英語中考 閱讀(6 選 5)含答

41、案【解析】從上文withgreatpride.說明我們對于自己很忙的狀態(tài)是很自豪的, 所以 接下來就會解釋為什么 我們感到自豪。因?yàn)槲覀冊矫Γ蜁@得我們越重要。3. 【答案】 A【解析】此段一直講的是我們自身發(fā)生的變化, 所以會提到這個世界不是我們小時 候想的那個樣子。 4. 【答案】 E【解析】上文提出的問題, 在此處應(yīng)該解釋原因, 且下文提到的Sunday 所以此處應(yīng) 該解釋原因且與 Sunday有關(guān)。5. 【答案】 D【解析】根據(jù)下文提到的那些悠閑的星期天下午在我們的記憶深處。所以此處應(yīng)該 填的內(nèi)容對對Sunday是肯定的。六根據(jù)短文內(nèi)容,從短文后的選項中選出能填入空白處的最佳選項。選

42、項中有一項為多余選項。 How much physical activity do you do in a week? Are you getting enough exercise? 1 For example,people who exercise regularly are less likely to suffer from many diseases. Regular exercise reduces the risk ofearly death by 30%. It also improves your sleep quality. Today, most adults are m

43、uch less active than in the past because our jobs are far less physical than the work our grandparents used to do. 2 This lack of regular physical activity means people burn fewer calories than in the past, so we need to do something to consume( 消耗)our energy. Experts think adults need to do 2.5 hou

44、rs of moderate exercise per week. 3 Exercise can be expensive, but it doesnt have to be. Team sports such as football can be cheap because all the players share the cost of the field. 4 It can also be very social.If you dont want to spend any money, try one of the following activities. Go for a run.

45、 The only equipment you need is a pair of running shoes. If you take the bus, try getting off one stop early and walking the extra distance. Go to the park. 5 You can play different kinds of games there. This is a great way to involve family members and friends.In short, there are many easy ways of

46、keeping fit. If we all recognize the value of doing this, we will livelonger and be healthier.A.Try getting a group of friends or family together.B.This could be fast walking or cycling on a flat road.10英語中考 閱讀(6 選 5)含答案C.Regular activity benefits your health in many ways.D.You should get more exerc

47、ise and eat less to keep fit.E.Joining a sports club is a cheap way of getting exercise.F.Many of us spend seven hours or more just sitting on a chair each day.1. 【答案】 C【解析】根據(jù)后面一句 For example, people who exercise regularly are less likely to suffer from many diseases. 可知在舉例說明選項 C 中提到的 benefits your

48、health,故答案為 C 項。2. 【答案】 F【解析】根據(jù)后面一句 This lack of regular physical activity means people burn fewer calories than in the past,. 可知前句應(yīng)講到“缺乏有規(guī)律的體育鍛煉”,與選項 F(我們很多人每天花 7 個小時或更多的時間只是坐在椅子 上)的內(nèi)容一致,故答案為 F 項。3. 【答案】 B【解析】根據(jù)前句 Experts think adults need to do 2.5 hours of moderate exercise per week.可知本句應(yīng)與鍛煉有 關(guān),故

49、答案為 B 項。4. 【答案】 E【解析】第三段第一句意為“運(yùn)動可能是昂貴的,但不一定是(昂貴的)”。后文舉例說明哪些運(yùn)動是便宜的,選 項 E 提到加入運(yùn)動俱樂部是一種便宜的鍛煉方式,故答案為 E 項。5. 【答案】 A【解析】根據(jù)第四段最后一句 This is a great way to involve family members and friends. 可知本句應(yīng)與家人、 朋友相關(guān),故答案為 A 項。 A 項意為:試著讓一群朋友或家人聚在一起。七There is something different in this weeks blog. Lets look at some bir

50、thday customs around the world.Harry Baker, Perth, Australia Its my birthday next Wednesday. Im going to be 10 years old. 1 in my country. My moms going tomake me a huge plate of fairy bread. Its a snack. We make it with bread, butter, and colorful sugar called “Hundreds and thousands” .Jim Dixon, M

51、ontego Bay, JamaicaI love birthdays! They are a lot of fun. Here in Jamaica, we have an old custom. 2 Guess what we do?1英語中考 閱讀(6 選 5)含答案We throw flour(面粉)at our friends! Its my best friends birthday tomorrow. 3 Im going to buy a lot of flour to throw at him.Victoria Smith, London, UK My grandmother

52、 is going to be 100 years old in June. Shes very excited because shes going to get a special letter from the Queen. The Queen sends a letter to every person who reaches 100. 4 Jiang Li, Beijing, China In my country, we celebrate birthdays with a special type of the food. Noodles are a sign of long l

53、ife for us.This year, Im going to make some “l(fā)ong life noodles”for all my friends. 5 and have a great evening!根據(jù)短文內(nèi)容,從選項中選出能填入文中空白處的最佳選項,選項中有一項為多余選項。A.Im going to go to the store soon.B.Im going to make a big cake.C.Its a tradition that makes people very happy.D.We like to surprise people on their b

54、irthdays.E.Were going to eat them togetherF.We always eat fairy bread on our birthdays1. 【答案】 F【解析】推理判斷題。根據(jù)下文“My moms going to make me a huge plate of fairy bread.” 可知,本題想要表達(dá) 我們國家有與此相關(guān)的風(fēng)俗, 由關(guān)鍵詞“fairy bread”可知選 F。2. 【答案】 D【解析】推理判斷題。根據(jù)后文“Guess what we do?” 可知,是做不同尋常的事,再根據(jù)后文的“扔面粉”判斷,是 送上驚喜。故選 D。3. 【答案】

55、 A【解析】推理判斷題。根據(jù)后文“going to buy a lot of flour”可知,Jim 要去買面粉,買面粉應(yīng)該去商店,故選 A。 4. 【答案】 C【解析】 推理判斷題。 根據(jù)上文可知,每一個百歲老人都會收到女王的信,這是國家的傳統(tǒng), 由此推斷這樣做是 為了讓人們開心。故選 C。5. 【答案】 E【解析】推理判斷題。前文提到要為朋友們做長壽面, 由此推斷做完之后應(yīng)該一起吃,故選 E。八This year 2,300 teenagers from all over the world will spend about ten months in US homes. They wi

56、ll attend12英語中考 閱讀(6 選 5)含答案US schools, meet US teenagers, and form impressions of America. 1 They will learn new languages and gain a new understanding of the rest of the world.2 Fred, nineteen, spent last year in Germany with Georges family. In turn, Georges son Mike spent ayear in Freds home in A

57、merica.Fred, a lively young man, knew little German when he arrived, but after two months study, the language began to come to him. 3 Students rose respectfully when the teacher entered the room. They took fourteen subjects instead of the six that are usual in the United States. There were almost no

58、 outside activities.4 The fathers word was law, and all activities were around the family rather than one of the members. Fred found the food too simple at first. Also, he missed having a car.“Back home, you pick up some friends in a car and go out and have a good time. In Germany, you walk, but you

59、 soon learn to like it.”Meanwhile, in America, Mike, a German boy, was also forming his idea. “I suppose I should criticize( 批 評 ) American schools,” he said. “It is far too easy by our level. 5 In Germany we do nothing but study. Here wetake part in many outside activities. I think that maybe your

60、schools are better in training for citizens. There shouldbe some middle ground between the two.”A.Family life, too, was different.B.But I have to say that I like it very much.C.Here is a two-way student exchange in action.D.School was quite different from what he had expectedmuch harder.E.In fact, t

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評論

0/150

提交評論