人文英語(yǔ)3-Unit1_第1頁(yè)
人文英語(yǔ)3-Unit1_第2頁(yè)
人文英語(yǔ)3-Unit1_第3頁(yè)
人文英語(yǔ)3-Unit1_第4頁(yè)
人文英語(yǔ)3-Unit1_第5頁(yè)
已閱讀5頁(yè),還剩2頁(yè)未讀 繼續(xù)免費(fèi)閱讀

下載本文檔

版權(quán)說(shuō)明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡(jiǎn)介

1、一、選擇填空,從A、B、C三個(gè)選項(xiàng)中選出一個(gè)能填入空白處的最佳選項(xiàng)。(每題10分)Ken did badly in his math test. Im terribly worried about the result. .A. I am so happy he is very healthy. B. Well, it is hard to see. C. Come on. It isnt the end of the world. 反饋解析:本題考核“表達(dá)別擔(dān)心”情境下的交際用語(yǔ)。當(dāng)?shù)谝徽f(shuō)話人表達(dá)對(duì)孩子的考試結(jié)果擔(dān)心時(shí),第二說(shuō)話人可用Come on. It isnt the end of t

2、he world(振作起來(lái),這不是世界末日)來(lái)回應(yīng),而A和 B不是對(duì)這句話的回應(yīng),所以選C。正確答案是:Come on. It isnt the end of the world.Do you have much experience with caring for babies? .A. Yes, I do. I often take care of kids in my free time. B. No, you are freshmen. You should work hard. C. Yes, they are. They are very cute. 反饋解析:本題考核“詢問信息”

3、情況下的交際用語(yǔ)。第一說(shuō)話人詢問你是否對(duì)照顧baby有經(jīng)驗(yàn),答語(yǔ)應(yīng)加以證實(shí),所以選A。而B是建議性的話語(yǔ),說(shuō)你是大學(xué)新生,要努力學(xué)習(xí)。C是說(shuō)孩子們可愛。正確答案是:Yes, I do. I often take care of kids in my free time.Lily is a good student except _ she is a little bit careless.A. where B. which C. that 反饋?zhàn)g文:莉莉是個(gè)好學(xué)生,就是有點(diǎn)粗心。解析:固定用法:介詞except, but, in后要用連詞that引導(dǎo)的名詞性從句作其賓語(yǔ),所以選C。正確答案是:

4、thatThis movie is _ that one.選擇一項(xiàng):A. as more interesting as B. as interesting as C. too interesting to 反饋?zhàn)g文:這部電影和那部電影一樣有趣。解析:as.as意為“和一樣”,表示同級(jí)的比較。第一個(gè)as為副詞,第二個(gè)as為連詞, 其基本結(jié)構(gòu)為:as+ adj./ adv. +as.;too.to 意為“太而不能”表示否定含義,所以B.正確答案是:as interesting asIt is said that _ 2000 factories were closed down during th

5、e economic crisis.選擇一項(xiàng):A. properly B. approximately C. considerably 反饋?zhàn)g文:據(jù)說(shuō),在經(jīng)濟(jì)危機(jī)期間大約有2000家廠子關(guān)閉。解析:properly意為“適當(dāng)?shù)亍保籥pproximately 意為“大約”;considerably意為“ 相當(dāng)?shù)亍?;只有B項(xiàng)符合題意,所以選B。正確答案是:approximately二、閱讀理解:選擇題(每題10分)Most couples who get married or decide to live together generally plan to have children. Seve

6、ral years ago, people thought that having big families was common and this was seen as an advantage. That was mainly because children began working at an early age to help provide for the family. But with the changing times and with the cost of living getting higher every single year, having a big f

7、amily is no longer considered to be a practical option. In fact, more couples consider that they have only one child and some do not have any desire to become parents at all.According to the Australian Institute of Family Studies, by 1986, women aged 40 to 44 years, were considerably more likely to

8、have given birth to two children than three children (36% vs. 27%) or four or more children (19%). However, taken together, women were still more likely to have had three or more children than to have had two children (46% vs. 36%).In recent years, women were more likely to have had two children tha

9、n three or more children a trend that was most marked in the most recent period (38% vs. 25% in 1996; 38% vs. 22% in 2006). These days, most families in Australia have two children. But the number of women who hadgiven birth toa single childincreased progressivelyfrom only 8% in 1981 to 13% in 2006.

10、The U.S. Census Bureau states that there are approximately 14 million only children in America today. Thiscomprises 20% ofthe childrens populationcompared toonly 10% around fifty years ago.操作提示:通過(guò)題干后的下拉框選擇題目的正確答案。1. Several years ago, people thought that having big families was 正確答案是:CA. uncommon an

11、d this was seen as an advantageB. common and this was seen as a disadvantageC. common and this was seen as an advantage2. By 1986, taken together, women were still more likely to have had 回答children.A. lessB. moreC. no3. In recent years, women were more likely to have had 回答正確答案是:CA. three or four c

12、hildrenB. more childrenC. fewer children4. According to the passage, we can predict that the number of family with a single child will 回答正確答案是:BA. decreased dramaticallyB. increased dramaticallyC. remained steady5. Which of the following may be the best title for the passage?回正確答案是:AA. Families Havi

13、ng Fewer Children Nowadays.B. Couples Having More Children Nowadays.C. Women Being Likely to Have More Children.解析:1. 這是一道細(xì)節(jié)題。本題詢問“幾年前,人們認(rèn)為擁有大家庭?”,第一段第二句話告訴讀者 “人們認(rèn)為有個(gè)大家庭,很常見,而且大家庭也被認(rèn)為是個(gè)優(yōu)勢(shì)”,所以選C。2. 這是一道細(xì)節(jié)判斷題。第二段第一句話意為“而綜合來(lái)看,婦女仍然有可能要三個(gè)或更多個(gè)孩子而不是要兩個(gè)孩子(其比例為46% vs. 36%)”,此句表明有可能要多個(gè)孩子,所以選B。3. 這是一道細(xì)節(jié)判斷題。本題詢問“近年來(lái),婦女有可能要多少個(gè)孩子?”,第三段第一句話告訴讀者婦女更有可能要2個(gè)而不是3個(gè)或更多個(gè)孩子,所以選C。4. 這是一道推斷題。按照短文內(nèi)容,我們可以了解到現(xiàn)今澳大利亞大部分家庭擁有2個(gè)孩子,而要

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無(wú)特殊說(shuō)明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁(yè)內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫(kù)網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評(píng)論

0/150

提交評(píng)論